Hvis du elsker noen med fibromyalgi, må du huske at du lider av sterke smerter som varierer fra dag til dag og fra en time til en annen.

Hvis du elsker noen med fibromyalgi, opplever du sterke smerter som varierer fra dag til dag og fra en time til en annen. Vi kan ikke forutsi det. Så vi vil at du skal forstå at noen ganger ting må avlyses i siste øyeblikk, og det plager oss like mye som du gjør.

Vi vil at de skal vite at vi må lære å akseptere kroppen vår med dens grenser, og det er ikke lett. Det er ingen kur mot fibromyalgi, men vi prøver å lindre symptomer hver dag. Vi ber om ikke å lide av dette.

Mange ganger føler vi oss overveldet og takler ikke mer stress enn vi er. Hvis mulig, ikke legg mer stress på kroppen min.

Selv om vi ser bra, føler vi oss ikke bra. Vi har lært oss å leve med konstant smerte mesteparten av tiden. Når du ser oss glade, betyr det ikke nødvendigvis at vi ikke har problemer, vi tar bare vare på det. Noen mennesker tror at vi ikke kan være så dårlige hvis vi er gode. Smertene er det ikke. Det er en kronisk “usynlig” sykdom, og det er ikke lett for oss å ha den.

Vennligst forstå, fordi vi ikke kan jobbe, og vi er ikke late. Tretthet og smerte er uforutsigbar, og på grunn av dette må vi gjøre justeringer i livsstilen vår. Noe som virker enkelt og enkelt å gjøre er ikke for oss og kan føre til mye tretthet og smerter. Ikke nødvendigvis noe vi gjorde i går, vi kan gjøre det i dag, men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre det heller.

Noen ganger er vi deprimerte. Hvem ville ikke bli deprimert av sterk og konstant smerte? Det har blitt funnet at depresjon forekommer med samme frekvens i fibromyalgi som i enhver annen kronisk smertetilstand. Det gir oss smerter å være deprimerte, men vi er deprimerte av smerte og manglende evne til å gjøre det vi har brukt. Vi føler oss også dårlige når det ikke er støtte eller forståelse fra leger, familie og venner. Vennligst forstå meg, med din støtte og din hjelp til min smerte.

Mens vi sover gjennom natten, får vi ikke nok hvile. Personer med fibromyalgi har dårlig søvnkvalitet, noe som gjør dagens verste smerter verre.

For oss er det ikke lett å være i en stilling (selv om setene) over lengre tid. Det forårsaker oss mange problemer, og det tar tid å komme oss. Hvorfor ikke la noen aktiviteter, vi vet at denne faktoren vil skade oss. Noen ganger har vi det bra at vi vet hvilke konsekvenser det vil gi.

Vi blir ikke sprø hvis vi noen ganger glemmer enkle ting, hva vi sier, noens navn eller gale ord. Dette er kognitive problemer som er en del av fibromyalgi, spesielt på dagene hvor vi har mye smerter. Det er en merkelig ting for deg og meg. Men vi ler sammen og hjelper til med å opprettholde vår sans for humor.

De fleste mennesker med fibromyalgi er veldig kjent med denne tilstanden, noen leger og andre, fordi vi har blitt tvunget til å utdanne oss til å forstå kroppen vår. Så vær så snill, hvis du tilbyr meg en “kur”, ikke gjør det. Ikke fordi jeg ikke setter pris på din hjelp eller forbedring, men fordi jeg holder meg oppdatert og har prøvd mange ting.

Vi føler oss veldig glade når vi har en dag med liten eller ingen skade når vi sover, når vi gjør noe som vi ikke har oppnådd på lenge, når vi forstår det.

Vi setter virkelig pris på alt du har gjort og kan gjøre for meg; Inkludert din innsats for å informere og forstå. Små ting betyr mye for meg, og jeg trenger at du hjelper meg. Vær snill og tålmodig. Husk at jeg fremdeles er lei i denne kroppen. Jeg prøver å lære å leve dag for dag med mine nye grenser og holde håpet i morgen. Hjelp meg å le og se de fantastiske tingene Gud gir oss.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *