De mentale mist en mijn fibromyalgie.

Drie jaar geleden, toen ik met een vriend sprak, merkte ik dat het moeilijk voor mij was om mezelf duidelijk te uiten. Ik gebruikte een basiswoordenschat omdat ik de benodigde woorden niet vond om me te begrijpen. Ik denk dat ze het niet heeft opgemerkt. Door deze verwarring voelde ik me traag.

Toen ik een bericht moest schrijven om per post te verzenden, had ik dezelfde moeilijkheid, ik herinnerde me de naam van dingen niet en ik moest verschillende correcties aanbrengen (meer dan normaal) in wat ik Ik schreef, veranderde de volgorde van woorden of plaatste letters die niet overeenkwamen, ik vergat plotseling de spelling die ik in mijn schooljaren had onderscheiden; Wat gebeurde er met mij?

Leven met fibromyalgie heeft me ertoe aangezet om voorzichtiger te zijn, omdat zodra er iets met me gebeurt, het heel gemakkelijk is om eerst te denken dat alles loskomt; Voordat ik deze conclusie trok, gaf ik hem een ​​moment voordat ik wist of deze ‘mentale traagheid’ zou worden herhaald.

De dagen veranderden niet, mijn situatie werd gecreëerd die slechter werd, en kon niet gemakkelijk een wiskundige bewerking oplossen, hij moest zorgvuldiger nadenken alsof het een gecompliceerde vergelijking was; om te schrijven, praten en zelfs na te denken, het was moeilijk.

Hoe? je kunt jezelf afvragen; om mezelf beter uit te leggen, zal ik als voorbeeld gebruiken om over een “tafel” te praten:

mccoy_pedestal_tableOnder normale omstandigheden kun je gewoon over de tafel praten door hem te noemen:
“Gisteren heb ik je boeken op de eettafel laten liggen”.
Als je niet helder kunt denken, kun je het misschien niet noemen; divagas, je hebt het in gedachten maar je herinnert je zijn naam niet, je weet waar het allemaal over gaat, maar je kunt zijn betekenis niet met zijn betekenis verzamelen; bijvoorbeeld:
“Gisteren heb ik je boeken bij mij laten liggen … mmmmm, ehh op de houten basis, die in de volgende kamer van je keuken”

Maar terwijl ik het verduidelijk, is het slechts een voorbeeld van wat er gaande is met complexere zinnen of zinnen als je niet helder nadenkt, en je krijgt een idee van hoe frustrerend dat is voor iemand die het doet met vloeiend en zonder zorgen te maken over goed communiceren.

Ik vertelde het aan mijn neuroloog, hij vertelde me over mentale mist, hij vertelde me dat hij deel uitmaakte van het fibromyalgiesyndroom (maar niet uitsluitend); Ik vroeg me af: “Hoeveel symptomen heb je nog meer?” Hij probeerde me te laten begrijpen dat, aangezien de oorsprong van dit syndroom nog steeds niet zeker is, alleen de samenvallende symptomen zijn waargenomen bij andere patiënten. sommigen ervaren deze mentale mist terwijl anderen nog steeds niet komen opdagen nadat ze het hebben meegemaakt.

De mentale mist legt een nieuwe uitdaging op aan de fibromyalgiepatiënt, we moeten het feit onder ogen zien dat om te schrijven of te spreken of gewoon om te denken dat we meer energie nodig hebben dan gewoonlijk, we niet gewoon de tafel “tafel” kunnen noemen omdat we niet kunnen spreken

Deze mist wordt ook geleden door diegenen die geen goede nachtrust hebben, of door degenen die slapen, zelfs degenen die hun stresslimieten bereiken; omdat het brein een volledige rust nodig heeft en wanneer het stimuli ontvangt tijdens zijn rusttijd, is het overbelast en geeft het zijn maximale capaciteit niet; onthoud alleen de nachten doorgebracht op de universiteit die vroeg in de ochtend werkten, de klas bijwoonden om 7 uur en zonder te weten waar we stonden was de mentale mist van fibromyalgie.

Het is zo gewoon geworden dat ze het Fibro-Fog noemen, blijkbaar blijft het brein van Fibromyalgia niet rusten zodra het in slaap valt, velen van ons hebben ook lang geleden aan slapeloosheid geleden; dan moet aangenomen worden dat de hersenen, wanneer zij geen rustrust krijgen, overmatig opgewonden zijn en in een permanente staat van waakzaamheid zonder noodzaak zijn.

Eén ding dat we moeten leren over fibromyalgie is dat wanneer we geloven dat we al genoeg weten, er altijd iets nieuws gebeurt, wat ons dwingt om dingen tegelijk te nemen, omdat alles goed lijkt te gaan. in slow motion.

Deze ziekte is de uitdaging om langzamer te gaan, in een krampachtige en ongeremde wereld, het is om te leren onszelf te zien en onszelf op een andere manier te zien, meer attent en tussen inspiratie en zuchten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *