DEN NYA FIBROMIALGIA BLOOD TESTEN ÄR 99% EXAKTIV

Det nya Fibromyalgi blodprovet är 99% exakt

Ett nytt blodtest för fibromyalgi är mer exakt än man tidigare trott och inte förvirra kronisk smärta sjukdom med andra sjukdomar såsom lupus och reumatoid artrit, enligt läkaren som utvecklade testet.

“Vi har inte sett överlapp mellan biomarkörer i fibromyalgi och modeller av immunsystemet hos patienter med reumatoid artrit eller lupus. Jag ser verkligen på de kritiker som de behöver, säger Bruce Gillis, MD, grundare och vd för EpicGenetics, ett biofarmaceutiskt företag baserat i Santa Monica, Kalifornien.

Bild med tillstånd av EpicGenetics

EpicGenetics FM introducerade testet i mars, som kvalificerade det första slutliga blodprovet för fibromyalgi, en sjukdom som kännetecknas av litet känd djup vävnadsmärta, trötthet, huvudvärk, depression och brist på sömn. Resultaten är vanligtvis tillgängliga om ungefär en vecka.

FM-test till proteinmolekylerna i cytokinerna och de så kallade blodkemokokinerna, som produceras av vita blodkroppar. Patienter med fibromyalgi har färre cytokiner och kemokiner i blodet, enligt Gillis, och som ett resultat har ett försvagat immunförsvar hos normala patienter.

Kritiker har sagt att samma biologiska markörer av immunsystemet kan hittas hos personer med andra sjukdomar, såsom reumatoid artrit, så pålitliga blodprov.

Men i en ny studie av mer än 300 patienter med fibromyalgi eller lupus eller reumatoid artrit deltog Gillis sade han fann att endast patienter med fibromyalgi har lägre än normala nivåer av kemokiner och cytokiner.

“De har inte samma biologiska markörer av immunsystemet.” Inte alls, säger Gillis National Report of Pain. “De modeller vi ser i lupus och reumatoid artrit, se denna inflammatoriska process. Men vi ser inte samma biomarkörer i fibromyalgi. “

Gillis säger att utredningen ännu inte är slutgiltig och väntar på offentliggörande i en medicinsk tidskrift de kommande månaderna.

När FM provspelade för första gången EpicGenetics sa att det var korrekt att diagnostisera fibromyalgi 93%. Gillis säger testets känslighet beräknas nu till 99%, vilket är nästan samma som det test som används för att diagnostisera HIV.

Dr Bruce Gillis

National Institute of Health uppskattar att 5 miljoner amerikaner lider av fibromyalgi och miljontals runt om i världen, men hittills är bara några hundra inskrivna för att ta FM-provet. Gillis säger att kostnaden för 744 dollar, som i allmänhet inte omfattas av sjukförsäkring, kan vara ett hinder för många patienter.

“Många som har diagnostiserats med fibromyalgi fungerar inte. Och eftersom de inte fungerar, har de inte råd med ett test. De har ingen sjukförsäkring, säger Gillis och tillägger att vissa försäkringsgivare har betalat bevisen i arbetstagarnas ersättningssaker.

“När vi började kostade det oss $ 12 500 för att analysera parametrarna hos en patients immunsystem. Så vi tog priset, mycket ner. “

Gillis hoppas återvända priset på FM-testet till godkännande av andra laboratorier för insamling av blod och blodprover för EpicGenetics-fartyget.

Oavsett kostnaden är patienter med fibromyalgi upphetsade om möjligheten att ett enkelt test är tillgängligt för att diagnostisera en sjukdom som deras läkare och kära ofta är skeptiska till. Den genomsnittliga patienten tar tre till fem år för att diagnostisera fibromyalgi.

“Ha en pålitlig blodmarkering som inte är giltig som patienter. Det kommer att öppna ett fält av drömmar och möjligheter för sympatiska forskare om definitionen av denna hemska sjukdom “, säger Celeste Cooper, en fibromyalgipatient och patientförespråkare.

“När vi har en bioanalys vet vi att deltagarna i studien har fibromyalgi. Det kommer inga fördjupade resultat, och i munnen kommer den psykiska sjukdomen att ligga i vår backspegel. Det här är en salt tanke. “

Bild med tillstånd av EpicGenetics.

Under de senaste månaderna har det funnits flera potentiella framsteg i sökandet efter fibromyalgi.

Forskare från delstaten Ohio är i början av utvecklingen av andra blodprov för fibromyalgi. Användningen av ett infrarödmikroskop med hög effekt, som har identifierat ett mönster av molekyler i blodet, verkar vara unikt för patienter med fibromyalgi.

Ett annat team av forskare i delstaten New York fann att patienter med fibromyalgi har överflödiga sensoriska nervfibrer i händerna i blodkärlen, vilket kan störa blodflödet genom hela kroppen.

“På mindre än sex månader har vi två studier som rapporterade framgången med fibromyalgi genom att analysera blodmarkörer. Nu verkar det vara att införa en sfär av form utöver mer än en debatt, säger Cooper.

“Det är en seger för det vetenskapliga samfundet och en seger för patienten.” Jag tvivlar på att det här är den sista. Förvänta mer forskning, eftersom tävlingen pågår “och vilken härlig karriär det kommer att vara för de av oss som lever med fibromyalgi dagligen.

Forskningen kan också leda till upptäckten av en genetisk markör för fibromyalgi, en gen som gör vissa människor mer benägna att utveckla sjukdomen.

EpicGenetics sparar mycket blodprov till patienter som tar testet FM, i hopp om att en dag analysera RiboNucleicAcid (RNA), molekyler som är involverade i proteinsyntes och överföring av genetisk information.

“Ju fler patienter vi har desto mer RNA kan vi leta efter genetiska markörer. Om vi ​​kan få tusentals och tusentals kopior blir det mycket lättare att hitta specifika genetiska markörer, säger Gillis.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *