Når du har konstant smerte, og ingen tror dig

Jennifer Brea var 28 år gammel, da hun ikke kunne afslutte en tur eller cykle, hun gik halvvejs hjem og sov i timevis.

”På en måde tænkte jeg:” Åh, måske bliver jeg bare gammel, ”siger instruktøren og hovedpersonen for den nye dokumentar” El malavos ”. ”Jeg var kun 28 år gammel og tænkte: ‘Måske bliver jeg bare gammel? ‘Og den ene del skyldes, at jeg fortsatte med at gå til lægen, og han sagde til mig:’ Du har det godt, du har det godt, du har det godt ‘”.

Hun havde det ikke godt, hendes træthed blev værre, og snart fik hun sin ph.d. fra Harvard, Ph.D. Studenten kunne ikke fuldføre sætninger eller endda sende en e-mail. Men lægerne kunne stadig ikke identificere noget, der sandsynligvis var galt med hende, og hun fik endelig at vide, at hun havde en ”konverteringsforstyrrelse”: en moderne version af hysteri.

Faktisk har Brea, der nu er 35 og bor i Californien, kronisk træthedssyndrom eller CFS, også kendt som myalgisk encephalomyelitis. Tilstanden medfører alvorlig udmattelse, hjernetåge og ofte smerter. Han mistænker, at hans sag blev udløst af en feber på en dag i 2011, skønt der ikke er kendt lidt om årsagerne til kronisk træthed.

Hans dokumentar, der nu vises på IFC Center, kronikere sin kamp med CFS, og stigmatiseringen knyttet til den lidt kendte sygdom: Fordi tilstanden stadig er under radaren, mener mange, at de med CFS simpelthen er trætte eller overdrevne. symptomerne.

Brea-korstoget vinder popularitet, delvis takket være en håndfuld berømtheder, der har åbnet deres egen kamp mod kroniske og vanskelige at diagnosticere sygdomme.

Sangeren Lady Gaga offentliggjorde nyheder tidligere i denne måned, da hun meddelte, at hun led af fibromyalgi, en anden kronisk smertetilstand. Hun aflyste et trin på en turné for at komme sig, men endda stod hun over for reaktionen fra fans, der ikke troede, at hendes sygdom var reel.

Under begge tilstande er der ingen blodprøve, der bekræfter en diagnose; Snarere stilles diagnoserne baseret på de selvrapporterede symptomer hos en patient, såsom smerter over og under hofterne i tilfælde af fibromyalgi.

Selvom der undersøges biomarkører for hver tilstand (for eksempel høje niveauer af visse proteiner i blodet), er det vanskeligt at vide med sikkerhed, om en person har en tilstand.

Et andet problem: det anslås, at kvinder er seks gange mere tilbøjelige til at have CFS end mænd og dobbelt så sandsynligt at have fibromyalgi.

Historisk set beskrives kvinder, der rapporterer symptomer som ekstrem smerte og træthed, som ”hysteriske” og behandles ofte som om deres forhold var rent psykologiske.

Historisk set beskrives kvinder, der rapporterer symptomer som ekstrem smerte og træthed, som ”hysteriske” og behandles ofte som om deres forhold var rent psykologiske.

Da Brea blev syg for første gang, fortalte en neurolog, at hans symptomer sandsynligvis skyldtes følelsesmæssigt traume, der var glemt i hans fortid.

NYU Langones reumotolog, Paula Rackoff, MD, siger, at denne type reaktion fra det medicinske samfund ændrer sig, delvis takket være en stigning i kvindelige læger.

”Jeg tror, ​​kvinder reagerer anderledes på kvinder [end mænd],” siger Rackoff.

Men skeptikere forbliver foruroligende almindelige.

I sidste uge offentliggjorde Gaga om sine problemer på Instagram og forsvarede sig fra kritikere.

”Jeg bruger ordet ‘lide” ikke af medlidenhed eller opmærksomhed, og jeg var skuffet over at se, at folk online antyder, at jeg bliver dramatisk, jeg opfinder eller fortolker offeret til at forlade turen, ”skrev han i et interview. Legenden om billedet. ”Jeg bruger ordet lidelse ikke kun fordi traumer og kroniske smerter har ændret mit liv, men fordi de forhindrer mig i at leve et normalt liv.”

I sin nye Netflix-dokumentar “Gaga: Five Foot Two”, der sendes nu, følger kameraerne ham, mens han græder, ryster og går til en læge for at injicere et triggerpunkt, hvor en læge indsprøjter medicin i musklerne tæt for at fordøve smerten . stråler fra hoften til kæben.

”Ser jeg patetisk ud?” Spørger han i en scene, mens han græder. ”Jeg er så flov.”

Gaga bekymrer sig ikke kun om sin egen evne til at håndtere smerter, men også andre mennesker med sygdommen, som ikke har det samme støttesystem, eller midler til behandling, som hun har.

Men selv Gaga kæmper for at finde læger, der ved, hvordan de skal behandle deres stadig mystiske tilstand. I en anden scene siger han, at han foretrækker at prøve smertefulde behandlinger end at sidde på en MR-maskine i timevis, kun for at få besked om at tage Advil i slutningen.

Brea beskylder alvoret i hans tilstand i den tid det tog ham at finde en læge, der troede hende.

”Jeg tror, ​​der er en god chance for, at hvis de havde diagnosticeret mig… før, ville jeg ikke være blevet så syg, som jeg havde gjort, og jeg var måske ikke havnet i en kørestol,” siger han og tilføjer, at i stedet for i starten at hvile pressede sig selv til at træne og arbejde. Antivirale medikamenter og nylige ændringer i livsstil har forbedret hendes træthed, men hun tror ikke, det nogensinde vil “helbrede” helt.

Hun er bekymret over, at forkert information og fejldiagnoser kan gøre det vanskeligt for patienterne at også modtage støtte fra deres kære.

”Jeg tror, ​​at mange mennesker ender med at tro, at det er i deres hoveder, og deres familier ved undertiden ikke, hvad de skal gøre,” siger Brea. ”Fordi de ønsker at støtte den person, de elsker, men når eksperten siger noget andet, er det meget vanskeligt at vide, hvem han skal tro. Og den manglende medicinsk uddannelse [fra lægeres side] bidrager til, at familier adskilles, til personer, der bliver skilt, til familiemedlemmer, der er adskilt. ”

Brea siger, at mens hendes mand var ved hendes side fra den første dag, beklager hun stadig den måde, hvorpå [hendes sygdom] har påvirket sine drømme. ”

Rackoff siger, at de, der har mistanke om, at de har en af ​​de to sygdomme, er helt berettigede til at søge en anden eller tredje udtalelse. “Kasser ikke dit instinkt.”

reference: http: //fibrotips.site/when-estas-en-constante-dolor-y-nadie-te-cree/? fbclid = IwAR2QueJMfIJTyDlDinB_a_kTSAK5NZJZ8kpi-Htkw3nDVQFqC__pyR-5Xh4-

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *