De rechtbanken hebben bevestigd dat fibromyalgie is reden om een ​​blijvende invaliditeit verklaren

Sociale kamer van het TSJ Catalonië gehouden in een recent arrest, S 1403/2015 24 februari (Rec. Suplicación 6239/2014), fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is een grond voor het verklaren van een “blijvende invaliditeit”

De verklaring heeft betrekking op het geval van een vrouw die chemische industrie, die de meeste terugkerende depressie met psychotische symptomen zonder zwaartekracht, nekpijn en degeneratieve proces heeft geleden zonder tussenkomst van de wortel, fibromyalgie en CFS

In haar besluit, het Hooggerechtshof van Catalonië richt zich op de  vaste rechtspraak  over de definitie van een handicap heeft LGSS op, waarin staat dat “de beoordeling van blijvende invaliditeit moet worden gedaan in reactie voornamelijk functionele beperkingen werknemers lijden. ”

In het huis,  moet de handicap worden begrepen  als het verlies van het vermogen van ernstige anatomische of functionele reducties die verminderen of afschaffen van de mogelijkheid om te werken, en zonder remmen van de indeling van de mogelijkheid van het herstellen van het werk capaciteit wanneer de deze onzekere of zeer lange termijn.

Met andere woorden, niet alleen mag niet worden alleen erkend wanneer het fysiek onmogelijk is voor een professionele baan, maar nog steeds de mogelijkheid om een ​​activiteit uit te voeren om dit niet te doen met een minimale efficiëntie als de uitvoering van een werk, zelfs zo simpel, vereist planning, vereisten voor beweging en interactie, evenals zorg en aandacht.

In het geval, de ziekte van de patiënt te worden  Als een beeld  dat “voorkomt dat de goede uitvoering van alle soorten van werk, met inbegrip van sedentaire taken en zacht karakter dat niet de uitvoering van bijzonder intense fysieke inspanning vereisen. ”

“Op dit moment wordt beïnvloed door de ernstige ernst van de aandoening die optreedt met voldoende intensiteit om uw vermogen te annuleren om te werken, om die worden toegevoegd andere degeneratieve ziekten,” de beslissing.

De kandidaat heeft een herhalende majeure depressie zonder psychotische symptomen ernstige aard, pijn in de nek en degeneratieve proces zonder de betrokkenheid van de wortel, fibromyalgie en CFS.

Daarom is de omkeerregel TSJC bewogen door het Nationaal Instituut voor Sociale Zekerheid (INSS) tegen de beslissing al de Labour Court 1 Girona gemaakt in 2013.

IPA situatie van een sociale opvoeder met fibromyalgie en CFS

De sociale kamer van het Hooggerechtshof van Catalonië, in de zaak No. 1403/2015 van 24 februari (Rec. 6239/2014), zei ook dat de IPA-positie voor al het werk van een maatschappelijk werker met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom, de bevestiging van de uitspraak van de arbeidsrechtbank en het beroep door de Sociale Verzekeringsbank afgewezen.

betaalde diensten van werknemers die hebben geleden educadora- zeer geavanceerde fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom, graad III, met een chronische depressieve stoornis, mild cognitive impairment en antevenido carpaal tunnel syndroom en andere ziekten.

Denk aan het Huis en door de ernst van fibromyalgie en chronische vermoeidheid, leed mate, moet worden erkend dat, ondanks de vaardigheden om een activiteit te doen,  heeft geen echte autoriteit het werk uit te voeren  met een aantal effectiviteit.

Het is omstandigheden die intense pijn, ernstige schade aan de productiecapaciteit in termen van prestaties, capaciteit en efficiency te veroorzaken, en zonder de mogelijkheid om licht werk verrichten is gewoon niet het geval te weerleggen beste uitschakelen genoten permanent voorbeeld en absoluut.

In LGSS Terug naar aanpassing van blijvende invaliditeit is aanzienlijk jurisprudentie die verantwoordelijk zijn score outthat is  een dergelijke  mate van invaliditeit mag niet worden erkend, tenzij het fysiek onmogelijk is  voor een professionele baan,  maar ook wanneer, het houden van vaardigheden elke activiteit uit te oefenen, heeft om dit te doen met een minimum aan efficiency  , aangezien de prestaties van een werk, hoewel eenvoudig, vergt programmering eisen, beweging en interactie, evenals zorg en aandacht.

De invaliditeit  moet worden opgevat als het verlies van het vermogen van ernstige anatomische of functionele reducties  die verminderen of afschaffen van de mogelijkheid om te werken  , en zonder remmen van de indeling van de mogelijkheid om te werken lacapacité herstel wanneer aanwezig als onzeker is of erg lang term

Loading...

Leave a Comment