Fibromyalgi Mystery endelig løst! Forskere finner hovedkilde av smerte i blodskip

av Donna Ker Leesley,

Forskere finner hovedkilde av smerte i blodskip.

Forskere har funnet hovedkilden til smerte hos pasienter med fibromyalgi, og i motsetning til det som mange tror, ​​stammer det ikke fra hjernen. Resultatene markerer slutten av et tiår gammelt mysterium om sykdommen, som mange leger trodde var konfrontert i pasientens fantasi. Mystikken til fibromyalgi har forlatt millioner av lider som søker etter håp i smertestillende medisiner. Inntil nylig trodde mange leger at sykdommen var “imaginær” eller psykologisk, men forskere har nå avslørt at hovedkilden til smerte stammer fra et mest usannsynlig sted – overskudd i blodkar i hånd, ben og fot.

Oppdagelsen kan føre til nye behandlinger og kanskje til og med en total kur i fremtiden, noe som gir lettelse til så mange som 5 millioner amerikanere antas å ha sykdommen. For å løse Fibromyalgi-mysteriet, nådde forskerne seg på huden fra en pasients hånd som hadde mangel på sensoriske nervefibre, noe som forårsaket redusert reaksjon på smerte. De tok deretter hudprøver fra hendene til Fibromyalgi-pasienter og ble overrasket over å finne en ekstremt stor mengde av en bestemt type nervefiber kalt arteriole-venule (AV) shunts.

Frem til dette punktet hadde forskere trodd at disse fibrene bare var ansvarlige for å regulere blodgennemstrømningen og ikke hadde noen rolle i smertefølelse, men nå har de oppdaget at det er en direkte forbindelse mellom disse nervene og den utbredte kroppssmerten som fibromyalgi lider føler.

Gjennombruddet kunne også løse det kjedelige spørsmålet om hvorfor mange lider har ekstremt smertefulle hender og føtter, så vel som andre “ømme punkter” i hele kroppen, og hvorfor kaldt vær synes å forverre symptomene. I tillegg til å føle utbredt dyp vevs smerte, lider mange fibromyalgipatienter også av forringende tretthet.

Neuroscientist Dr. Frank L. Rice forklarte: “Vi trodde tidligere at disse nerveendingene bare var involvert i å regulere blodstrømmen på et underbevisst nivå, men her hadde vi bevis på at blodkarendingene også kunne bidra til vår bevisste følelse av berøring … og også smerte, “sa Rice. “Denne ubehagelige blodstrømmen kan være kilden til muskelsmerter og smerte, og følelsen av tretthet som antas å skyldes oppbygging av melkesyre og lave nivåer av inflammasjonsfibromyalgi-pasienter. Dette kan igjen bidra til hyperaktiviteten i hjernen. “

Nåværende behandlinger for sykdommen har ikke bragt fullstendig lettelse til de millioner av sufferers. Terapier inkluderer narkotiske smerte medisiner; anti-anfallsmedisiner, anti-depressiva og til og med enkle råd som “få mer søvn og mosjon regelmessig.” Nå som årsaken til fibromyalgi har blitt fastslått, ser pasientene frem til en eventuell kur. Annen uttrykt frustrasjon om hvor mye de hadde lidd allerede:

“Når skal de noen gang finne ut at ting aldri er” helt i hodet ditt “, sa en kommentator. “Når noe ikke passer i sin lille, små forståelse, forringer de pasienten og forteller at de er galne. Folk har lidd gjennom dette siden de ble oppfunnet. Prescription SSRIs for alt er ikke svaret mer enn en lobotomi eller hysterektomi var. “

Kunngjøringen har potensial til å låse opp bedre fremtidige behandlinger, og uten tvil har pasienter over hele verden gledet seg over at mysteriet med fibromyalgi endelig har blitt løst.

Dele denne:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *