Om du älskar någon med fibromyalgi, kom ihåg att du lider av svår smärta som varierar från dag till dag och från en timme till en annan.

Om du älskar någon med fibromyalgi, upplever du svår smärta som varierar från dag till dag och från en timme till en annan. Vi kan inte förutsäga det. Så vi vill att du ska förstå att saker ibland måste avbrytas i sista stund och det stör oss lika mycket som du gör.

Vi vill att de ska veta att vi måste lära oss att acceptera vår kropp med dess gränser, och det är inte lätt. Det finns inget botemedel mot fibromyalgi, men vi försöker lindra symtomen varje dag. Vi ber att inte drabbas av detta.

Många gånger känner vi oss överväldigade och kan inte klara mer stress än vi är. Om möjligt, lägg inte mer stress på min kropp.

Även om vi ser bra, mår vi inte bra. Vi har lärt oss att leva med konstant smärta för det mesta. När du ser oss lyckliga betyder det inte nödvändigtvis att vi inte har problem, vi tar bara hand om det. En del människor tror att vi inte kan vara så dåliga om vi är bra. Smärtan är det inte. Det är en kronisk “osynlig” sjukdom och det är inte lätt för oss att ha den.

Förstå, för vi kan inte arbeta och vi är inte lata. Vår trötthet och smärta är oförutsägbara och på grund av detta måste vi göra justeringar i vår livsstil. Något som verkar enkelt och enkelt att göra är inte för oss och kan orsaka oss mycket trötthet och smärta. Inte nödvändigtvis något vi gjorde igår, vi kan göra det idag, men det betyder inte att vi inte heller kan göra det.

Ibland är vi deprimerade. Vem skulle inte vara deprimerad av stark och konstant smärta? Det har visat sig att depression förekommer med samma frekvens i fibromyalgi som i alla andra kroniska smärtstillstånd. Det ger oss smärta att vara deprimerade, men vi är deprimerade av smärtan och oförmågan att göra det vi har använt. Vi mår också dåligt när det inte finns något stöd eller förståelse från läkare, familj och vänner. Vänligen förstå mig, med ditt stöd och din hjälp för min smärta.

Medan vi sover genom natten får vi inte tillräckligt med vila. Personer med fibromyalgi har dålig sömnkvalitet, vilket förvärrar dagens värsta smärta.

För oss är det inte lätt att stanna i ett läge (även om sätena) länge. Det orsakar oss många problem och det tar tid att återhämta sig. Varför inte lämna några aktiviteter, vi vet att denna faktor skulle skada oss. Ibland är det bra att vi vet vilka konsekvenser det kommer att få.

Vi blir inte galen om vi ibland glömmer enkla saker, vad vi säger, någons namn eller fel ord. Detta är kognitiva problem som är en del av fibromyalgi, särskilt de dagarna då vi har mycket smärta. Det är en konstig sak för dig och mig. Men vi skrattar tillsammans och hjälper till att bibehålla vår humor.

De flesta personer med fibromyalgi är mycket bekanta med detta tillstånd, vissa läkare och andra, eftersom vi har tvingats utbilda oss till att förstå vår kropp. Så snälla, om du erbjuder mig ett “botemedel”, gör det inte. Inte för att jag inte uppskattar din hjälp eller förbättring, utan för att jag håller mig informerad och har provat många saker.

Vi känner oss väldigt glada när vi har en dag med liten eller ingen skada när vi sover, när vi gör något som vi inte har uppnått på länge, när vi förstår.

Vi uppskattar verkligen allt du har gjort och kan göra för mig; Inklusive dina ansträngningar för att informera och förstå. Små saker betyder mycket för mig och jag behöver att du hjälper mig. Var vänlig och tålmodig. Kom ihåg att jag fortfarande är trött i den här kroppen. Jag försöker lära mig att leva dag för dag med mina nya gränser och hålla hopp imorgon. Hjälp mig att skratta och se de underbara saker som Gud ger oss.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *