Fibromyalgie en reumatoïde artritis gaan vaak hand in hand

Iedereen met reumatoïde artritis weet wat het is om te leven met chronische pijn. En als de ziekte is niet erg genoeg is, is het meestal begeleid door een andere pijnsyndroom, fibromyalgie.

 

Volgens de Nationale Vereniging Fibromyalgie en chronische pijn, fibromyalgie is een aandoening van de veel voorkomende chronische pijn en complex dat veroorzaakt wijdverspreide pijn en tederheid aan te raken. De website van de kliniek Mayo zei dat artsen niet de oorzaken van fibromyalgie weten, maar het gaat waarschijnlijk meerdere factoren samen te werken. De symptomen beginnen vaak na een fysiek trauma, chirurgie, infectie of psychologische stress, langzaam op te bouwen in de tijd, waarbij geen enkel trigger event.

 

Pijn kan optreden door het hele lichaam, of het kan migreren van de ene plaats naar de andere, en de pijn kan komen en gaan. Naar schatting 10 miljoen Amerikanen hebben fibromyalgie.

 

Fibromyalgie is een slecht begrepen aandoening die is niet gemakkelijk te diagnosticeren.

 

“Veel reumatologen van mening dat emotionele stress en slaaptekort eigenlijk het genereren van wijdverspreide pijn van fibromyalgie,” zei Dr Robert Hylland, een reumatoloog in Muskegon, Michigan, “en identificeren van ten minste twee vormen van de aandoening: primaire, wanneer er geen duidelijke ziekte of van directe invloed op de ontwikkeling van fibromyalgie en secundaire, wanneer de persoon een aandoening of ziekte die rechtstreeks de ontwikkeling van fibromyalgie.
RA is een van de meest geassocieerd met fibromyalgie ziekte, volgens Hylland.
“Studies tonen aan dat tussen de 17 en 30% van de mensen met RA te ontwikkelen samenleven fibromyalgie,” zegt hij.
In feite is het door mensen met RA leed pijn vaak veroorzaakt door naast elkaar bestaande fibromyalgie.
“Chronische pijn bij mensen met RA kan worden veroorzaakt door fibromyalgie in 35 tot 50 procent van de gevallen,” zegt Dr Stanford Shoor, een Clinical Professor of Medicine en Reumatologie aan de Stanford University. “Pijn kan aanwezig zijn, zelfs als de CA is in een toestand van lage ziekte-activiteit,” voegt hij eraan toe.
Om deze reden, “het naast elkaar bestaan ​​van fibromyalgie in RA is waarschijnlijk onder-gemeld, zegt Hylland.
De redenen voor reuma en fibromyalgie zijn zo vaak samen gezien worden niet volledig begrepen, maar Hylland gelooft dat slaapgebrek en stress een belangrijke rol kan spelen.
“Bij RA pijn interfereert met de slaap gedurende langere tijd in combinatie met de stress altijd aanwezig de blijvende chronische potentieel invaliderende ziekte [als RA], we de noodzakelijke elementen fibromyalgie maken, waarbij hij.
Net als RA, fibromyalgie heeft meer kans om vrouwen teisteren dan mannen.
“Fibromyalgie wordt vaker gediagnosticeerd bij vrouwen,” zegt Hylland, wat aangeeft dat 80 tot 90 procent van alle gevallen doen zich voor bij vrouwen.
En hoewel de oorsprong van zijn mysterieuze aandoening, Hylland van mening dat een geschiedenis van misbruik een rol kan spelen in de ontwikkeling van een aantal gevallen van fibromyalgie.
“Meer dan de helft van mijn primaire fibromyalgie patiënten slachtoffers van seksueel misbruik in de kindertijd of adolescentie zijn geweest, en vele anderen werden geestelijk of lichamelijk mishandeld,” zei hij. “Nationale studies ondersteunen ook deze vereniging.”
Echter, dezelfde vereniging niet aanwezig te zijn bij mensen met RA en secundaire fibromyalgie te zijn, zei hij.
Fibromyalgie zelf heeft geen invloed op de ziekte-activiteit RA of invloed hebben op de effectiviteit van anti-reumatische drugs, zegt Hylland, “maar stress een negatieve invloed hebben beide aandoeningen, dus we vaak zien twee gelijktijdige verslechtering van de omstandigheden “, zei hij. “We hebben echter ook zien fibromyalgie te ontwikkelen bij patiënten met een goed gecontroleerde RA wanneer andere stress van het leven zijn de schuld.
“In deze gevallen zal de patiënt niet ervaren gezwollen gewrichten, en het testen van [bloed] om ontsteking veroorzaakt door RA zal normaal zijn,” merkt hij op.
Patiënten kunnen eveneens dat niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen niet de pijn, wat een indicatie dat de pijn veroorzaakt door fibromyalgie, de onderliggende RA verminderen.
“Deze medicijnen niet helpen de pijn van fibromyalgie, zegt Hylland.
Als u last heeft van RA en samenleven fibromyalgie Hylland benadrukt het belang van het behoud van een goede beheersing van uw RA. Deze stap vermindert de stress veroorzaakt door actieve ziekte, die helpt om de onderliggende angst om uitgeschakeld te smoren. Het maakt het ook een goede nachtrust. Tezamen zullen deze dingen vaak fibromyalgie te elimineren, zegt Hylland.
“Voor RA-patiënten met hardnekkige symptomen van fibromyalgie, zou het de patiënt en de arts goed te maken om extra aanvallers te zoeken, verbetering van de slaap de integriteit en de behandeling van de onderliggende angst en depressie, zo wordt gezegd het.
Oefening kan ook helpen met beide voorwaarden, en sommige patiënten kunnen ook profiteren van het nemen van een antidepressivum als Cymbalta of Lyrica.
“Prognose is uitstekend geschikt voor patiënten met RA en samenleven fibromyalgie, gelet op de vele doorbraken in de behandeling van RA,” zei Hylland. “De enige effectieve behandelingen voor primaire fibromyalgie vereisen meer onderzoek naar de aanwezigheid en de behandeling van post-traumatische stress. Totdat deze doorbraken te komen, moet een team aanpak met psychologen, counselors, fysiotherapeuten en professionals, slaap specialisten, pijn specialisten en reumatologen en huisartsen worden gebruikt, “adviseert hij.
Loading...

Leave a Comment