Fibromyalgia Mystery eindelijk opgelost! Onderzoekers vinden de belangrijkste bron van pijn in bloedvaten

door Donna Ker Leesley,

Onderzoekers vinden de belangrijkste bron van pijn in bloedvaten.

Onderzoekers hebben de grootste pijnbron gevonden bij fibromyalgiepatiënten, en in tegenstelling tot wat velen denken, komt het niet van de hersenen. De bevindingen markeren het einde van een decennia-oud mysterie over de ziekte, waarvan veel artsen dachten dat ze in de verbeelding van de patiënt werden opgeroepen. Het mysterie van fibromyalgie heeft miljoenen patiënten achtergelaten die op zoek zijn naar hoop in pijnstillers. Tot voor kort dachten veel artsen dat de ziekte “denkbeeldig” of psychologisch was, maar wetenschappers hebben nu onthuld dat de belangrijkste bron van pijn voortkomt uit een zeer onwaarschijnlijke plaats – overtollige bloedvaten in de hand, benen en voeten.

De ontdekking kan in de toekomst leiden tot nieuwe behandelingen en misschien zelfs tot een totale genezing, waardoor hulp wordt geboden aan maar liefst 5 miljoen Amerikanen die denken de ziekte te hebben. Om het Fibromyalgia-mysterie op te lossen, trokken onderzoekers op de huid uit de hand van een patiënt die een tekort had aan de sensorische zenuwvezels, wat een verminderde reactie op pijn veroorzaakte. Ze namen vervolgens huidmonsters uit de handen van fibromyalgiepatiënten en waren verrast toen ze een extreem overmatige hoeveelheid van een bepaald soort zenuwvezel, arteriole-venule (AV) shunts, vonden.

Tot nu toe dachten wetenschappers dat deze vezels alleen verantwoordelijk waren voor het reguleren van de bloedstroom en geen enkele rol speelden bij pijnsensatie, maar nu hebben ze ontdekt dat er een direct verband bestaat tussen deze zenuwen en de wijdverspreide lichaamspijn die fibromyalgie heeft. patiënten voelen.

De doorbraak kan ook de blijvende vraag oplossen waarom veel patiënten extreem pijnlijke handen en voeten hebben, evenals andere “gevoelige punten” door het hele lichaam, en waarom koud weer de symptomen lijkt te verergeren. Naast het voelen van wijdverspreide diep-weefselpijn, lijden veel fibromyalgiepatiënten ook aan slopende vermoeidheid.

Neurowetenschapper Dr. Frank L. Rice legde uit: “We dachten eerder dat deze zenuwuiteinden alleen betrokken waren bij het reguleren van de bloedstroom op een onderbewust niveau, maar hier hadden we aanwijzingen dat de bloedvatuiteinden ook zouden kunnen bijdragen aan ons bewust gevoel van aanraking … en ook pijn, “zei Rice. “Deze verkeerd beheerde bloedstroom kan de bron zijn van spierpijn en pijn, en het gevoel van vermoeidheid waarvan wordt gedacht dat het het gevolg is van een opeenhoping van melkzuur en lage niveaus van fibromyalgiepatiënten bij ontstekingen. Dit zou op zijn beurt kunnen bijdragen aan de hyperactiviteit in de hersenen. “

De huidige behandelingen voor de ziekte hebben de miljoenen patiënten geen volledige verlichting gebracht. Therapieën omvatten verdovende pijnmedicijnen; anti-epileptica, antidepressiva en zelfs eenvoudige adviezen zoals “krijg meer slaap en oefen regelmatig.” Nu de oorzaak van fibromyalgie is vastgesteld, kijken patiënten uit naar een eventuele genezing. Andere uitten hun frustratie over hoeveel ze al hadden geleden:

“Wanneer komen ze er ooit achter dat dingen nooit” helemaal in je hoofd zitten? “, Zei een commentator. “Wanneer iets niet past in hun kleine beetje begrip, kleineren ze de patiënt en vertellen ze dat ze gek zijn. Mensen hebben dit geleden sinds ze zijn uitgevonden. Het voorschrijven van SSRI’s voor alles is niet het antwoord net zo min als een lobotomie of hysterectomie. “

De aankondiging heeft het potentieel om betere toekomstige behandelingen te ontgrendelen en ongetwijfeld hebben patiënten over de hele wereld zich verheugd over het feit dat het mysterie van fibromyalgie eindelijk is opgelost.

Deel dit:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *