Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Op 1 oktober 2015 had fibromyalgie eindelijk de officiële code ICD-10-CM officieel goedgekeurd in de Verenigde Staten.

De ICD-10-CM, acroniem voor de internationale classificatie van ziekten, 10e herziening, klinische aanpassing, is een lijst met diagnostische codes voor de Medicare en Medicaid-servicecentra en het National Center for Health Statistics. -CM is gebaseerd op ICD-10, de statistische classificatie van ziekten gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

ICD-codes worden veel gebruikt in de gezondheidssector, waaronder artsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen. Ze worden gebruikt om gediagnosticeerde en geclassificeerde ziekten en aandoeningen te identificeren.

vóór 1 oktober ontvingen artsen bij de diagnose van een patiënt met fibromyalgie de algemene code 729.1 – myalgie en myositis, niet gespecificeerd. Elk type spierpijn of ontsteking kan in de code worden opgenomen. Maar FM wordt erkend als een afzonderlijke entiteit met zijn eigen code M79.7 – Fibromyalgie.

Waarom is het belangrijk?

Een ICD-10-CM-code voor fibromyalgie heeft veel potentiële voordelen, maar in het bijzonder komen er vier te binnen.

Het feit dat fibromyalgie zijn eigen diagnostische code heeft, voorkomt dat artsen volhouden dat het niet echt is. De Wereldgezondheidsorganisatie en de regering van de Verenigde Staten hebben formeel overeenstemming bereikt. 
De ICD-10-CM-codes worden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, Medicare en Medicaid. Tot nu toe hebben sommige verzekeringsmaatschappijen geweigerd om fibromyalgie-behandelingen te dekken, en beweerden dat het geen echte ziekte is. Ze kunnen niet hetzelfde zeggen. 
Ondanks het nadeel dat het niet alleen op basis van een diagnose wordt bepaald, is fibromyalgie die wordt erkend als een legitieme diagnose een van de redenen, het wordt soms gebruikt als basis voor weigering en kan leiden tot een iets gemakkelijkere handicap.
Een andere diagnostische code zal de consistentie van fibromyalgie-onderzoek verbeteren. In haar recente artikel in het National Pain Report, Ginevra Liptaň, zei MD: “De nieuwe code zal ook een meer diepgaande analyse van de behandeling van fibromyalgie-uitkomsten mogelijk maken. Details van verschillende van deze observationele studies worden volgens deze codes verzameld. diagnose. Zonder een eigen diagnostische code zijn fibromyalgie-onderzoeken gehinderd door gouachegegevens, waaronder gegevens van patiënten met echte fibro, maar van een andere ziekte die spierpijn veroorzaakt. ”  
Het hoogtepunt van een lange reis

De weg naar de legitimiteit van fibromyalgie is lang en moeilijk geweest. Nadat hij hem vele jaren had laten wegkwijnen, begon de Amerikaanse regering te begrijpen dat fibromyalgie echt was. De FDA liep voorop toen het eerste medicijn werd goedgekeurd voor de behandeling van FM. Vervolgens heeft de socialezekerheidsadministratie in 2012 een besluit genomen waarin fibromyalgie als een legitiem obstakel wordt erkend. Vandaag, in 2015, hebben de Medicare- en Medicaid-servicecentra en het National Center for Health Statistics officieel een diagnose van de FM-code vastgesteld.

Hoofdredacteur Karen Lee Richards ProHealth. Een fibromyalgie-patiënt, mede-oprichter van de non-profit organisatie genaamd de National Fibromyalgia Association (NFA) en was acht jaar vice-president. Hij was ook hoofdredacteur van Fibromyalgia, het eerste kleur- en glansmagazine gewijd aan FM en andere onzichtbare ziekten. Na het verlaten van de NFA, diende Karen als een gids voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom. About.com The New York Times Company, vervolgens als gids voor het Health Center Health Network Chronische pijn

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.