FIBROMYALGIA Nieuwe bloedtest is nauwkeurig tot 99%

New Fibromyalgie bloedtest is 99% nauwkeurig

Een nieuwe bloedtest voor fibromyalgie is nauwkeuriger dan eerder gedacht en niet verwarren de chronische pijn aandoening met andere ziekten, zoals lupus en reumatoïde artritis, volgens de arts die de test ontwikkelde.

“We zagen geen overlap tussen de biomarkers bij fibromyalgie en immuunsysteem patronen van patiënten met reumatoïde artritis of lupus. Echt leek kritisch over zeilen die buiten zijn er nodig “, aldus Bruce Gillis, MD, oprichter en CEO van EpicGenetics een biofarmaceutisch bedrijf, gevestigd in Santa Monica, CA.

Afbeelding afkomstig EpicGenetics

EpicGenetics FM introduceerde de test in Maart, het aanroepen van de eerste definitieve bloedtest voor fibromyalgie, een aandoening die wordt gekenmerkt door een slecht begrepen pijn deep tissue, vermoeidheid, hoofdpijn, depressie en gebrek aan slaap. De resultaten zijn meestal beschikbaar in ongeveer een week.

FM proef eiwitmoleculen in Cytokinen en chemokinen zeggen bloed, die worden geproduceerd door witte bloedcellen. Fibromyalgie patiënten minder cytokines en chemokines in het bloed, volgens Gillis, en derhalve een verzwakt immuunsysteem normale patiënten.

Kritiek hebben gezegd dezelfde biologische markers van het immuunsysteem kan worden bij mensen met andere ziekten, zoals reumatoïde artritis, bloedonderzoek zo betrouwbaar.

Echter, in een nieuwe studie van meer dan 300 patiënten met fibromyalgie of lupus of reumatoïde artritis deelgenomen Gillis zei bleek dat alleen patiënten met fibromyalgie hebben beneden het normale niveau chemokines en cytokines.

“Ze hebben niet dezelfde biologische markers van het immuunsysteem. Helemaal niet “, zegt Gillis National Pain Report. “De modellen die we in lupus en reumatoïde artritis, zie het ontstekingsproces. Maar we hebben niet dezelfde biomarkers zien in fibromyalgie. ”

Gillis zei dat het onderzoek is nog niet afgerond en in afwachting van de publicatie in een medisch tijdschrift in de komende maanden.

Wanneer de eerste FM-keuring EpicGenetics zei dat hij was 93% nauwkeurigheid bij de diagnose van fibromyalgie. Gillis waarbij de testgevoeligheid wordt nu geschat op 99%, hetgeen bijna hetzelfde als de test voor de diagnose van HIV is.

Dr Bruce Gillis

De National Institutes of Health schat dat van 5 miljoen Amerikanen lijden aan fibromyalgie – en miljoenen mensen over de hele wereld – maar tot nu toe slechts een paar honderd hebben geregistreerd om de test FM nemen. Gillis zegt dat de kosten van $ 744, die over het algemeen niet wordt gedekt door de ziektekostenverzekering, kan een barrière voor veel patiënten.

“Veel mensen die zijn gediagnosticeerd met fibromyalgie niet werken. En omdat ze niet werken niet de middelen om te betalen voor een test niet hebben. Ze geen ziektekostenverzekering “, zegt Gillis, eraan toevoegend dat sommige verzekeraars betaald bewijs in het geval van de werknemers compensatie.

“Toen we begonnen, het kostte ons $ 12.500 om de parameters van het immuunsysteem van een patiënt te analyseren. Dus brachten we de prijs weg, weg naar beneden. ”

Gillis hoopt om de prijs van FM-keuring toestemming om andere laboratoria te brengen voor de inzameling van bloed en bloedmonsters voor EpicGenetics schip.

Wat de kosten, zijn fibromyalgie patiënten opgewonden dat een eenvoudige test eventueel beschikbaar zou kunnen zijn om een ​​aandoening die uw artsen en familieleden zijn vaak sceptisch over de diagnose. Het duurt drie tot vijf jaar voor de gemiddelde patiënt om fibromyalgie te diagnosticeren.

“Het hebben van een betrouwbare marker bloed valideren als patiënten. een gebied van dromen en kansen voor compassionate onderzoekers over de definitie van deze vreselijke aandoening zal openen, “zei Celeste Cooper, een patiënt met fibromyalgie en geduldige verdediger.

“Als we eenmaal een biologische test, weten we dat de deelnemers aan de studie met fibromyalgie. Er zullen geen vertekende resultaten, en in de mond van psychische ziekte in onze achteruitkijkspiegel. Dit is een zoute gedachte. ”

EpicGenetics Afbeelding afkomstig.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende potentiële vorderingen in het onderzoek van fibromyalgie geweest.

Ohio State onderzoekers zijn in de vroege stadia van de ontwikkeling van andere bloedonderzoeken voor fibromyalgie. Met behulp van een high-power infrarood microscoop waarop een patroon van moleculen in het bloed geïdentificeerd blijkt uniek voor fibromyalgie patiënten.

Een ander team van onderzoekers in New York bleek dat patiënten met fibromyalgie hebben teveel sensorische zenuwvezels in de bloedvaten van de handen, waardoor de doorstroming van het bloed door het lichaam kan verstoren.

“In minder dan zes maanden, hebben we twee studies rapportage van het succes van fibromyalgie door de analyse van het bloed markers. lijkt nu een koninkrijk van vorm dan meer dan een debat te voeren “, aldus Cooper.

“Het is een overwinning voor de wetenschappelijke gemeenschap en een overwinning voor de patiënt. Ik betwijfel of dit is de laatste. Verwacht meer onderzoek, omdat de race is “en wat een glansrijke carrière zal zijn voor degenen onder ons die met de dagelijkse fibromyalgie leven.

Het onderzoek kan ook leiden tot de ontdekking van een genetische merker voor fibromyalgie – een gen dat maakt sommige mensen meer kans om de ziekte te ontwikkelen.

EpicGenetics bespaart veel bloedmonsters ontvangen van patiënten die het examen FM in de hoop op een dag te hebben geanalyseerd RiboNucleicAcid (RNA) moleculen die betrokken zijn bij eiwitsynthese en de overdracht van genetische informatie.

“Patiënten meer we hebben, hoe meer RNA die kunnen zoeken naar merkergenen. Als we duizenden en duizenden kunnen krijgen van kopieën, zal het veel gemakkelijker zijn om specifieke genetische markers te vinden “, zegt Gillis.

Loading...

Leave a Comment