U moet zich bewust zijn van deze zeven Fibromyalgie Pijn Types

Je hoort veel over “fibromyalgie pijn, ” maar die van ons met fibromyalgie (FMS) ervaring verschillende soorten pijn. Medisch gezien, slechts een paar van deFibromyalgie Pijn Types Ik praat hier over hebben namen en definities. Maar net zoals Eskimo’s hebben verschillende woorden voor sneeuw, ik denk dat we nodig hebben om op verschillende manieren moeten naam, te definiëren en te categoriseren onze pijn. Ik heb een aantal van mijn eigen categorieën, op basis van mijn ervaring en gesprekken met andere fibromites gemaakt. Mijn hoop is dat het begrijpen van de medische termen zal ons helpen om beter met artsen te communiceren, terwijl mijn categorieën zal u helpen uw ziekte te begrijpen en te laten weten dat je niet alleen bent.

 

Fibromyalgie Pijn Types De eerste drie Fibromyalgie Pijn Types zijn medisch gedefinieerd:

  • hyperalgesie
  • allodynie
  • pijnlijke paresthesie

De volgende vier  fibromyalgie pijn, Types zijn mijn eigen creatie, dat is duidelijk door hun namen. Betekenen deze termen niet in een fibromyalgie  spreekkamer (tenzij u wilt worden gezien als gek), maar deze labels kunnen u helpen om uw lichaam eigenaardigheden, triggers, patronen, etc weten

Mes in de voodoopop
willekeurig zwervende Fibromyalgie Pijn
Sterretje verbrandt
Rattled zenuwen

Ten eerste, onze medisch gedefinieerd Fibromyalgie Pijn Types.

Hyperalgesie: “Hyper” betekent overdaad en “algesie” betekent pijn. Hyperalgesie is de medische term voor pijn versterking in FMS. Onze hersenen lijken normaal Fibromyalgie pijnsignalen te nemen en “zet het volume,” waardoor ze zwaarder zijn dan ze normaal zouden zijn. En als je hersenen zegt pijn ernstig, wat denk je: het eigenlijk wordt severe.Most van de geneesmiddelen die worden gebruikt voor het beheer van FMS pijn zijn gericht, althans gedeeltelijk, op het verminderen van hyperalgesie.

 

Allodynie: Is uw huid pijnlijk om aan te raken? Een symptoom dat veel van ons verbijstert is allodynie. Dat is hoe het heet als een milde druk van kleding of zachte massage zorgt voor Fibromyalgie Pijn .
Veel mensen beschrijven allodynie als vergelijkbaar met een slechte zonnebrand. Allodynie is een vrij zeldzame Fibromyalgie Pijn types -andere dan FMS, het is alleen geassocieerd met een handvol voorwaarden, waaronder neuropathie, postherpetische neuralgie (gordelroos), en migraine. Allodynie wordt verondersteld om een overgevoelige reactie die kunnen voortvloeien uit de centrale sensitisatie geassocieerd met FMS. De pijn signalen afkomstig zijn met gespecialiseerde zenuwen, de zogenaamde nociceptoren, die informatie over zaken als temperatuur en voelen pijnprikkels direct vanaf de huid.

Pijnlijke Paresthesie:  Paresthesie oneven zenuw sensaties die kan voelen als kruipen, tintelingen, branderig gevoel, jeuk of gevoelloosheid. Soms kunnen deze sensaties pijnlijk zijn. Paresthesieën zijn ook geassocieerd met perifere neuropathie, chemotherapie geneesmiddelen, multiple sclerose en migraine. Veel voorkomende FMS behandelingen kan helpen verlichten-paresthesie gerelateerde pijn, met inbegrip van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) en serotonine-noradrenaline heropname remmers (SNRI’s). Sommige mensen hebben ook veel succes met vitamine B12, capsaicin room, massage, en acupuncture.its zeer moeilijk om te leven met pijnlijke Paresthesie  , dat is een soort van fibromyalgie Pijn types.

 

Mijn eigen pijn Categorieën:  Nogmaals, worden de volgende categorieën niet medisch erkende-ze zijn dingen die ik bedacht om een gat in de manier waarop we classificeren verschillende Fibromyalgie Pijn Types vullen.
Ze zijn bedoeld om u te helpen de symptomen te volgen, meten effectiviteit van behandelingen, en om u te laten weten dat je niet gek.

Mes in de Voodoo Doll:  Soms, uit het niets, ik zal een intense steken Fibromyalgie Pijn die lijkt door mijn lichaam, een zeer pijnlijke vorm van fibromyalgie pijn types te snijden krijgen. Ik heb dit ook beschreven als een open haard poker in de ribben of worden gespietst op een spear.For me, de voodoo-pop pijn is vaak early warning system van mijn lichaam. Het vertelt me dat ik moet stoppen met wat ik doe en rust. Andere tijden, ik heb geen idee waarom het algemeen deze pijn in mijn borst of buik strikes.I te krijgen, maar sommige mensen zeggen dat ze het krijgen in andere delen van het body.It kan zo intens dat het me over kan verdubbelen en maken het zijn pijn om te ademen. Het gaat meestal weg als na een paar minutes.I heb geen idee hoe dit soort van fibromyalgie Pijn, anders dan door mijzelf pacing te voorkomen. (Als ik kon dat gestopte pop … vinden.)

 

Sterretje Burns:  Een 4 juli, toen ik jong was, hing ik op een sterretje te lang en enkele vonken sloeg mijn hand. Ze veroorzaakt kleine speldenprikken van de pijn bijna identiek aan sensaties ik nu krijg regularly.Sparkler-burn Fibromyalgie Pain maakt me springen, en krassen op de pijnlijke plekken veroorzaakt tactiele allodynia. Deze gevoelens meestal gewoon duren een paar seconden. Ik heb geen idee wat triggers hen of hoe ze te voorkomen.

Rammelde Zenuwen:  De meeste mensen zullen niet begrijpen waarom ik noemen dit een soort van fibromyalgie pijn, maar ik weet zeker dat de meeste fibromites krijgt it.Certain dingen hebben de neiging om mijn hele lichaam te krijgen op de rand, springerig, en voelen rammelde. Het maakt me pijn overal, en soms krijg ik misselijk, duizelig en anxious.Things dat mijn zenuwen algemeen rammelen betrekken zintuiglijke of emotionele overbelasting, zoals: bepaalde geluiden (repetitieve, luid, schel, raspen) visuele chaos (drukte, knipperende lichten , drukke patronen) stressvolle situaties (drukke verkeer, confrontaties, fibro-mist veroorzaakte verwarring of desoriëntatie) Toen mijn zenuwen rammelde, probeer ik zo snel mogelijk uit de situatie te komen en te ontspannen, bij voorkeur ergens rustig.

 

Leven met Pain: Het is moeilijk om te leven met alle soorten Fibromyalgie Pijn, vooral wanneer het is onvoorspelbaar. Hoe meer je leert over je pijn en de triggers, hoe beter je in staat zijn om te beheren it.Finding de juiste set van behandelingen kost tijd en experimenteren, maar velen van ons vinden aanzienlijke verlichting.

Loading...

Leave a Comment