Fibromyalgie-artsen waarschuwen: “Tramadol doodt meer levens dan welk ander medicijn dan ook”

De door tramadol voorgeschreven pijnstiller, die honderdduizenden mensen per dag innemen, doodt meer mensen dan welke andere drug dan ook, inclusief heroïne en cocaïne.

Dokters waarschuwen: 'Tramadol doodt meer levens dan welke andere drug dan ook'

De pijnstiller doet geen kwaad als hij correct wordt ingenomen, maar wordt erg gevaarlijk wanneer hij wordt gemengd met andere drugs of alcohol. Vorig jaar waren er in Noord-Ierland 33 sterfgevallen als gevolg van alleen tramadol. Onder de doden bevonden zich een 16-jarig meisje en een 70-jarige gepensioneerde. Het opioïde-gebaseerde geneesmiddel wordt gebruikt om matige of ernstige pijn te behandelen en mag alleen op recept worden ingenomen. In 2014 werd het geclassificeerd als een illegale klasse “C” opiaatmedicijn, die niet zonder recept verkrijgbaar is.

Het probleem is dat veel mensen al verslaafd zijn aan Tramadol en zich tot de zwarte markt wenden om het te krijgen omdat ze geen recepten meer kunnen krijgen omdat ze klaar zijn met de behandeling of omdat hun arts een ander medicijn heeft voorgeschreven.

“Omdat het een medicijn is dat zo vaak wordt gebruikt en voorgeschreven, denk ik niet dat mensen het potentiële risico beseffen dat ze lopen als ze Tramadol gebruiken zonder medisch toezicht”, legt professor Jack Crane uit, een patholoog in de staat Noord-Ierland.

Crane vereist dat de Tramadol-classificatie opnieuw wordt bijgewerkt om te worden opgewaardeerd naar klasse “A”.

Pijnbestrijding: tolerantie en afhankelijkheid

Sommige medicijnen die worden gebruikt om pijn te behandelen, kunnen verslavend zijn. Verslaving is iets anders dan verslaving of fysieke tolerantie. Bij lichamelijke verslaving treden ontwenningsverschijnselen op wanneer een middel plotseling wordt stopgezet. Tolerantie treedt op wanneer de aanvangsdosis van een stof na verloop van tijd zijn effectiviteit verliest. Verslaving is een psychologische en gedragsmatige reactie die sommige mensen ontwikkelen bij het gebruik van verdovende pijnstillers.

Mensen die langdurig opioïde medicijnen gebruiken, kunnen tolerantie en fysieke afhankelijkheid ontwikkelen, hoewel dit niet betekent dat ze verslaafd zijn. Verslaving komt over het algemeen slechts bij een klein percentage van de mensen voor wanneer verdovende middelen worden gebruikt met voldoende medisch toezicht.

Opioïde analgetica met effecten die vergelijkbaar zijn met die van opium of morfine, kunnen zeer verslavend zijn en werken door zich te binden aan receptoren in de hersenen, die het gevoel van pijn blokkeren.

Ze mogen niet langer dan 3 of 4 maanden worden gebruikt, tenzij dit gebeurt onder direct toezicht van uw arts.

Enkele namen van opiaatmedicijnen:

  • Codeïne.
  • Fentanyl
  • Hydrocodon
  • Hydromorfon.
  • Meperidina
  • Morfine.
  • Oxicodona
  • Tramadol

Abonneer, reageer en deel. Bedankt

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.