De verschillende stadia van fibromyalgie (zesde is zo eng …!)

Velen van ons zijn samengekomen op deze site en anderen .. omdat we allemaal één ding gemeen hebben … FIBROMYALGIA .. FIBRO-MY-ALGIA, ooit in ons verleden, recent of verder … ons is verteld dat we fibromyalgie hebben. Fibromyalgie is een syndroom waarbij een persoon op de lange termijn, het hele lichaam pijn en tederheid in de gewrichten, spieren, pezen en andere zachte weefsels en BLAH BLAH BLAH je weet de rest .. voor GODS belang we leven het elke dag … we zijn meer dan een diagnose, en we moeten niet allemaal als één geheel bij elkaar worden gebracht, er zouden stadia moeten zijn, en dit is de reden waarom …

Fase 1:

Fibromyalgie zou voor degenen moeten zijn die er recentelijk achter kwamen dat ze meer pijn en vermoeidheid ervaren dan voorheen, je weet niet zeker wat er aan de hand is maar je doet pijn en je bent moe .. je kunt nog steeds naar je werk gaan, je kunt nog steeds maken het is de hele dag door, maar je weet dat er iets niet klopt. Dus het is iets dat je bij je volgende routine doktersbezoek ter sprake zult brengen.

Stage 2:

Je hebt veel pijn, soms neem je een Advil of ibuprofen of wat heb je .. je krijgt een beetje opluchting, je bent al gediagnosticeerd met fibromyalgie en je hebt geaccepteerd dat dit iets is waar je mee zult moeten leven , je voelt veel pijn en je bent bijna elke dag uitgeput … maar voor het grootste deel blijf je bezig en houd je een baan, kan je nog steeds naar evenementen gaan, tijd doorbrengen met je vrienden en geliefden..en heb een beetje een goede tijd …

Fase 3:

Je hebt constant pijn, je bent constant moe, vaker wel dan niet … je vraagt ​​je af of je normaal meer kunt functioneren .. je denkt erover misschien niet te werken omdat je niet langer de energie hebt die je ooit had .. je komt thuis van je werk en alles wat je kunt doen is rusten … vrienden bellen en je moet de uitnodigingen weigeren … je hebt geen energie meer en je moet rusten om morgen terug te gaan … in deze fase begin je te voelen meer alleen .. en meer en meer mensen beginnen te denken dat je heel veel zeurt. En deze fase kan lang duren, zelfs jaren …

Fase 4:

Je hebt de hele tijd leed, goede dagen zijn zeldzaam … je werkt vaker ziek dan dat je er zelfs in slaapt … je ligt een flink deel van je dag in bed .. als je een goede dag hebt maak er gebruik van, en doe zoveel als je kunt, alle dingen die je nog hebt in de afgelopen weken, je propt je dag in … wetende dat je morgen ervoor zult betalen .. misschien wel tot een maand … maar je doet het wel het toch … omdat je eindelijk je goed genoeg voelt om IETS te doen! Tegen die tijd maken je vrienden plannen zonder jou, ze kennen je excuses al en zijn 99% positief, je zult nee zeggen .. dus ze nemen niet eens de moeite om meer te vragen … je familie begint te denken dat je fibromyalgie gebruikt als excuus om dingen niet te doen .. omdat je 1-3 fasen hebt kun je sommige van die dingen zelfs met fibromyalgie doen, nu kan je dat niet .. dus DUIDELIJK gebruik je je diagnose om uit alles te komen … je voelt je alleen, geïsoleerd, bezorgd … emotioneel, verdrietig en wel .. heb ik gezegd dat je je alleen voelt? Deze fase kan ook jaren duren.

Fase 5:

Je bent al ontslagen of hebt je baan opgezegd, je stelt vragen over blijvende invaliditeit en hoe lang het duurt .. in de hoop dat een meerderheid van de mensen 3-6 maanden topjes zal zeggen … maar in plaats daarvan je angstig voor de horrorverhalen over iedereen ontkend en het duurt jaren voor de meesten .. je worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen .. misschien heb je iemand verplaatst om te helpen of bij iemand in te trekken om te sparen … je brengt veel van je dag door in bed .. hoewel je nog steeds profiteert van die ene goede dag eens in een tijdje .. je bent pijnlijk, erg pijnlijk .. je huilt veel … je voelt je als een gevangene in je eigen vel..Nu heb je al aan je vrienden uitgelegd dat het nog steeds goed voelt om uitgenodigd zelfs als je niet gaat..ze nodigen je uit om een ​​paar dingen te doen de volgende week en dan gaan de dingen weer terug naar de gebruikelijke .. in bed liggen huilen .. alleen voelen .. je verlaten voelen ..verkeerd begrepen .. en je hebt gemerkt dat de enige mensen waar je je mee kunt identificeren andere mensen zijn die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie..wat een goed gevoel..zo niet meer alleen … en je zou willen dat je vrienden en familie konden zien wat het gaat echt over … deze fase kan ook jaren duren ..

Fase 6 (De laatste fase) –

zoals tv kijken … je probeert op de hoogte te blijven van nieuws over fibromyalgie, in de hoop dat ze dichter bij het vinden van een remedie zijn … de meeste van je vrienden zijn er niet meer … ze hebben dingen te doen .. en jij? Nou .. je moet rusten, want je hebt net gestofzuigd! Het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen in deze fase, omdat de dingen zich rond je opstapelen … rekeningen, was, vaat enz. … je doet een beetje elke dag … je drijft jezelf, zodat je niet het gevoel hebt dat je dag in bed werd verspild..je voelt je schuldig .. erg schuldig..je weet langer dat je je eigen gewicht in het huis trekt..je kinderen, echtgenoot of familielid krijgt dingen voor je meer dan ooit .. weefsels, iets kouds om te drinken, maaltijden, dekens enz. om het op een leuke manier te doen, maar je voelt je nog steeds een last … je kunt je niets herinneren … zelfs belangrijke datums .. verjaardagen, jubilea,
Je ziet misschien een fase hier waar je nu in bent..sommige dingen zijn misschien niet precies geven of nemen … maar ik weet één ding zeker .. fibromyalgie is niet hetzelfde voor ons allemaal .. alleen omdat je kunt werken en ik kan niet betekent niet dat ik ook niet zou houden van, of ik ben lui .. het kan gewoon betekenen dat ik in een ander stadium ben dan jij … wat waarschijnlijk het geval is..Het is niet eerlijk om aan te nemen dat je bent beter of kan meer pijn aan, omdat je nog steeds een sociaal leven hebt .. ons hart doet pijn van de pijn die fibromyalgie van ons heeft gestolen .. we willen het zo graag terug .. we leven voor onze goede dagen, en we ondersteunen elkaar door middel van de slechte … neem geen oordeel over anderen voordat je hun reis kent … het is niet jouw verantwoordelijkheid om te beslissen in welke fase iemand anders is .. we vechten hetzelfde gevecht .. we willen allemaal dezelfde remedie ..we moeten proberen positief te blijven om anderen door de slechte dagen te helpen, zodat ze de gunst zullen terugkeren als we onze slechte dagen hebben..liefde gaat een lange weg .. wees niet bang om van iemand te houden met fibromyalgie..we hebben enkele van de grootste harten .. omdat wij van alle mensen precies weten hoe het is om verkeerd begrepen te worden … bedankt voor het lezen- voel je vrij om te delen ….

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *