Upptäcka nya prov och orsaker av fibromyalgi kan leverera relief till miljoner människor

En diagnos av fibromyalgi ges ofta när läkare inte kan hitta en annan orsak till utbredd kronisk kroppssmärta. Men många fibromyalgi drabbade ofta att smärtan är i huvudet. Nu kan resultaten om den potentiella orsaken till fibromyalgi, liksom ett nytt test för att diagnostisera fibromyalgi, erbjuda avhjälp till miljoner – de allra flesta är kvinnor. Om du har fibromyalgi har du förmodligen haft frustration när du försöker hitta en behandling som arbetar för att lindra kroppsbrist, trötthet, mental förvirring och mycket mer. Och du kan uppleva ytterligare stroke hos familj, vänner och till och med läkare som säger att dina symtom är psykosomatiska.

“Fibromyalgi Patienter tenderar att betona, spända, angelägen, ambitiös och ibland deprimerad. Vissa personer med fibromyalgi beskriver sig själva som perfectionists, “Stanford Medicine, rapporterade de. “De kan också uppleva symtom på irritabelt tarmsyndrom eller migrän eller spänningshuvudvärk. Läkare som avvisar det som “på huvudet” av sina patientklagomål kan också förvärra symtomen. “

Allt fler bevis har uppstått av hur kropp och hjärna arbetar tillsammans, och hur ett misslyckande i kommunikationen mellan de två systemen kan bidra till kronisk smärta. forskare vid Massachusetts General Hospital har identifierat ett tillstånd under – bakom vilket skulle kunna spela en roll i sjukdomar som kronisk trötthet, fibromyalgi och irritabel tarmsyndrom, enligt en studie publicerad i den   aktuella smärtmagasin och rapporterar huvudvärk huvudvärk   . Dessutom   rapporterade en annan studie som publicerades i   Journal of Evaluation in Clinical Practice att ett nytt test mer effektivt kan skilja fibromyalgi från andra kroniska smärtstillstånd.

Ny screening kan effektivt diagnostisera fibromyalgi

Studien av   Journal of Assessment i klinisk praxis   genomfördes för att hjälpa primärvårdspersonal att bli mer skickliga vid korrekt identifiering av fibromyalgi. Enligt studien, säger hälften av primärvården, USA, Asien och Europa, inte hur man diagnostiserar fibromyalgi. Screeningsmetoden, som innebär att man använder ett Achilles-sänktryck i samband med generaliserad kroppssmärksforskning, kan hjälpa läkare att avgöra om en patient med kronisk smärta kan ha fibromyalgi i mindre än en minut.

Att kunna få en snabb och noggrann diagnos kan spara kronisk smärta genomgår år av testning och osäkerhet. “På grund av de många olika symptomen det kan ha kan fibromyalgi vara svår att diagnostisera,” rapporterade Fibromyalgi News Today. “Processen tar vanligtvis två till tre år och tre till fyra utvärderingar av olika medicinska grupper för att göra en korrekt diagnos. “

Om du någonsin sett   Gaga: fem meter två   , så vet du att Lady Gaga inte har diagnostiserats med fibromyalgi i fem år. Denna nya screeningmetod är avsedd för att påskynda denna process. Enligt Fibromyalgi News Today   använde studien   tre kliniska åtgärder –   blodtryck (BP) manschett framkallade smärta,   smärta framkallad av   digital palpation och en enda fråga om “djupgående smärta” – för att indikera  fibromyalgi.

“Studien fann att patienter med fibromyalgi visade en signifikant ökad känslighet för digital tryck och tryck LP framkallat smärta jämfört med patienter med kronisk smärta, men inte fibromyalgi” Fibromyalgi News Today observerats. “Fråga om djup sjukdom, mer fibromyalgi patienter svarade positivt än andra grupper av deltagare. Ytterligare analyser visade att patienter som hade Achilles lagen ömhet och godkänt den djupare frågan var ett sår 11 gånger mer sannolikt att ha fibromyalgi. “

Studien konstaterade att patienter som får en positiv diagnos behöver uppföljning för att bekräfta huruvida de har fibromyalgi eller ej.

Halva Diagnostiserad med Fibro kan ha SFPN

Studien från Massachusetts General fann att något som kallas liten fiber polyneuropati – brist på små nervfibrer – är närvarande i en mängd olika sjukdomar och orsakar ofta symptom av brännande och dunkande smärta. Fox 25 i Boston talade till Dr. Anne Louise Oaklander, som deltog i studien och sade att de som lider av sjukdomar som fibromyalgi, colon irritabile och kroniskt trötthetssyndrom, i själva verket kan ha ett tillstånd som kallas liten fiber polyneuropati eller SFPN, en sjukdom där nervcellerna som finns i huden attackeras av kroppens immunförsvar. En av anledningarna till att det är så svårt att diagnostisera är att även om patienter lider av generaliserad smärta,

Det konstaterades att läkemedel som kallas immunmodulerande – läkemedel som används för att reglera och normalisera immunsystemet kan användas effektivt för att behandla SFPN hos vissa patienter, som erbjuder hjälp till människor som lider lång. “Det är ganska vanligt att jag har patienter som bryter ner och gråta när de svarade för första gången till något som var för att inaktivera eller tom decennier år” Oaklander och tillade att det är SFPN diagnostiserbara biopsi.

Studien beskriver SFPN-symtomen, och de är ganska vid den punkt som många med fibromyalgi, IBS, kronisk trötthet och sambandet mellan odiagnostiserad kronisk smärta. “Många rapporterar gradvis uppkomsten av symtom som inkluderar avlägsna distala sensoriska störningar i fötterna. Dessa symtom kan inkludera känslan av en promenad i en strumpa som inte kan avlägsnas eller små stenar eller sand i skon. Andra kan indikera förkylning som smärta, stickningar eller stickningar, “en detaljerad studie.

Andra allvarligare symtom innefattar persistent brännande smärta och övergående elchock typ smärta med försämring av symtom under vilodag och nattperioder. Dessutom klagar patienter med patienter med små fibrometopati ofta att plåtarna är extremt smärtsamma och därför bär sokker eller använder sig för att fortsätta att ta fysiska kontaktblad “fötter” med fötterna. “

Harvard Journal, Harvard   Gazette   rapporterade att mer än hälften av personer som diagnostiserats med fibromyalgi faktiskt kan ha SFPN, vilket kan vara bra nyheter eftersom till skillnad från fibromyalgi SFPN kan behandlas med immunmodulatorer. Eftersom de två sjukdomarna är så lika, kan det vara svårt att skilja. Och medan alla  som   fibromyalgi SFPN, de som inte kan hitta   någon lättnad från medicinen. Dessutom, eftersom SFPN kan diagnostiseras med en biopsi, kan patienterna äntligen hitta ett eller annat sätt om de har det.FacebookTwittergoogle_plusPinterestTumblrRedditLinkedInDela

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *