Fibromyalgi och bensmärta. Alla borde veta.

Lider hon av fibromyalgi, benbesvär? Smärta i samband med smärtsamma stygn och triggerpunkter på flera platser? Även om de ofta hänvisar till dem som kontaktpunkter, är de faktiskt områden snarare än avgifter. 
Jag är än att hitta någon med fibromyalgi som helt enkelt har en punkt av smärta eller känslighet. (Men både hot spots och områden med generaliserad smärta som fortfarande används för diagnosen) Och eftersom de känsliga punkterna skiljer sig från utlösningspunkterna, se även artikeln “utlösningspunkter” för TRPs diskussion om fibromyalgi.
Nu beskriver de flesta personer med fibro “zona” smärta som strålar ut till de omgivande senorna eller utlösningspunkterna. Det är ofta inte en följd med en sena, ligament eller tillhörande Trp (triggerpunkt). Det här orsakar smärta att utstråla eller expandera. 
Ta till exempel de känsliga punkterna inuti knäet. Detta område kan sträcka sig i genomsnitt 2 till 4 tum ovanför och under knäets insida. Så det gör det verkligen bättre att kalla denna referens till ett smärtområde, särskilt när det gäller arbetslösningar. Ja, det finns många anbudspunkter i den nedre änden av den fibrösa kroppen. 
Vissa aktiviteter i dagliglivet (ADL) kan förvärra fibromyalgibesvär
Exempel sitter under långa perioder av att stå på ett ställe, förskjutning eller viktbyte medan du står, kör, reser, städar etc. 
Den mest allvarliga benvärk kan fibromyalgi? Utlösningspoängen, inaktivitet, förlust av muskelmassa, ryggbesvär, ischias, gemensamt engagemang av IS, vissa mediciner, kall / influensa och mer. Det intressanta med fibromyalgi – benproblemet är att det spelar ingen roll om du står, sitter eller ligger ner. 
Anledningen till smärta i den nedre kvadranten i den fibrösa kroppen ökar eftersom det bara orsakar stygn i skikt av muskelvävnad och extremt känsliga områden som inte är direkt relaterade till en aktivitet eller motion.
Resultaten av fibromyalgi ben smärta när styrka och smidighet förloras. 
Den längre och mer använda benmuskeln (även känd som sartoriusmuskeln i quadricepsen) är ansvarig för mycket av vår rörlighet i den nedre kvadranten i den fibrösa kroppen. Här på bilden bredvid I-lited har jag områden som orsakar det mesta av fibrosmärta i underdelen av kroppen. 
När denna muskel konditionerar musklerna runt och vände allt runt detta område försvagas även senor och ligament. 
Mobiliteten kan gå förlorad och dessa “områden” av intresse är ännu större (som visas i den intilliggande tabellen), smärtpunkter fördelade över och under positionen av punkten i själva knäet.
Känsliga smärtpunkter på skinkan kan också utstråla till benet, ofta på sidorna och baksidan av benen. Höft och ben smärta kan orsakas av Illiotibialband (yttre ben) som sträcker sig från höftområdet på ena sidan av varje ben och när området är föremål kan det orsaka svår bultning och styvhet. 
Svaghet och / eller smör på höftledare kan också orsaka extrem styvhet och minskad rörlighet. Bandsjukdom (ITBS) Illiotibial kan förekomma hos idrottare genom upprepning och överanvändning, men detta smärtsamma tillstånd är inte ovanligt för personer med fibromyalgi.
Nu är det när det är någon kontrovers. Är det fibroen förvärras eller är dessa områden / svagare Fibro områden alltid kropp? Lider du av kronisk myofascial smärta på toppen av fibromyalgi? Detta kan vara anledningen till att du känner att smärtan i benet förvärras, eftersom det finns många lager av utlösningspunkter i underkroppen. 
En sak att komma ihåg med fibromyalgi och bensmärta är att någon ställning att stanna för länge, som att sitta eller stå, kan öka smärta och utlösa utlösningspunkter. De känsliga punkterna kommer alltid att finnas på någon nivå, men de är utlösningspunkter som utlöses av repetitiva rörelser eller är i en mycket lång position. 
Jag säger ofta, vi rekommenderar inte att du sitter länge tidigt på morgonen. Under din vistelse i sängen för att sitta tidigt på morgonen, skapar det bara större styvhet i nedre delen av ryggen, höfterna, benen och knäna.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *