Oxygen Chamber Therapy: een nieuwe behandeling voor fibromyalgie

Voor degenen die nu net over fibromyalgie horen, is het niet bepaald een nieuwe ziekte. Er is de laatste tijd echter meer en meer aandacht aan besteed. Waarom?

Vanwege het aantal mensen bij wie de diagnose is gesteld. Het wordt iets dat vaker voorkomt als mensen zich realiseren. Veel mensen vragen zich zelfs af of andere ziekten die de tekenen van fibromyalgie nabootsen, in de afgelopen jaren vaak verkeerd zijn gediagnosticeerd.

Vanwege de populariteit van deze ziekte en zoveel mensen die geïnteresseerd zijn in hoe het kan worden behandeld, zijn er verschillende studies gedaan om te zien wat werkt en wat niet werkt.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de behandeling van mensen met fibromyalgie echt over de persoon gaat. Wat voor één persoon werkt, kan niet voor een ander werken, dus het vinden van behandelingen is voor de meeste mensen echt vallen en opstaan.

De hoop op behandeling

Een nieuwe hoop op behandeling voor veel patiënten met fibromyalgie is Oxygen Chamber-therapie. Het is een therapie die al een tijdje bestaat.

Als je op deze regel zou lezen, zul je merken dat veel mensen zeggen dat het de remedie is voor alle kwalen, waaronder voor veel kankers, diabetes en anderen.

Veel gezondheidswerkers waarschuwen echter dat het een therapie is die nog in de kinderschoenen staat om te proberen wat het echt voor een persoon doet.

Oorspronkelijk was het een therapie ontworpen voor diegenen die regelmatig duiken. Velen die dit doen, lijden vaak aan decompressieziekte. Met deze behandeling kan de persoon het zuurstofniveau terugkrijgen dat hij nodig heeft om zich beter te voelen.

Hoe het werkt?

Wanneer een persoon in een hyperbare zuurstoffamer wordt geplaatst, wordt de luchtdruk verhoogd tot driemaal de normale luchtdruk. Met dit soort aandoeningen kunnen de longen meer zuurstof opnemen dan u kunt.

Voor diegenen die meer zuurstof nemen, helpt het het bloed om meer zuurstof naar organen in het hele lichaam te dragen, terwijl het helpt om bacteriën te bestrijden en de afgifte van groeifactoren en stamcellen te stimuleren. Hij is in dit proces dat genezing bevordert.

Zijn er risico’s met deze therapie?

Omdat zoveel mensen te horen krijgen dat deze therapie hen kan helpen, vragen ze zich vaak af over de risico’s die ze kunnen tegenkomen als ze deze therapie zouden krijgen. Het goede nieuws is dat dit over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor degenen die het gebruiken.

Er zijn echter weinig bekende risico’s. Deze risico’s omvatten:

 • Variaties in luchtdruk kunnen veranderingen in het oog veroorzaken, met als gevolg een tijdelijke bijziendheid
 • Het kan gebroken trommels onder druk zijn
 • instorting van de long kan worden veroorzaakt wanneer de luchtdruk verandert
 • Te veel zuurstof in het centrale zenuwstelsel kan toevallen veroorzaken bij een klein aantal van degenen die dit gebruiken

Mensen moeten er echter zeker van zijn dat de meeste artsen hun vooruitgang zullen volgen en de druk kunnen stoppen als ze vinden dat het te veel wordt.

Voor degenen die deze behandeling volgen, kunnen ze merken dat ze extreem moe of zelfs erg hongerig zijn na het beëindigen van de behandeling.

Dit is echter normaal en zou de normale activiteiten helemaal niet moeten beïnvloeden. Opgemerkt moet worden dat de FDA geen therapie beschouwt die voor fibromyalgie mag worden gebruikt.

Ze erkennen dat deze therapie voor de behandeling van:

 • Duikers
 • diabetische wonden
 • Stralingsschade aan kankerbehandeling
 • infectie graf
 • Ernstige brandwonden
 • Koolstofmonoxidevergiftiging

Hoe het werkt? fibromyalgie

Nu dat u meer begrijpt over wat dit type therapie is, hoe kan het fibromyalgiepatiënten helpen? Om dit te begrijpen, moet je kijken naar de studies die zijn gedaan.

De meest aantrekkelijke studie gebruikte alleen vrouwen. Vrouwen worden vaker geplaagd door fibromyalgie dan mannen, vandaar dat veel van deze studies zich alleen op vrouwen zullen richten.

In deze studie waren 48 vrouwen die gedurende ten minste twee jaar de diagnose fibromyalgie hadden gekregen, de deelnemers. Van deze 48 vrouwen waren ze verdeeld in twee groepen:

 1. De eerste groep ontving helemaal geen zuurstofkamertherapie en bleef gewoon bij het regiment dat ze de afgelopen twee jaar waren geweest.
 2. De andere vrouwen kregen in twee maanden 40 zuurstofkamerbehandelingen. Ze ontvingen deze 5 keer per week, elke sessie gedurende 90 minuten.

De behandelde patiënten kregen 100% zuurstof bij tweemaal de normale limiet van atmosferische druk en dit werd toegediend in cilindrische kamers.

Zodra vrouwen klaar waren met deze behandelingen, had de meerderheid van hen niet langer de pijn en tederheid die ze al geloofden.

Dit is een grote overwinning voor de wereld van fibromyalgie! En beter nog, de studie nam de vrouwen die geen behandeling kregen en gaf hen ook de behandeling. De resultaten waren net zo goed!

Uit de studie bleek dat vrouwen die daadwerkelijk met deze behandeling zijn begonnen, niet concluderen dat ze uit hun pijnmedicatie kunnen komen of het gebruik ervan tenminste kunnen verminderen.

Dit nieuws is verbazingwekkend, omdat de meeste fibromyalgiepatiënten het aantal recepten vinden waarvan zij geloven dat dit een van hun grootste problemen is! Mensen die ook deelnamen aan het onderzoek rapporteerden ook minder algemene vermoeidheid.

Dat is logisch omdat de meeste mensen hebben vastgesteld dat het de constante pijntoestand is waardoor je je erg moe voelt.

Hoewel deze nieuwe therapie niet is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van fibromyalgie, zijn de meeste mensen hoopvol.

De eerste onderzoeken naar deze therapie bij mensen met fibromyalgie zijn veelbelovend.

Voor degenen die geen last hebben van fibromyalgie, zou dit kunnen betekenen dat ze een behandelingsoptie hebben die de resultaten in een paar maanden zou kunnen maken. De resultaten zijn zo veelbelovend dat ze het gevoel hebben dat ze nooit fibromyalgie hebben gehad.

Loading...

Leave a Comment