Het omebrine-maagzuurmedicijn is een stille moordenaar

Spijsverterings- en maagproblemen hebben elk jaar invloed op miljoenen mensen. In plaats van naar de wortel van het probleem te gaan (wat vaak stress is), schrijven artsen bepaalde medicijnen voor die niets anders doen dan de symptomen behandelen. Deze medicijnen vernietigen de darmflora die goed is voor uw spijsverteringsstelsel, waardoor u weerbaar bent tegen bepaalde aandoeningen en een verscheidenheid aan problemen veroorzaakt.

Voor maagzuur zijn er tegenwoordig veel artsen die geneesmiddelen voorschrijven in de klasse van protonpompremmers (PPI’s). Helaas zijn veel artsen opzettelijk slecht geïnformeerd over de gevaren van deze  medicijnen , van sommige farmaceutische bedrijven die alleen maar winst willen maken. En elke keer dat u naar een arts gaat voor een maagklachten, is hij er zeker van dat hij dit type geneesmiddel zal voorschrijven voor uw maagproblemen en als een maagbeschermer, maar volgens recente studies is het absoluut schadelijk voor de gezondheid!

Bijwerkingen van PPI-medicijnen

Hier is een lijst van nadelige bijwerkingen van protonpompremmers:

 • bloedarmoede;
 • angst;
 • depressie;
 • Snel calciumverlies uit het lichaam, dat een aandoening kan veroorzaken die bekend staat als osteoporose of fragiel botsyndroom, waarbij een persoon gemakkelijk vatbaar is voor breuken;
 • longontsteking;
 • Chronische nierziekte;
 • Schade aan het centrale zenuwstelsel;
 • Depletie van rode bloedcellen;
 • Ademhalingsproblemen;
 • Spierpijn;
 • Dementie en andere neurologische problemen.
 • Mogelijkheid van vroegtijdige dood

Volgens een recente studie onderzochten de onderzoekers de medische dossiers van meer dan 275.000 PPI-gebruikers en bijna 75.000 mensen die een andere klasse geneesmiddelen namen die bekend staan ​​als H2-blokkers, om maagzuur te verminderen .

Storende resultaten

De resultaten toonden aan dat PPI-medicijnen vitamine B12 en magnesiumtekortkunnen veroorzaken   bij 65% van de mensen die het regelmatig gebruiken. Van het langdurig gebruik van dit type medicatie is bekend dat het ernstige  problemen veroorzaakt  en waarvan zelfs bekend is dat het soms dodelijk is.

De auteur van de studie, Dr. Ziyad Al-Aly, een assistent-professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Medicine in Washington, VS, zegt dat ondanks de grote hoeveelheid gegevens die in aanmerking zijn genomen, het resultaat hetzelfde was Er is een verhoogd risico op overlijden voor PPI-gebruikers.

“Mensen denken dat PPI’s zeer veilig zijn omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, maar er zijn reële risico’s om deze medicijnen te nemen, vooral voor langere tijd. Als ik absoluut een PPI nodig heb, zou ik het nemen. Maar ik zal het niet aanraken als ik het niet echt nodig heb. Legt professor Al-Aly uit.

In plaats van een beroep te doen op medicijnen, vertel uw arts dan dat u uw probleem op een natuurlijke manier wilt behandelen. Er zijn verschillende natuurlijke en zeer effectieve vervangers die je maagzuur kunnen verhelpen met deze superfoods: gember, honing en citroen!

Natuurlijk recept voor brandend maagzuur

ingrediënten:

 • 3 kopjes water
 • 5 cm verse gemberwortel
 • ½ citron
 • 1 eetlepel honing

voorbereiding:

Rasp de gemberwortel en pers de halve citroen, giet de 3 kopjes water in een pot en voeg dan de honing, het citroensap en de geraspte gemberwortel toe. Meng de ingrediënten goed en zet de pot in de koelkast. Consumeer een glas van deze drank om van de voordelen te genieten.

Voordelen van de ingrediënten:

Volgens verschillende studies   bevordert gember de afscheiding van gal, stimuleert het de activiteit van spijsverteringsenzymen en verlicht het spijsverteringsstoornissen, evacueert het darmgas en verlicht het brandend maagzuur.

Citroen  geeft het lichaam een ​​boost in het spijsverteringsproces om pijnlijke symptomen te elimineren. De enzymen in citroen zijn vergelijkbaar met die van spijsverteringssappen, dus de maag merkt weinig verschil tussen de twee en hervat zijn spijsverteringstaken.

Onderzoek wijst uit dat  honing  effectief kan zijn in het uitroeien van Helicobacter pylori-infecties, die maagzweren kunnen veroorzaken, naast het effect op maagreflux.

waarschuwingen:

Gember  is niet te consumeren voor diabetici, zwangere en zogende vrouwen en zwakke mensen.

Citroen  wordt niet aanbevolen voor mensen met een citrusallergie, of nier- of galaandoeningen.

Nog een recept en waarschijnlijk het beste:  neem een ​​glas water met een theelepel zuiveringszout wanneer u last heeft van brandend maagzuur, bicarbonaat dankzij de alkaliserende werking kalmeert brandwonden.

Loading...

Leave a Comment