6 pijnloze symptomen van fibromyalgie die vaak onopgemerkt blijven

De pijn van fibromyalgie kan gemakkelijk je hele leven ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die je niet in staat stelt de dingen te doen die anderen zien als verworven. Maar terwijl deze pijn het meest opvallende symptoom is en degene die meestal voor de eerste keer mensen naar de dokter stuurt, zijn er veel pijnloze symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen geen dingen zijn die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, blijven ze vaak onopgemerkt, wat een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie waar je op moet letten.

6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

Fibro Fog

Een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie – en moeilijk te herkennen – is wat bekend staat als “vezelmist”. In wezen is het een soort mentale waas dat af en toe mensen met fibromyalgie treft en dat leidt tot een reeks psychische stoornissen.

Meestal maakt de mist van fibro het moeilijk om je te concentreren op alledaagse taken of vergeet je de simpele details die je net hebt geleerd. Het is niet ongewoon voor iemand met een fibro-mist om iets te doen als het achterlaten van hun huissleutels of een half uur op zoek naar hun mobiele telefoon om te beseffen dat het in hun hand ligt.

Je zou zelfs de namen kunnen vergeten van mensen die je net hebt leren kennen, en dat kan heel gênant zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die iedereen van tijd tot tijd overkomen, waardoor het moeilijk wordt om dit symptoom onmiddellijk te associëren met fibromyalgie. Maar als je nog steeds problemen hebt met focussen, is het mogelijk dat je last hebt van fibro-mist.

angst

Angst is een ander veelvoorkomend, ontembare symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen zich af en toe angstig en veel mensen over de hele wereld lijden aan angststoornissen. 18% van alle Amerikanen worstelt bijvoorbeeld dagelijks met ernstige angsten, waardoor het de meest voorkomende psychische aandoening in het land is.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als u regelmatig paniekaanvallen of angstgevoelens ervaart, u mogelijk de aandoening heeft.

 

Frequente stoelgang

Prikkelbare darmsyndroom is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft. En het wordt gekenmerkt door een breed scala aan problemen met uw darmen. Hierdoor kunt u constiperen of het tegenovergestelde doen en diarree veroorzaken. Dit is eigenlijk een veel groter probleem dan de naam doet vermoeden.

Maar fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die lijken op die van IBS. En mensen met fibromyalgie voelen zich vaak gestrest of hebben vaak een stoelgang.

Dus als u vaak naar de wc gaat (of niet vaak genoeg), kunt u last krijgen van fibromyalgie.

Frequent urineren

Een andere vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is frequent urineren. In wezen zal iemand die lijdt aan dit symptoom een ​​oncontroleerbare drang vinden om vaak te plassen, ongeacht hoe weinig ze drinken of hoe vaak ze gaan.

En hoewel dit geen serieus probleem lijkt, stel je voor dat je heel erg moet plassen, maar niet in staat bent om op te staan ​​vanwege je ernstige fibromyalgiepijn. Of stel je voor dat je een beetje slaapt, dan kun je onderbreken met de noodzaak om de badkamer te gebruiken. Dit maakt frequent urineren een nogal ongemakkelijk symptoom.

jeuk

Jeuk is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is een van de meest irriterende. In feite, sommige mensen met fibromyalgie demanate dat het erger is dan pijn. In wezen is het een gevoel van insecten op je huid of ernstige jeuk die je gewoon niet kunt genezen.

Geen enkele hoeveelheid crèmes of lotions lijkt echt te helpen en schraapt gewoon je huid bloedig zonder enige verlichting. Natuurlijk associëren maar weinig mensen jeuk met fibromyalgie, waardoor het een heel gemakkelijk symptoom is om over het hoofd te zien.

Tintelingen of handen en voeten verdoofd

Naast de pijn van fibromyalgie, veroorzaakt dit andere sensaties in uw lichaam. Een van de meest voorkomende is een aanraking in uw handen of voeten. Je herkent het gevoel waarschijnlijk als wat je voelt als je leden “in slaap vallen”.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een gevoel van naalden en naalden wanneer het gevoel terugkeert. Maar terwijl iedereen een lid heeft dat na het slapen of zitten erop af en toe in slaap valt, kan het gevoel van fibromyalgie op elk moment optreden en wordt het meestal over het hoofd gezien door mensen die aan de ziekte lijden.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Zorg er dus altijd voor dat je de symptomen zorgvuldig onderzoekt en raadpleeg de arts als je ernstig wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *