Het mysterie van fibromyalgie is eindelijk opgelost! Deel deze informatie alstublieft met iedereen die je kent!

Gedurende vele jaren hebben fibromyalgiepatiënten onverklaarbare pijn geleden, waarvan veel artsen geloofden dat ze gewoon psychologisch of “in hun hoofd” waren en het mysterie van fibromyalgie was opgelost.

 

Nu zijn de slachtoffers van fibromyalgie gevalideerd. De onderzoekers isoleerden de belangrijkste bron van pijn bij deze patiënten op de onwaarschijnlijke plaatsen – overtollige bloedvaten in de hand.
Deze overtollige bloedvaten zijn een speciaal type zenuwvezels, genaamd arteriole-place (AV) shunts. De onderzoekers van het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift voor pijnmedicijnen, onderzochten de huid in de hand van een patiënt met een tekort aan sensorische zenuwvezels, waardoor een verminderde reactie op pijn werd veroorzaakt. Vervolgens onderzochten ze de huidmonsters uit de handen van andere fibromyalgiepatiënten en vonden ze een overmatige hoeveelheid av-shunts.

Tot die tijd werden AV-shuntvezels alleen als verantwoordelijk beschouwd voor het reguleren van de bloedstroom. Nu is ontdekt dat er een direct spoor is tussen deze zenuwen en pijn in het hele lichaam, dat veel patiënten lijden aan fibromyalgie, dus nu kunnen we het mysterie van fibromyalgie oplossen.

 

Zegt Dr. Frank L. Rice, neurowetenschapper,

We hebben al gedacht dat deze zenuwuiteinden alleen betrokken zijn geweest bij het reguleren van de bloedstroom op een onderbewust niveau, maar hier zien we bewijs dat de uiteinden van bloedvaten ook kunnen bijdragen aan ons bewust gevoel van aanraking … en ook pijn. Deze slecht beheerde bloedcirculatie kan de oorzaak zijn van spierpijn en pijn en het gevoel van vermoeidheid dat wordt veroorzaakt door de opbouw van melkzuur en lage niveaus van fibromyalgie-inflammatie [in] patiënten. Dit zou op zijn beurt kunnen bijdragen aan hyperactiviteit in de hersenen.

Deze ontdekking zou kunnen leiden tot toekomstige effectieve behandelingen voor de ziekte, omdat huidige behandelingen zoals narcotische pijnstillers, anti-epileptica en antidepressiva geen verlichting hebben gebracht voor miljoenen patiënten.

Bovendien zou deze doorbraak kunnen leiden tot de oplossing van andere slepende kwesties rond deze mysterieuze ziekte, zoals slopende vermoeidheid, extreme pijn in de handen en andere specifieke punten in het lichaam, evenals waarom het koude weer lijkt te zijn de symptomen verergeren.

[Referentie:  dailyhealthplans.info

Loading...

Leave a Comment