8 symptomen van fibromyalgie wat de meeste mensen niet weten

De Fibromyalgie is een veel voorkomende chronische aandoening die gekenmerkt wordt onder andere symptomen, pijn wijdverbreid. Fibromyalgie, evenals pijn, vermoeidheid kan leiden tot significant, die interfereert met het vermogen van een persoon om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Hoewel de oorzaken van fibromyalgie zijn niet bekend, wordt geschat op meer dan een miljoen mensen die alleen van invloed zijn in Spanje.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met fibromyalgie zien typisch verscheidene verschillende artsen voor hun diagnose. De symptomen van fibromyalgie na te bootsen vaak andere problemen gezondheid , waardoor het moeilijk te diagnosticeren kan maken. Inzicht in de symptomen kunnen helpen een patiënt te identificeren vroege diagnose, zodat ze een manier om de pijn te bestrijden kan vinden.

Hier zijn acht symptomen van fibromyalgie die nooit mag worden genegeerd:

1. Lichaam stijfheid

De meeste patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaring lichaam stijfheid. Dit gebeurt meestal in de ochtend. De stijve gevoel is vergelijkbaar met die lijden aan artritis. U kunt verdwijnen na 10-15 minuten, of kan het grootste deel van de dag duren.

2. Abnormale Spijsvertering

De symptomen van fibromyalgie kunnen omvatten constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel. 40-70% van patiënten met fibromyalgie ervaren soortgelijke symptomen IBS, zure reflux en GERD (gastro-oesofageale reflux).

3. gevoelloosheid, tinteling of zwelling

Veel fibromyalgie patiënten ervaren een gevoel van spelden en naalden. Dit gebeurt gewoonlijk in de armen, benen, handen en benen – een aandoening bekend als paresthesie . Voor sommige patiënten kan deze gevoelens slechts een paar minuten duren. Voor andere patiënten kan de gevoelens duren een stuk langer.

4. De pijn van top tot teen

Ongeveer 97% van de patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaren pijn door het hele lichaam. fibromyalgie pijn wordt vaak omschreven als “diep, acute of pulserende”. Dit type van pijn is vaak constant en niet reageert op medicijnen om te stoppen met pijn.

5. krampen in de vingers en tenen

arteriële spasmen van de handen of voeten is een veel voorkomende symptoom van fibromyalgie. Dit kan het gevolg zijn van blootstelling aan koude of stress. De gebieden die zijn getroffen zal een geel of lichtblauw ontwikkelen. arteriële spasmen worden gepaard met pijn.

6. Slechte kwaliteit van slaap

Fibromyalgie kan het moeilijk maken voor een patiënt om de kwaliteit van de slaap te krijgen. Studies hebben aangetoond grillig hersenactiviteit bij patiënten met fibromyalgie in rust. Deze onregelmatige hersenactiviteit samen met pijn of stijfheid, kan een slechte kwaliteit van de slaap veroorzaken.

Fibromyalgie- 7. Fog

Fibromyalgie patiënten kan een “verwarring” ervaren. Dat is een probleem met concentratie en geheugen problemen op de korte termijn. Er kunnen ook algemene gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid.

8. temperatuurgevoeligheid

Patiënten met fibromyalgie hebben vaak moeite met het regelen van hun lichaamstemperatuur. Zij kunnen extreme hitte of kou voelen, hoewel de temperatuur niet drastisch veranderd.

Gelieve DELEN deze belangrijke informatie over de gezondheid met je vrienden en familie. Dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *