DE NIEUWE FIBROMIALGIA BLOEDTEST IS 99% EXACT

De nieuwe Fibromyalgia-bloedtest is 99% nauwkeurig

Een nieuwe bloedtest voor fibromyalgie is nauwkeuriger dan eerder werd aangenomen en verwart chronische pijnstoornissen niet met andere ziekten zoals lupus en reumatoïde artritis, aldus de arts die de test heeft ontwikkeld.

“We hebben geen overlapping gezien tussen biomarkers bij fibromyalgie en modellen van het immuunsysteem van patiënten met reumatoïde artritis of lupus. Ik kijk echt naar de kaarsen van de critici die ze nodig hebben, “zei Bruce Gillis, MD, oprichter en CEO van EpicGenetics, een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Santa Monica, Californië.

Figuur met dank aan EpicGenetics

EpicGenetics FM introduceerde de test in maart en kwalificeerde de eerste definitieve bloedtest voor fibromyalgie, een aandoening die wordt gekenmerkt door weinig bekende diep-weefselpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, depressie en gebrek aan slaap. De resultaten zijn meestal binnen ongeveer een week beschikbaar.

FM-test op de eiwitmoleculen in de cytokines en de zogenaamde bloedchemokines, die door de witte bloedcellen worden geproduceerd. Patiënten met fibromyalgie hebben volgens Gillis minder cytokinen en chemokines in het bloed en hebben daardoor een verzwakt immuunsysteem van normale patiënten.

Critici hebben gezegd dat dezelfde biologische markers van het immuunsysteem kunnen worden gevonden bij mensen met andere ziekten, zoals reumatoïde artritis, dus betrouwbare bloedtesten.

In een nieuwe studie van meer dan 300 patiënten met fibromyalgie of betrokken Lupus of reumatoïde artritis, zei Gillis dat alleen patiënten met fibromyalgie een lager dan normaal niveau aan chemokines en cytokines hadden.

“Ze hebben niet dezelfde biologische markers van het immuunsysteem.” Helemaal niet, “zei Gillis National Report of Pain. “De modellen die we zien bij lupus en reumatoïde artritis, zien dit ontstekingsproces. Maar we zien niet dezelfde biomarkers bij fibromyalgie. “

Gillis zegt dat het onderzoek nog niet definitief is en in afwachting van publicatie in een medisch tijdschrift in de komende maanden.

Toen de FM-test voor het eerst werd uitgevoerd, zei EpicGenetics dat het 93% accuraat was in de diagnose van fibromyalgie. Gillis zegt dat de gevoeligheid van de test nu wordt geschat op 99%, wat bijna hetzelfde is als de test die werd gebruikt om HIV te diagnosticeren.

Dr. Bruce Gillis

De National Institutes of Health schatten dat 5 miljoen Amerikanen lijden aan fibromyalgie en miljoenen over de hele wereld, maar tot nu toe zijn er slechts een paar honderd ingeschreven om het FM-examen af ​​te leggen. Gillis zegt dat de kosten van $ 744, die over het algemeen niet wordt gedekt door een ziekteverzekering, voor veel patiënten een barrière kunnen vormen.

“Veel mensen die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie werken niet. En omdat ze niet werken, kunnen ze zich geen test veroorloven. Ze hebben geen ziektekostenverzekering, “zei Gillis, eraan toevoegend dat sommige verzekeraars het bewijs hebben betaald in schadevergoedingszaken voor werknemers.

“Toen we begonnen, kostte het ons $ 12.500 om de parameters van het immuunsysteem van een patiënt te analyseren. Dus we brachten de prijs naar beneden. “

Gillis hoopt de prijs van de FM-test terug te geven aan de goedkeuring van andere laboratoria voor het verzamelen van bloed en bloedmonsters voor het schip van EpicGenetics.

Wat de kosten ook zijn, patiënten met fibromyalgie zijn enthousiast over de mogelijkheid dat een eenvoudige test beschikbaar is om een ​​stoornis te diagnosticeren waarvan hun artsen en geliefden vaak sceptisch zijn. De gemiddelde patiënt heeft drie tot vijf jaar nodig om fibromyalgie te diagnosticeren.

“Heb een betrouwbare bloedmarker NIET GELDIG als patiënten. Het opent een veld van dromen en mogelijkheden voor sympathieke onderzoekers over de definitie van deze vreselijke aandoening, “zei Celeste Cooper, een fibromyalgiepatiënt en pleitbezorger van patiënten.

“Zodra we een bioassay hebben, weten we dat de studiedeelnemers fibromyalgie hebben. Er zullen geen vooringenomen resultaten zijn, en in de mond zal de psychische ziekte in onze achteruitkijkspiegel zijn. Dit is een zoute gedachte. “

Figuur met dank aan EpicGenetics.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende potentiële vorderingen gemaakt bij het zoeken naar fibromyalgie.

Onderzoekers uit de staat Ohio bevinden zich in een vroeg stadium van het ontwikkelen van andere bloedonderzoeken voor fibromyalgie. Het gebruik van een krachtige infraroodmicroscoop, die een patroon van moleculen in het bloed heeft geïdentificeerd, lijkt uniek te zijn voor patiënten met fibromyalgie.

Een ander team van onderzoekers in de staat New York ontdekte dat patiënten met fibromyalgie overmatige sensorische zenuwvezels in de bloedvaten van de handen hebben, die de bloedstroom door het lichaam kunnen onderbreken.

“In minder dan zes maanden hebben we twee studies die het succes van fibromyalgie gemeld door het analyseren van bloedmarkers. Nu lijkt het een sfeer van vorm te introduceren die verder gaat dan meer dan één debat “, zegt Cooper.

“Het is een overwinning voor de wetenschappelijke gemeenschap en een overwinning voor de patiënt.” Ik betwijfel of dit de laatste is. Meer onderzoek verwachten, want de race is onderweg “en wat een glorieuze carrière zal het zijn voor degenen onder ons die dagelijks met fibromyalgie leven.

Het onderzoek zou ook kunnen leiden tot de ontdekking van een genetische marker voor fibromyalgie, een gen waardoor sommige mensen meer kans hebben om de ziekte te ontwikkelen.

EpicGenetics bespaart een groot aantal bloedmonsters die worden ontvangen door patiënten die de FM-test ondergaan, in de hoop dat ze deze op een dag zullen analyseren op RiboNucleicAcid (RNA), moleculen die betrokken zijn bij de synthese van eiwitten en de overdracht van genetische informatie.

“Hoe meer patiënten we hebben, hoe meer RNA we kunnen zoeken naar genetische markers. Als we duizenden en duizenden kopieën kunnen maken, is het veel gemakkelijker om specifieke genetische markers te vinden, “zegt Gillis.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *