Fibromyalgie is een ziekte van overlijden

Hoewel er veel voortdurende speculatie over wat triggers lafibromyalgie, de oorzaken ervan zijn nog niet definitief vastgesteld en bevestigd. Recent onderzoek in het algemeen gevonden dat fibromyalgie is waarschijnlijk het resultaat van wat wetenschappers noemen de centrale bewustzijn of abnormale reacties in het zenuwstelsel qua perceptie van ladouleur.

 • biochemische triggers van fibromyalgie
 “De consensus [huidige] is dat fibromyalgie is niet een probleem met de spieren, gewrichten en pezen, maar eerder een probleem met het centrale zenuwstelsel,” zegt Dr Bruce Solitar, associate professor in de geneeskunde in de klinische professor verdeling van de reumatologie medisch centrum, Universiteit van New York / ziekenhuis voor gewrichtsziekten in New York. Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat het voelde door iemand pijn die niet fysiek was gewond in het lichaam als puur psychosomatische sensaties kunnen worden aangemerkt dat de patiënt ervaart fibromyalgie zijn net zo echt als elke andere pijn.
Dit werd duidelijk aangetoond toen de onderzoekers deden MRI fibromyalgie patiënten. Toets in bepaalde gebieden van het lichaam van de deelnemers, vonden zij dramatische toename in activiteit in de pijn van de hersenen. Een theorie toeschrijft aan een verhoogde afgifte van substantie P, de chemische stof die de zenuwen wanneer een pijnlijke prikkel activeert. “Bij patiënten met fibromyalgie, substantie P wordt vrijgegeven, zelfs in afwezigheid van een pijnlijke stimulus. En er lijkt een versterkte versie zijn wanneer een pijnprikkel, “zegt Dr Solitar. Bovendien, het effect van de hersenen regulator, die zendt “signalen beneden” de pijn uitschakelen abnormaal lijkt bij mensen met fibromyalgie te zijn – wanneer een pijnprikkel, die nogal versterkt dan gedempt plaatsvindt.
 • Fysieke en emotionele triggers van fibromyalgie

Wat het pad storing van het zenuwstelsel? Wetenschappers zijn niet zeker, maar een aantal voorwaarden zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van fibromyalgie. Deze omvatten:

Infectie. Influenza en hepatitis veroorzaken Epstein-Barr B en C zijn betrokken bij de ontwikkeling van fibromyalgie. “Deze virussen hebben [lange – termijn] effecten op het systeem kan inmunológico.También virusdeeltjes binden aan gliale cellen, welke cellen in de hersenen die laneurotransmission beïnvloedt [en die de respons van pijn] zijn,” zegt dr Solitar.En Daarnaast is er een vaste relatie tussen de ziekte van Lyme (veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi) en Fibromyalgie: bij sommige patiënten die zijn behandeld voor Lyme – en blijkbaar herstellen van dat – het – nog steeds geconfronteerd met een abnormaal hoge frequentie pijn zonder provocatie Het karakteriseert lafibromyalgie.

Trauma. Soms is de ontwikkeling van fibromyalgie verband met lichamelijk letsel, inparticular in de bovenste kolom (col). In andere gevallen wordt geassocieerd met ungrand emotionele stress, zoals het overlijden van een familielid of verlies van een baan. De mogelijke relatie tussen deze vormen van zelfverwonding zijn de neurohormonale veranderingen lichamelijke letsels en emotionele stress kan veroorzaken. Psychologische processen kan veranderen – en kan worden gewijzigd – veranderingen in hormonale regelfunctie centra zoals de hypothalamus en hypofyse en adrenale lesglandes, waardoor het zenuwstelsel aantasten.

 • Andere huidige fibromyalgie bedrijf

“Fibromyalgie wordt geassocieerd met alle leeftijdsgroepen, hoewel vrouwen in de leeftijd tussen 30 en 50 hebben een hogere incidentie van de ziekte,” zegt Dr Solitar.Bien dat deze toename van de prevalentie onder jonge vrouwen suggereert hormonale relatie, zei is het ook mogelijk dat dit verband houdt met de diagnose. “Vrouwen hebben de neiging om [Natural] aanbiedingen [of gevoelig voor pijn] dan mannen, dus als u uw diagnose baseren op gevoelige kwesties, is het waarschijnlijk dat de diagnose fibromyalgie met meer vrouwen dan mannen. ”

Bovendien, fibromyalgia ontwikkelt zich vaak in verschillende leden van dezelfde familie, maar het is onduidelijk of dit het gevolg van genetische of milieueffecten. “Ouders van mensen met fibromyalgie lijken gevoeliger dan anderen,” zegt Dr Solitar “maar niet veel genetisch onderzoek onomstotelijk daar.”

In veel gevallen is de reden lijkt fibromyalgie is nog grotendeels onbekend. “Voor veel patiënten, komt niet met een goede verklaring voor de ontwikkeling van fibromyalgie,” zegt Dr Solitar. “We zijn allemaal blootgesteld aan regelmatig te benadrukken. En terwijl verwondingen en infecties lijken een gemeenschappelijk thema [fibromyalgie], zijn er veel mensen die geleidelijk aan een gevoel van onbehagen komen ontwikkelen. ”

en de variabele verdeling in het gebied van afbuiging symptomen vaak patiënten en artsen. Er is geen bloedonderzoek of diagnostische algemeen aanvaard biomarker van de ziekte, hoewel de mensen met een fysieke beperking een adreswijziging leven. Nu een nieuwe studie van de Universiteit van Michigan sluit zich aan bij de brede waaier van symptomen van fibromyalgie in een molecuul in de hersenen genaamd glutamaat, het openen van de deur naar nieuwe behandelingsmogelijkheden en de meest nauwkeurige methoden van diagnostische tests .

 • Fibromyalgie: Nieuw bewijsmateriaal zou kunnen helpen bij het vaststellen

de symptomen van fibromyalgie zijn extreme vermoeidheid en griepachtige spijsverteringsaandoeningen en de pijn van migraine. Als gevolg van het ontbreken van specifieke kwantitatief of kwalitatief bewijsmateriaal echter artsen zijn gedwongen voor een lange tijd te vertrouwen op self-assessment van een patiënt voor het diagnosticeren van deze aandoening moeilijk. Daarom hebben sommige artsen niet serieus de ziekte.

Baanbrekend onderzoek uitgevoerd in 2002 door Daniel Clauw, MD, professor in de geneeskunde en associate dean van de Universiteit van Michigan Medical School, op voorwaarde dat de eerste biologische en fysische bewijs sterk dat patiënten met fibromyalgie echt het gevoel intense pijn bij ze zeiden dat ze fait.Une beeldvorming van de hersenen bekend als functionele magnetische resonantie imaging (fMRI) heeft aangetoond dat mensen met fibromyalgie zijn gevoeliger voor pijn dan degenen die in een controlegroep; Vergelijkbaar niveau van pijn veroorzaakt ook verschillende hersengebieden om de studies van het licht dan de controlegroep FM-groep.

De prevalentie van chronische pijn bij fibromyalgie – pijn is niet aan een bepaalde groep van spieren of gewrichten – wordt herzien. “De meeste artsen geloven dat fibromyalgie is een secundaire kwestie, die de spieren en gewrichten, houdt de ervaren en geïnformeerde patiënten,” zei Richard Harris, Ph.D., onderzoek onderzoeker bij de Afdeling van de afdeling reumatologie interne geneeskunde aan de Universiteit van Michigan Medical School en onderzoeker aan de chronische pijn Universiteit en Researchcentrum vermoeidheid; en een collega van Dr. Clauw. “De resultaten van deze studie suggereren dat fibromyalgie een aandoening van het zenuwstelsel central.Cela maakt het moeilijker voor kritiek om de resultaten te verklaren, patiënten kan niet nep MRI testresultaat kan zijn. ‘

 • Fibromyalia:-glutamaat-gerelateerde pijn

Dr. Harris en andere onderzoekers van de Universiteit van Michigan bleek dat pijn niveaus fibromyalgie patiënten positief gecorreleerd met de niveaus van glutamaat, een aminozuur en neurotransmitter (stof in de hersenen) verantwoordelijk stimulatie van zenuwcellen. “Wanneer patiënten behandelingen ontworpen om pijn te verminderen hebben ontvangen, hebben glutamaat niveaus dienovereenkomstig verminderd,” zei Harris.

Eerder onderzoek heeft aangetoond een verband tussen activiteit in een deel van de hersenen genaamd de insula (insulaire cortex) en pijn bij mensen met fibromyalgie. Rond het eiland, is ook betrokken bij de spieren en de huid van stimuli, naast inwendige sensaties zoals de darm. Deze vereniging kan helpen verklaren de verhoogde incidentie van problemen met de spijsvertering, zoals het prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie. Andere verwante aandoeningen zoals angst en fibromyalgie hoofdpijn, kan ook worden gerelateerd aan de betrokkenheid van het centrale zenuwstelsel, volgens Andrew Holman, MD, een reumatoloog en klinisch assistent professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Washington.

 • mark van fibromyalgie leidt tot nieuwe geneesmiddelen

nieuwe geneesmiddelen nu worden gebruikt bij de behandeling defibromyalgiasymptoms door dit onderzoek. “De Food and Drug Administration onlangs goedgekeurde pregabaline (Lyrica) en duloxetine (Cymbalta), twee medicijnen die werken beiden in het midden als een direct gevolg van het nieuwe onderzoek,” zei Dr Holman. “Fibromyalgia heeft zijn eigen proces, maar de problemen van het autonome zenuwstelsel veroorzaken stadium 4 slaapgebrek [een symptoom van fibromyalgie] komen dezelfde hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor aspecten zoals de intestinale lamotilité [dat betrekking met SII] en de strijd of vluchtreactie syndroom baseren [op de symptomen van angst]. ”

Ondanks deze resultaten te valideren de meer subtiele symptomen waargenomen bij fibromyalgie patiënten, is er meer onderzoek nodig is voordat de fMRI testen wordt een onderdeel van een routine diagnostische Harris gezegd. Tot die tijd, Harris benadrukt het belang van bewust te zijn van hun symptomen en te beheren op de juiste wijze. “Fibromyalgie is niet een van die voorwaarden, waar je een ding en gedaan kunnen doen,” zei hij. “Het is een kwestie van het beheer van de symptomen door middel van een veelzijdige aanpak.”

 • je MedicaFibromyalgia

De precieze oorzaken van fibromyalgie is nog steeds een onderwerp van speculatie, dus de huidige behandelingen, ook goedgekeurd door de FDA, zijn in het beste geval niet specifiek. Veel farmaceutische opties, maar betreffen een aantal symptomen van fibromyalgie, die kan variëren van spierpijn en slaapstoornissen depressie en angst te behandelen.

Tot op heden het antidepressivum duloxetine (Cymbalta) en milnacipran (Savella) en pregabaline (Lyrica), anticonvulsieve geneesmiddel dat ook wordt gebruikt voor bepaalde typen pijn zijn de enige medicijnen door de FDA goedgekeurd specifiek voor de behandeling van fibromyalgie. Echter, artsen gebruik maken van andere drugs goedgekeurd voor verwante aandoeningen, voor de behandeling van specifieke symptomen van deze geneesmiddelen te behandelen fibromyalgie.Plusieurs meer een probleem met fibromyalgie. Zoals met alle drugs, de meeste drugs vindt, bijwerkingen en significante bijwerkingen interacties. Je moet alle voorgeschreven medicijnen met uw arts en apotheker bespreken voordat u. Dit zal je helpen je weet wat te verwachten en wanneer u nodig hebt om een probleem te melden of het vinden van een vervanger drug.

Pijnverlichting en een betere nachtrust zijn de belangrijkste doelstellingen van de behandeling van fibromyalgie en drugs, maar de artsen ook verschillende medicijnen voor de behandeling van depressie en vermoeidheid voorschrijven.

De volgende geneesmiddelen worden algemeen gebruikt bij de behandeling van fibromyalgie.

Pijnstillers
meer over-the-counter geneesmiddelen tegen pijn niet erg goed voor fibromyalgie, omdat de aandoening veel gonflement.opioïdes recept heeft en gelokaliseerde desinjections kan soms nuttig, enfonction specifieke symptomen.

 • toonbank pijnstillers. Tylenol (paracetamol) en anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen (Advil, Motrin) en naproxen (Aleve, Anaprox) kan helpen bij sommige patiënten. Het is echter algemeen aanbevolen voor patiënten met perifere pijn (waarbij de spieren en bindweefsel en / of perifere zenuwstelsel, in tegenstelling tot fibromyalgie, een aandoening van het centrale zenuwstelsel), en lafibromyalgie syndroom.
 • . Opioïde therapieën sommige pijn gemeld bij desopioïdes zoals tramadol (Ultram), en de combinatie van tramadol en paracetamol (Utracet) – die beide kunnen ook lestroubles slaap te beperken. Hoewel effectief voor acute en ernstige pijn, lesopiacés als hydrocodone / acetaminophen (Vicodin), propoxyphene / paracetamol (Darvocet), oxycodon / paracetamol (Percocet) en oxycodon (OxyContin) niet zo goed werken LELONG chronische pijn systeem generales.Además gebied van taal, dragen het risico op verslaving en zijn geassocieerd met andere bijwerkingen – bijvoorbeeld door het verhogen van de gevoeligheid van het lichaam om pijn en slaperigheid en constipatie.
 • injecties triggerpoint. Injecties van lokale anesthetica (zoals lidocaïne en laprocaine) en / of cortison (een steroïde medicatie) kan helpen bij de behandeling van pijnlijke spieren, pezen, banden, ik breek de cyclus van pijn en spierspasmen.

Antidepressiva
Deze medicijnen helpen reguleren van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, de zogenaamde neurotransmitters, die betrokken zijn bij diverse lafibromyalgie symptomen, met inbegrip van de spieren desdouleurs, slaapstoornissen en lafatigue. Voor het beste resultaat, worden ze soms gebruikt in combinatie. Een van de meest voorgeschreven omvatten:

 • Tricyclische antidepressiva. Amitriptyline (Elavil), nortriptyline (Pamelor), en doxepin (Sinequan) en antidepressivum trazodon tetracyclische (Desyrel), die het niveau van serotonine en noradrenaline verhoogt, lesneurotransmetteurs de hersenen dat invloed op de signalen en pijn ladépression en vaak een kalmerend middel, induceert desommeil.
 • Selectieve heropnameremmers (SSRI’s). Inbegrepen in deze groep zijn citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), sertraline (Zoloft), fluvoxamine (Luvox), paroxetine (Seroxat).
 • Selectieve remmers van serotonine Noradrenaline remmer (SSNRI). Deze nieuwe klasse van antidepressiva, ook bekend onder de naam absorptieremmers ADubbelklik, helpt reguleren de neurotransmitters serotonine en noradrenaline. Zij omvatten venlafaxine (Effexor), desvenlafaxine (Pristiq), duloxetine (Cymbalta) en Savella (milnacipran).

spierontspannende
geneesmiddelen zoals cyclobenzaprine (Flexeril en Cycloflex Flexiban), carisoprodol (Soma) en Methocarbamol (Skelex) worden vaak voorgeschreven om pijnlijke spierkrampen te behandelen, maar wordt vaak gebruikt voor korte – lange termijn verlichting.

Anti-epileptica
Deze geneesmiddelen worden gebruikt voor fibromyalgie, omdat deze medicijnen ook helpen bij de behandeling van neuropathische pijn die optreedt wanneer de zenuwen zijn enthousiast en moeten worden ongevoelig. Drugs in deze categorie omvatten pregabaline (Lyrica) en carbamazepine (Carbatrol, Epitol, Equetro, Tegretol, Tegretol XR-y) en lagabapentine (Gaborone, Neurontin).

Sedativa / hypnotica
goede nachtrust essentieel om de symptomen van fibromyalgie.Si andere geneesmiddelen (vooral spierverslappers en antidepressiva) zijn niet effectief, lesmédecins kunnen tijdelijk slaapmiddelen, zoals zolpidem voorschrijven verlichten (Ambien) en zaleplon (Sonata) en eszopiclone (Lunesta), die werken door het vertragen van de hersenactiviteit te laten sommeil.Ces medicijnen vaak verliezen hun doeltreffendheid op lange termijn, echter.

Stimulerende middelen
Sommige artsen nu voorschrijven medicijnen die gebruikt worden voor de wanorde van attention deficit hyperactivity en het tekort als methylfenidaat (Ritalin), dextroamfetamine sulfaat (Dexedrine) en modafinil (Provigil) om de symptomen van vermoeidheid en verlichten ” brain fog ‘(problemen denken en zich te concentreren) dat patiënten met fibromyalgie vaak ervaring.

Aan de horizon
van het nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van fibromyalgie wordt verwacht natriumoxybaat (Xyrem), ook bekend als GHB. Het centrale zenuwstelsel is momenteel goedgekeurd voor de behandeling van lanarcolepsie maar toonde résultatsprometteurs voor pijnbestrijding en verbeterde lafonction lespatients fibromyalgie. De aanvraag voor goedkeuring is aan de FDA 15 december 2009 ingediend.

Tot slot, in aanvulling op medicijnen, artsen vaak raden thatother pijnbestrijding therapieën te verkennen. Onder de meest effectief zijn de therapeutische massage en het vrijgeven therapie myofasciale, een gespecialiseerd technicus gebruikt om spanningen in het lichaam te verlichten die kunnen helpen verlichten ongemak en verminderen spierspasmen.

Loading...

Leave a Comment