Tramadol: een pijnstiller met formidabele bijwerkingen

Tramadol, een medicijn dat Di-Antalvic vervangt, zou aanzienlijke bijwerkingen hebben. Deze pijnstiller zou een sterke verslaving uitlokken, onthult deze woensdag Le Parisien.

Sinds Di-Antalvic in maart 2011 uit de handel werd genomen, is Tramadol door miljoenen patiënten geadopteerd. Deze pijnstiller afgeleid van opium is erg populair voor het kalmeren van rugpijn en gewrichtspijn. Het kan echter enorme bijwerkingen hebben. Tot het punt dat het Franse agentschap voor de gezondheid van de gezondheid van gezondheidsproducten (Afssaps) besloot om het te controleren.

Het molecuul Tramadol is aanwezig in Frankrijk in de credits van dezelfde naam en in twintig geneesmiddelen, waaronder Tropalgic de Contramal of Ixprim. Maar de bijwerkingen van het wondermiddel zijn zorgelijk braken, slaapstoornissen, desoriëntatie en ” belangrijk onderdeel van verslaving patiënten “, waarschuwt Le Parisien in zijn editie gedateerd 25 woensdag januari.

In Frankrijk, eerste overdoses in 2010

Een derde van de acht miljoen reguliere gebruikers van Di-Antalvic rapporteerden de afgelopen twee jaar over sterkere geneesmiddelen zoals Tramadol. Vorig jaar werden meer dan 12 miljoen dozen verkocht, een stijging van 30%.

Toch zijn patiënten sinds 2010 slachtoffer van overdoses in Frankrijk. ”  Niemand had me gewaarschuwd voor verslavende effecten. Ik verhoogde de doses en ik raakte helemaal verslaafd  “, zegt de  Parijse  patiënt van 26 jaar. Hij besloot zichzelf voor de prijs van ”  tien dagen nachtmerrie  ” af te zetten nadat hij een ”  zwart gat van enkele minuten  ” voor zijn tv had staan.

In het Midden-Oosten: verwoestende effecten

In Egypte, Libië of Gaza, zou Tramadiol als een echte drug worden gebruikt. De tablet van tien tabletten wordt voor vijf dollar in apotheken gekocht. De deugden: vertraging ejaculatie, geven energie, “”  vergeet de problemen  “, getuigt in de kolommen van het dagelijks leven, een jongeman van 22 jaar, die het gebruikt voor vier jaar.

Regelmatige gebruikers lijden aan depressies, vermoeidheid of nier- of darmproblemen. Kortom, het wondermiddel ziet eruit als een gif.

Sindsdien zijn er andere gezondheidsschandalen uitgebroken: de  depakine die verantwoordelijk is voor misvormingen bij de foetus en aandoeningen zoals autisme; de  pick ; In  distilbeen hebben meisjes bij behandelde patiënten tweemaal het risico op kanker. Toegevoegd aan deze is de recente lijst van  ineffectieve  of zelfs gevaarlijke medicijnen , verkocht zonder recept tegen winterziekten zoals hoest of verkoudheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *