FIBROMYALGIE: “IK BEN 41 JAAR EN WOON IN HET LICHAAM VAN EEN OUDE MAN” DEEL ARTIKEL

Hij is altijd moe, en het doet pijn de hele tijd. Patrick Schutz van Neuchâtel hebben fibromyalgie – een onzichtbare voorwaarde niet door arbeidsongeschiktheidsverzekeringen herkend. 
Pijn, pijn, niets dan pijn: Patrick Schuts (41) Neuchatel heb altijd het gevoel dat je hebt de griep – geen koorts, vermoeidheid, maar met een enorme voorsprong. Hij zou graag om in bed blijven de hele dag en tijd doorbrengen. “Elk deel van mijn lichaam doet pijn, gelukkig niet allemaal op het zelfde moment , ” zei hij tegen het tijdschrift “L’illustré”.
Patrick Schutz en zijn partner hebben een drie jaar oude dochter, Naya.

Zelfs als je met spelen slechts 20 minuten, de stroom is uitgeschakeld voor de dag. “Als ik slaap, en dan wakker worden, ik ben zo moe als ik ooit in heb geslapen.” Hij heeft veel vrienden die geloven dat vervalsingen verloren. ‘S Nachts kun je niet gaan met hen voor het slapen gaan om 7 uur om te ontspannen.

De diagnose van het lijden van een jaar geleden onthuld: Fibromyalgie-. Naar schatting 400.000 mensen zijn getroffen in Zwitserland. Het probleem: Fibromyalgie wordt niet door de arbeidsongeschiktheidsverzekering (IV) herkend. Er is geen wetenschappelijk bewijs: er is geen bewijs dat is in het bloed en x-stralen. Honderden symptomen karakteriseren fibromyalgie. Wordt vastgesteld door de uitsluiting van andere ziekten en door testen: zwakken meestal gebruikt.

Als elf of meer van de 18 (zachte plekken) toegenomen pijn, fibromyalgie vermoed aanwezig. Deze diagnostische punten zijn in de buurt van de tendinomotor aanpak. De oorzaak van de ziekte is onduidelijk en kan alleen worden beperkt door medische maatregelen.

Patrick bescherming moet veel drugs te nemen: pijnstillers, antidepressiva, vitaminen, medicijnen om de maag te beschermen en druppels tegen de gevoelige en droge ogen. “Het is een onzichtbaar lijden,” zegt Schutz. Hij wil dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn, heb je een Facebook-site gemaakt, zodat fibromyalgie het bewustzijn van de bevolking bereikt.

Patrick is werkloos voor twee jaar en woont op sociale bijstand. Als de IV ten minste gedeeltelijk het leed te erkennen, zou het zijn geholpen. Dus verwacht financiële steun op grond van hun depressie en chronische vermoeidheid. Zijn grootste hoop is een volksinitiatief dat net is gelanceerd en vereist erkenning van fibromyalgie als een ziekte.

Naya speelt met haar dochter, maar na 20 minuten je energie is uitgeput.
Patrick is die op een tapijt om pijn te verlichten.

Patrick’s relatie met de partner Sylvie is ook moeilijk geworden. Geen gezamenlijke tv-songs omdat hij vroeg slapen. Naya is verbaasd dat papa naar bed terwijl haar. Patrick Schutz niet weten hoe lang kan hun conditie te ondersteunen: “Ik heb maar 41 jaar oud en woon in het lichaam van een oude man!”
Patrick vermoeden dat zelfs traumatische ervaringen kunnen worden geactiveerd in het verleden. Op de leeftijd van 17 jaar was hij aanwezig toen zijn vader een man sloeg met een rots voor hun ogen.

Patrick heeft geen contact meer met hem. De geboorte van zijn dochter was ook slecht: bijna de moeder en het kind was overleden. Patrick: “Deze gebeurtenissen hebben me diep geschokt.”

Hij zou graag iets doen met zijn vrouw en dochter, maar haar lijden en het beetje geld dat hij krijgt geen verlangen realidad.Compartir maken dit artikel doen

Loading...

Leave a Comment