Fibromyalgi Mysteriet slutligen löst! Forskare hitta huvudkällan av smärta i blodfartyg

av Donna Ker Leesley,

Forskare hitta huvudkällan av smärta i blodfartyg.

Forskare har hittat huvudkällan av smärta hos fibromyalgi patienter, och i motsats till vad många tror, ​​stammar det inte från hjärnan. Resultaten markerar slutet på ett decennier gammalt mysterium om sjukdomen, som många läkare trodde var konfronterad i patienternas fantasi. Fibromyalgiens mysterium har lämnat miljontals lider som söker hopp i smärtstillande läkemedel. Fram till nyligen trodde många läkare att sjukdomen var “imaginär” eller psykologisk, men forskare har nu visat att huvudkällan av smärta härrör från ett mycket osannolikt ställe – alltför stora blodkärl i hand, ben och fot.

Upptäckten kan leda till nya behandlingar och kanske till och med en total botemedel i framtiden, vilket ger lättnad till så många som 5 miljoner amerikaner trodde ha sjukdomen. För att lösa Fibromyalgia-mysteriet nollde forskarna på huden från handen hos en patient som hade brist på sensoriska nervfibrer, vilket ledde till en minskad reaktion på smärta. De tog sedan hudprover från händerna på fibromyalgi patienter och blev förvånade över att hitta en extremt stor mängd av en viss typ av nervfibrer som kallas arteriole-venule (AV) shunts.

Fram till denna tidpunkt hade forskare funnit att dessa fibrer endast var ansvariga för att reglera blodflödet och inte spelade någon roll i smärtsensation, men nu har de upptäckt att det finns en direkt länk mellan dessa nerver och den utbredda kroppssmärta som fibromyalgi lider känner.

Genombrottet kunde också lösa den långvariga frågan om varför många lider har extremt smärtsamma händer och fot samt andra “ömma punkter” i hela kroppen och varför kallt väder tycks försvåra symtomen. Förutom att känna utbredd djup vävnadsmärta, lider också många fibromyalgipatienter av försvagande utmattning.

Neuroscientist Dr. Frank L. Rice förklarade: “Vi trodde tidigare att dessa nervändar endast var inblandade i reglering av blodflödet på undermedveten nivå, men här hade vi bevis för att blodkärländarna också kunde bidra till vår medvetna känsla av beröring … och även smärta, sade Rice. “Detta felaktiga blodflöde kan vara källan till muskelsmärta och upphetsning, och känslan av trötthet som tros bero på en uppbyggnad av mjölksyra och låga nivåer av inflammationsfibromyalgi patienter. Detta kan i sin tur bidra till hyperaktiviteten i hjärnan. “

Nuvarande behandlingar för sjukdomen har inte medfört en fullständig lindring till de miljoner drabbade. Terapier inkluderar narkotiska smärtstillande läkemedel; antidepressiva läkemedel, antidepressiva medel och till och med enkla råd som “få mer sömn och träna regelbundet”. Nu när orsaken till fibromyalgi har fastställts, ser patienterna fram emot en eventuell botemedel. Annan uttryckt frustration om hur mycket de hade lidit redan:

“När kommer de någonsin att räkna ut att saker aldrig är” allt i ditt huvud “, sa en kommenterare. “När något passar inte i deras lilla lilla förståelse, förminskar de patienten och berättar att de är galena. Människor har lidit igenom detta eftersom de uppfanns. Prescription SSRIs för allt är inte svaret mer än en lobotomi eller hysterektomi var. “

Meddelandet har potential att låsa upp bättre framtida behandlingar och utan tvekan har patienter över hela världen glädjat över att mysteriet med fibromyalgi äntligen har lösts.

Dela detta:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *