6 pijnloos fibromyalgie symptomen die vaak onopgemerkt

De pijn van fibromyalgie kan gemakkelijk ontsporen je hele leven. Dit is een pijnlijke ervaring en schijnbaar einde dat laat je niet in staat om dingen die anderen als vanzelfsprekend doen. Maar terwijl deze pijn is het meest opvallende symptoom en één die meestal stuurt mensen naar de dokter voor de eerste keer, zijn er vele pijnloos symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen zijn geen dingen die mensen meestal associëren met fibromyalgie, ze gaan vaak ongemerkt, dat kan vertragen het krijgen van een diagnose. Dus hier zijn enkele pijnloze fibromyalgie symptomen die u nodig hebt om naar te kijken.

6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

fibro mist

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie pijnloos – en moeilijk te herkennen – heet de “stapelen mist.” In wezen, het is een soort mentale mist die af en toe invloed op mensen met fibromyalgie en dat resulteert in een reeks van psychische stoornissen symptomen.

Meestal zijn de fibro mist maakt het moeilijk om zich te concentreren op de dagelijkse taken en maakt je vergeet de eenvoudige details die je net geleerd. Het is niet ongewoon voor iemand met fibro mist iets doen, zoals het verlaten van haar huis sleutels in de deur of breng een half uur op zoek hun mobiele telefoons om te beseffen dat dit in hun hand.

Je zou zelfs vergeten de namen van mensen die je net ontmoet, die zeer pijnlijk kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die gebeuren voor iedereen, van tijd tot tijd, waardoor het moeilijk om onmiddellijk dit symptoom associëren bij fibromyalgie. Maar als u nog steeds de focus problemen, is het mogelijk dat u last heeft van fibro mist.

angst

Angst is een andere veel voorkomende symptoom van fibromyalgie ontembare. Helaas, iedereen voelt zich angstig van tijd tot tijd en veel mensen in de wereld lijden aan angststoornissen. Bijvoorbeeld, 18% van alle Amerikanen worstelen dagelijks met ernstige angst, waardoor het de meest voorkomende psychische aandoeningen in het land.

Maar de aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als je met paniekaanvallen of gevoelens van angst regelmatig, zou je de aandoening te hebben.

 

frequente ontlasting

Het prikkelbare darm syndroom is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking lijdt. En het wordt gekenmerkt door een breed scala van problemen met uw darmen. Dit kan je verstopt maken of het tegenovergestelde doen en maak je slecht diarree. Dit is eigenlijk een veel groter probleem dan de naam doet vermoeden.

Echter, fibromyalgie vaak leiden tot symptomen die lijken op IBS. En mensen met fibromyalgie vaak uiteindelijk het gevoel van constipatie of die frequente stoelgang.

Dus als u vaak gaan in de badkamer (of niet vaak genoeg), kunt u lijdt aan fibromyalgie.

frequent urineren

Een andere vreemde symptomen van fibromyalgie pijnloos, maar is frequent urineren. In wezen, iemand die lijdt aan dit symptoom gevonden om een ​​onbedwingbare behoefte om te urineren vaak, het maakt niet uit hoe weinig ze drinken of hoe vaak ze gaan hebben.

En hoewel het lijkt niet een ernstig probleem, stel dat u zeer slecht plassen, maar kan niet opstaan ​​vanwege uw ernstige fibromyalgie pijn. Of stel dat een weinig slaap, kunt u onderbreken door een behoefte om de badkamer te gebruiken. Dit veroorzaakt frequent urineren is een symptoom nogal onaangenaam.

jeuk

Jeuk is een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie pijnloos en is één van de meest irritante. In feite, sommige mensen met fibromyalgie démanient dat is erger dan de pijn. In wezen is het een gevoel van bugs rondslingeren op uw huid of ernstige jeuk die je kunt niet zomaar genezen.

Geen enkele hoeveelheid crème of lotion lijkt echt te helpen en laat je bloedige schrapen huid zonder enige verlichting. Natuurlijk, weinig mensen direct associëren jeuk aan fibromyalgie, wat maakt het zeer eenvoudig om de symptomen over het hoofd.

Tintelingen of gevoelloze handen en voeten

In aanvulling op de pijn van fibromyalgie, dit zorgt ervoor dat andere sensaties in je lichaam. Een van de meest voorkomende is een touch in uw handen of voeten. Je hebt waarschijnlijk het gevoel herkennen als je je voelt wanneer uw leden “in slaap vallen”.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een gevoel van spelden en naalden als het gevoel terugkomt. Maar terwijl iedereen heeft een lid in slaap vallen af ​​en toe na het slapen of zittend op het, het gevoel van fibromyalgie kan optreden op elk moment en wordt meestal over het hoofd gezien door mensen die lijden aan de ziekte.

Fibromyalgie veroorzaakt een scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet oppast. Dus altijd voor zorgen dat zorgvuldig de symptomen en raadpleeg een arts als u ernstige geworden.

Loading...

Leave a Comment