Fibromyalgi, en langsom død: en sygdom, der kan tage op til 10 år at blive diagnosticeret

Fibromyalgi ses ikke, det lider. Fibromyalgi er usynlig, men de millioner af mennesker, der lider af det, er det ikke.

Fordi fibromyalgi er blevet et helbredsproblem

Selv om institutionerne fortsætter med at kigge andre steder, er fibromyalgi en realitet, der fortsætter med at vokse, hvilket ikke omfatter social klasse, kulturelt niveau, alder eller kardinal punkt. Det kan begynde i barndommen og blive værre gennem årene, med udseendet af nye symptomer.

Langt fra at være psykologisk, som mange har fået os til at tro, viser den seneste forskning, at verden er en neuroimmun sygdom og sætter alle kroppssystemer i fare på denne måde og kan forekomme på mere end tredive forskellige symptomer. De mest invaliderende er smerte og kronisk træthed.

“Fibromyalgi er en kronisk og svækkende sygdom af ukendt årsag og uden effektiv behandling.”

I mange år har han undgået denne definition og foretrukket at bebrejde den løgnige, plaintive, neurotiske, depressive, snyderi, den victimistiske patient … til det punkt, at det meste af samfundet mente, at fibromyalgi er en synonym Cuentist, og alle fora bliver talt foragtede og mistænkelige for disse patienter.

De pågældende mennesker udsættes for et “populært forsøg” med en dom: “livstraf”, fordømt for at være låst i deres hjem, ikke forberede, ikke smilende … fordi hvis de gør det, bliver de genoptaget. “Det vil ikke være så dårligt, når alt er løst”, “det ligner, at hun griner, det bliver ikke så dårligt …”

Udover at være syg, spørger samfundet deres ret til at leve og være glad. Personer med fysiske vanskeligheder, der er vellykkede på sport eller personligt plan, er eksempler på at følge og inspirere beundring, og ingen tvivler på deres handicap. Denne beundring og empati er tydelige i alle sygdomme undtagen fibromyalgi.

Patienten med fibromyalgi, der formår at være lykkelig til trods for sygdommen og formår at lykkes, på trods af de store vanskeligheder, ikke værdsættes for sin styrke og lyst til at udmærke sig, og heller ikke er et eksempel på livet, er det simpelthen en grund til at sætte spørgsmålstegn ved hans diagnose og med ham professionalisme af den læge, der gav det til ham.

Det faktum, at den hårde virkelighed af denne hårde sygdom er blevet nægtet så længe, ​​har forårsaget uoprettelig fysisk og moralsk skade for mange berørte mennesker.

behandling

Med hensyn til sundhed er polyfarmacy blevet misbrugt, og narkomaner er blevet skabt, og det faktum, at deres miljø og samfund er “ingenting” har ført til familiens sammenbrud, chikane, afskedigelser og ugunstige sætninger. manglende evne til at arbejde.

Når patienten på grund af alle disse sikkerhedsskader er nedsænket af en depression, bekræftes de, der fortsat er besat med afvisning af bevis, at “hans problem er psykologisk”.

For mange år siden kunne vi retfærdiggøre denne “uhensigtsmæssige behandling” på grund af uvidenhed om sygdommens oprindelse, men efter 30 år virker det ikke længere. Selvom vi endnu ikke ved, hvad oprindelsen er, selvom der endnu ikke er en målbar indikator, er det tid til at tage ansvar og begynde at kigge efter det.

Fordi fibromyalgi er gået fra et sundhedsproblem til et socialt problem. Det berører 5,4% af befolkningen, 92,7% er kvinder i fare for social udstødelse.

“Fibromyalgi er en kronisk og svækkende sygdom af ukendt årsag og ingen effektiv behandling.” Dette er en direkte og letforståelig sætning, det er på tide at acceptere, tage ansvar og handle i overensstemmelse hermed ved at investere i forskning og ressourcer til passende behandling af sygdommen.

Fibromyalgi er ikke kun en smerte, som nogle siger, som om det ikke var meget. Det påvirker hele organismen, så patienten overgår fra specialisering til medicinsk specialisering i årevis, indtil der endelig opnås en diagnose, der ikke hjælper meget, fordi det foreskrevne lægemiddel ikke gør smerten forsvinder.

Resultatet er en ekstraordinær udgift for sundhedssystemet og tidsspild på patienten, hvilket tilfører symptomerne bivirkningerne af polypharmacy og frustration. Frustration deles også af læger, der ønsker at hjælpe patienten, men de føler sig magtesløse på grund af den manglende tid i konsultationer og ressourcer til at tjene dem på tværs af disciplinær måde, som de fortjener.

Løsningen er at have den politiske vilje til at investere i forskning og uddannelse af medicinske eksperter, der administrerer disse enheder. Denne form for bistand ville være billigere for systemet og ville forbedre patientens livskvalitet og dermed familiens og det faglige miljø. Måske er en af ​​grundene til, at den ikke studeres, fordi “fibromyalgi ikke dør …”

Med fibromyalgi, lever ikke, overlev.

Del dette:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *