ZIJ ZIJN DE OORZAAK VAN FIBROMYALGIE

Medische genetici geïdentificeerd 90 DNA stoornissen patiënten, waardoor de symptomen door middel van veranderingen in het immuunsysteem en het zenuwstelsel van deze patiënten.

vrouw pijn

Ze hebben vaak het gevoel onbegrepen. Of nog erger, beschuldigd van het simuleren van een kwaal. Maar nu de wetenschap bewijst dat ze goed. En dat de medische genetici hebben ontdekt dat fibromyalgie is een ziekte van neurologische oorsprong, neurochemische onevenwichtigheden resultaat van het centrale zenuwstelsel.

 

Dankzij een studie met 3.000 mensen waarvan twee derde van hen die lijden aan fibromyalgie en chronische vermoeidheid is vastgesteld dat er 90 polymorfismen in het DNA van de patiënten die het immuunsysteem en het zenuwstelsel aantasten. Dit onderzoek “vertegenwoordigt het enige bewijs van genetische merkers in verband met fibromyalgie”, zeggen de auteurs, Genomic Genetics International (GGI).

 

“Er is voldoende bewijs om deze aandoening als een ziekte van de biologische basis te overwegen, op voorwaarde dat het goed is gediagnosticeerd , ” zei Dr José Ignacio Lao, directeur van GGI. Het probleem ervaren door patiënten die lijden van deze aandoening is die uw immuunsysteem heeft de neiging om te reageren op een overdreven manier .

 

Genetici hebben de interactie van twee genen die verklaren waarom de pijnprikkel is sterker bij patiënten met fibromyalgie ontdekt. Er is zelfs nog een -called mu- opioïde receptor gen “dat maakt deze mensen niet alleen waarnemen meer fysieke pijn, maar ook de psychische” hanteert de directeur van GGI. “Een sociale afwijzing of een gescheurde partner laat ze dieper dan andere mensen zonder deze genetische variant footprint,” voegt hij eraan toe.

 

Afgezien van de pijn van fibromyalgie lijden – “op alle niveaus, niet alleen de skeletspieren”, wijst erop die te lijden hebben Lao vermogen om stof in de hersenen evenwicht te behouden.

 

Lijden aan een trend tekort van neurotransmitters-de chemicaliën in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van nerveuze dus binnen de pathologie heeft een neiging tot geheugenverlies (vroege cognitieve stoornissen), depressie en slaapstoornissen, gebrek serotonine. “Zelfs belastend voor hen leiden tot uitbraken situaties”, vertelt de directeur van GGI.

 

 

 

DOET HET PRINCIPE VAN HET EINDE VAN STIGMA?

 

Hoewel fibromyalgie werd geïdentificeerd als een ziekte door de World Health Organization (WHO) in 1992 -inclusief binnen reumatismos in de internationale classificatie van ziekte-, veel mensen die last hebben van te hebben gehad om onredelijk harde verduren stigma van simuleren, in de ogen van anderen, een kwaal .

 

Hoewel vandaag de dag fibromyalgie heeft geen medische remedie, is het zeker dat er veel hoop op het gebied van de biotechnologie, zodat het een definitieve oplossing te vinden. Genetica is het ontwikkelen van nieuwe therapeutische middelen.

 

U kunt zelfs doen preventieve geneeskunde in families met een geschiedenis. En in een bekende omgeving waar sprake is van een geval van fibromyalgie achtvoudige de kans dat er meer gevallen lijken, zo blijkt uit de statistieken.

 

In Spanje wordt geschat dat 2,4% van de bevolking lijdt aan fibromyalgie. Zelfs gevallen doen zich voor bij kinderen, maar weinigen, die al verschijnt overgevoeligheid. In feite zijn veel mensen met de ziekte van oudere uitleggen dat kinderen waren overgevoelig voor bepaalde prikkels.

Loading...

Leave a Comment