FIBROMYALGIË – DE IMPACT VAN ONVOLLEDIGE PIJN

Meer dan 70% van de patiënten met chronische pijn geloven dat mensen niet geloven in hun pijn, volgens de resultaten van een eindejaarsenquête gepubliceerd door de nationale vereniging Fibromyalgia Chronic Pain Association (Verenigde Staten).

78% van de respondenten gelooft niet dat mensen moeten leren leven met pijn, terwijl 77% bang leeft dat ze geen gezondheidszorg kunnen vinden om hun pijn onder controle te houden. De resultaten van de opiniepeiling impliceren dat pijnziekten over het algemeen slecht worden begrepen door het publiek.

“De verandering van het leven met chronische pijn is reëel en het is een volksgezondheidscrisis”, zei Jan Chambers, president van de NFCPA. “We kunnen de ziekte van chronische pijn niet langer negeren; Publiek begrip en effectieve pijnverlichting zijn nu nodig. ”

NFCPA, een wereldwijde gemeenschap die mensen met fibromyalgie en andere chronische pijnaandoeningen ondersteunt, is gericht op het verminderen van het stigma van pijnziekten en het uitbannen van barrières voor zorg door middel van onderwijs.

“Onbehandelde pijn zoals fibromyalgie heeft een verwoestende invloed op individuen, gezinnen, gemeenschappen en onze natie,” zei Chambers.

85,5% van de patiënten meldden dat mensen niet begrijpen dat chronische pijn de kwaliteit van leven vermindert.

Een totaal van 5.625 van de NFCPA-bestanddelen reageerde op de enquête.

Bron: painsproject.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *