Rechtbanken hebben bevestigd dat fibromyalgie de reden is voor permanente invaliditeit

Sociale kamer van het TSJ Catalonië gehouden in een recent arrest, S 1403/2015 24 februari (Rec. Suplicación 6239/2014), fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is een grond voor het verklaren van een “blijvende invaliditeit”

De verklaring heeft betrekking op het geval van een vrouw die chemische industrie, die de meeste terugkerende depressie met psychotische symptomen zonder zwaartekracht, nekpijn en degeneratieve proces heeft geleden zonder tussenkomst van de wortel, Fibromyalgie en CVS

In zijn beslissing benadrukt het Hooggerechtshof van Catalonië de  consistente jurisprudentie  over de definitie van handicap LGSS, waarin staat dat “de beoordeling van blijvende invaliditeit voornamelijk moet worden uitgevoerd als reactie op functionele beperkingen. lijden van werknemers. ”

In het huis,  moet de handicap worden begrepen  als het verlies van het vermogen van ernstige anatomische of functionele reducties die verminderen of afschaffen van de mogelijkheid om te werken, en zonder remmen van de indeling van de mogelijkheid van het herstellen van het werk capaciteit wanneer de deze onzekere of zeer lange termijn.

Met andere woorden, niet alleen mag niet worden alleen erkend wanneer het fysiek onmogelijk is voor een professionele baan, maar nog steeds de mogelijkheid om een ​​activiteit uit te voeren om dit niet te doen met een minimale efficiëntie als de uitvoering van een werk, zelfs zo simpel, vereist planning, vereisten voor beweging en interactie, evenals zorg en aandacht.

In het geval, de ziekte van de patiënt te worden  Als een beeld  dat “voorkomt dat de goede uitvoering van alle soorten van werk, met inbegrip van sedentaire taken en zacht karakter dat niet de uitvoering van bijzonder intense fysieke inspanning vereisen. ”

“Op dit moment wordt beïnvloed door de ernstige ernst van de aandoening die optreedt met voldoende intensiteit om uw vermogen te annuleren om te werken, om die worden toegevoegd andere degeneratieve ziekten,” de beslissing.

De kandidaat heeft een herhalende majeure depressie zonder psychotische symptomen ernstige aard, pijn in de nek en degeneratieve proces zonder de betrokkenheid van de wortel, fibromyalgie en CFS.

Daarom werd de omverwerpregel van TSJC verplaatst door het National Institute of Social Security (INSS) tegen de beslissing die de Labour Court 1 Girona in 2013 al had gemaakt.

de IPA-situatie van een sociaal opvoeder met fibromyalgie en CVS

De Sociale Kamer van het Hooggerechtshof van Catalonië, in het vonnis nr. 1403/2015 van 24 februari (Rec 6239/2014), zei ook de situatie IPA voor al het werk van een sociaal opvoeder met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom, dat het oordeel van de Labour Court bevestigt en het beroep van het National Institute of Social Insurance verwierp.

betaalde diensten van werknemers die hebben geleden educadora- zeer geavanceerde fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom, graad III, met een chronische depressieve stoornis, mild cognitive impairment en antevenido carpaal tunnel syndroom en andere ziekten.

Denk aan het Huis en door de ernst van fibromyalgie en chronische vermoeidheid, leed mate, moet worden erkend dat, ondanks de vaardigheden om een activiteit te doen,  heeft geen echte autoriteit het werk uit te voeren  met een aantal effectiviteit.

Het is omstandigheden die intense pijn, ernstige schade aan de productiecapaciteit in termen van prestaties, capaciteit en efficiency te veroorzaken, en zonder de mogelijkheid om licht werk verrichten is gewoon niet het geval te weerleggen het uitschakelen van gewaardeerd permanent en absoluut voorbeeld.

In LGSS Terug naar permanente invaliditeitsaanpassing is belangrijke jurisprudentie die verantwoordelijk was voor het aantonen dat een  dergelijke  mate van beperking niet alleen moet worden erkend als het fysiek onmogelijk is  voor een professionele baan,  maar ook wanneer, met behoud van de nodige vaardigheden om elke activiteit uit te voeren, moet dit met minimale efficiëntie doen  , omdat de uitvoering van elk werk, hoewel eenvoudig, programmeringsvereisten, beweging en interactie vereist, evenals zorg en aandacht.

Onder invaliditeit  moet worden verstaan ​​het verlies van het vermogen van ernstige anatomische of functionele verminderingen  die het vermogen om te werken verminderen of afschaffen  , en zonder de classificatie te belemmeren van het vermogen om het werkvermogen te herstellen wanneer het aanwezig is als onzeker of zeer lang term

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *