Strijd van het leven met fibromyalgie en chronische vermoeidheid

Strijd van het leven met fibromyalgie en chronische vermoeidheid

Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom worden beschouwd als afzonderlijke, maar verwante stoornissen. Ze delen een veel voorkomend symptoom – ernstige vermoeidheid die sterk interfereert met lives.Insomnia van mensen – en het ontbreken van diepe, herstellende slaap – is een groot deel van het probleem, vertelt Mary Rose, PsyD, een klinisch psycholoog en gedragsmatige slaapspecialist aan de Baylor College of Medicine in Houston.

Sleep en Fibromyalgie Vermoeidheid

Chronisch Vermoeidheid Syndroom Wanneer Rose een patiënt met fibromyalgie chronisch vermoeidheidssyndroom en chronische vermoeidheid eerst ziet, zorgt ze ervoor dat andere oorzaken van vermoeidheid, zoals bloedarmoede (bloedarmoede) en problemen met de schildklier, zijn addressed.Improving slaap van een patiënt is een belangrijk onderdeel versnellingstype fibromyalgie vermoeidheid, Rose vertelt WebMD. “We weten uit onderzoek dat de slaap verbetert de stemming, pijn, en in het algemeen hoe mensen zich voelen tijdens de dag. Ongeacht de redenen voor de chronische vermoeidheid, als we wat controle over de kwaliteit van de slaap te krijgen, zijn we waarschijnlijk positieve voordelen te zien om de stemming, vermoeidheid, concentratieproblemen.”Leven met fibromyalgie en chronische vermoeidheid

Worstelt met Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom

Slaappillen zijn niet het antwoord, zegt Rose. Ze zijn niet bedoeld voor chronische lange termijn use.Indeed, leven met fibromyalgie Chronische Vermoeidheid is meer dan alleen popping een pil, zegt Martin Grabois, MD, voorzitter van fysische geneeskunde en revalidatie van het Baylor College of Medicine in Houston. “Een goede deal is zelf-behandeling. Patiënten hebben actief, niet passief te zijn “Eerste stap:. Patiënten kunnen moeten worden gecontroleerd op symptomen van snurken en slaap-gerelateerde ademhalingsproblemen. Slaapapneu, ademhalingsproblemen, allergieën, en grote amandelen of de tong behoren tot de mogelijkheden, Rose vertelt WebMD. “Veel van die dingen kan worden gecorrigeerd.”

Worstelt met Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom

Wat je kunt doen. Veranderingen in levensstijl – bezuinigen op cafeïne, alcohol en roken – kan nodig zijn om de slaap te verbeteren. Slaapgewoonten kan het nodig zijn om te veranderen. Om uw slaapkamer meer slaap-vriendelijker te maken, is het belangrijk om:

  • Beperk geluid, licht, en andere stimuli (zoals huisdieren).
  • Houd de kamertemperatuur en beddengoed comfortabel.
  • Doe iets ontspannen voor het slapen gaan, zoals het luisteren naar muziek of lezen.
  • Draai de wekker, zodat het u niet is geconfronteerd.

Als u problemen ondervindt om te slapen, opstaan en iets rustgevende doen in een andere kamer, Rose adviseert. “Lieg niet in bed, verontrustend en benadrukken. Sta op, ga naar de andere kamer.

Strijd van het leven met Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom

Niet dutje. Zorg ervoor dat uw slaap tijd volgt op een regelmatig schema, voegt ze eraan toe. “Een groot deel van de patiënten heeft circadiane ritme problemen. Dutje doen kun je af te werpen. Elke slaap tijdens de dag zal worden genomen van uw slaap ‘s nachts.”Psychologische therapie, ontspanningsoefeningen, visualisatie, meditatie en biofeedback kan helpen verlichten angst, spanning en stress.

Stress verminderen. Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom Iets dat vermindert stress – yoga, pilates, meditatie – zal u helpen om beter te slapen, zegt Rose. Het zal ook helpen normaliseren hartslag en bloeddruk, zodat u zich beter voelt. Psychotherapie, ontspanningsoefeningen, visualisatie, meditatie en biofeedback kan helpen verlichten angst, spanning en stress.

Strijd van het leven met Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom

Start stretching. Een paar keer per dag, is het belangrijk om giv e gespannen spieren een goede rek. Voordat je uit bed in de ochtend, te beginnen met stretching: Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom beweeg je hoofd en nek, en je bent je schouders op en neer. Maak het oprekken van een ritueel. Een warm bad kan het stuk comfortabeler te maken.

Oefening. Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom Regelmatige lichaamsbeweging is ook belangrijk, Rose zegt. “Elke keer dat u pijn, slapeloosheid en vermoeidheid, zeg ik altijd oefening. Oefening heeft een diepgaand effect op de stemming, het gewicht, en vermoeidheid. Water oefening is makkelijker op de gewrichten, dus het is veel meer aanvaardbaar voor fibromyalgie patiënten.”

Hoewel de fysieke therapie en lichaamsbeweging moeilijk kan zijn, op korte termijn pijn is een trade-off, legt ze uit. “Ook al voel je je een veel pijn en ongemak, duwen jezelf is belangrijk. Oefening helpt stress te verminderen, en dat helpt slaap en vermoeidheid vermindert.”

Tempo jezelf. Matiging is belangrijk als je Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom, zegt Grabois. “Als mensen zich goed voelen, dan hebben ze de neiging te veel te doen – dan betaalt de prijs later. Anderen geven op oefening helemaal, omdat ze niet goed slapen, vermoeid voelen, en oefening maakt de vermoeidheid erger.”Begin met een zeer lage intensiteit van de training en op te bouwen heel langzaam, advises.Fibromyalgia hij en chronisch vermoeidheidssyndroom“Ik ben niet dat run rond het blok drie keer.

Ik zeg wandeling rond het blok een keer – en doe het op een regelmatige basis, zeven dagen per week “Met dagelijkse activiteiten, het is goed voor het opzetten van een geplande routine.. Wees voorzichtig te overdrijven, zodat je niet je extra energie uitputten. Het leren van gematigdheid is een vaardigheid die kan helpen dingen gedaan, ondanks ongemak en vermoeidheid te krijgen.

Tempo jezelf. Matiging is belangrijk als je Fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom, zegt Grabois. “Als mensen zich goed voelen, dan hebben ze de neiging te veel te doen – dan betaalt de prijs later. Anderen geven op oefening helemaal, omdat ze niet goed slapen, vermoeid voelen, en oefening maakt de vermoeidheid erger.”Begin met een zeer lage intensiteit van de training en op te bouwen heel langzaam, adviseert hij. “Ik zeg niet dat run rond het blok drie keer. Ik zeg wandeling rond het blok een keer – en doe het op een regelmatige basis, zeven dagen per week “Met dagelijkse activiteiten, het is goed voor het opzetten van een geplande routine.. Wees voorzichtig te overdrijven, zodat je niet je extra energie uitputten. Het leren van gematigdheid is een vaardigheid die kan helpen dingen gedaan, ondanks ongemak en vermoeidheid te krijgen. Bron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *