Jeg er en lege av fibromyalgi. Det er det jeg vil at folk skal forstå

Fibromyalgi, en ofte misforstått sykdom, forvirrer og frustrerer både pasienter og leger. Jeg vet, fordi jeg har sett begge sider – både som en lege og en kvinne, med selve sykdommen.

Denne vanlige kroniske sykdommen preget av utbredt muskel smerte, tretthet og mangel på hjerner. Anslagsvis 5 millioner amerikanere lider av sykdom og nesten 90 prosent av de diagnostiserte er kvinner.

Det er imidlertid fortsatt mye forvirring om sykdommen og hvordan den behandles. Her er fem sannheter om fibromyalgi de fleste leger er fremdeles ukjente med:

1. Fibromyalgi er ekte og kan behandles, men krever en helhetlig tilnærming.

Forskningen på fibromyalgi ble deretter sammenlignet med andre sykdommer preget av kontroverser og et århundre med debatt om det var en “ekte” sykdom.

Loading...

Det endret seg i 2002, da en revolusjonerende studie viste unormaliteter i måten hjernen håndterer smerte i fibromyalgi. Disse hjernebildestudiene har objektive data som viser at fibromyalgi er “ekte” og førte til et tiår med intens forskning som FDA utførte som en klemme på smertesignaler til tre godkjente legemidler. 
Disse medisinene behandler imidlertid ikke de ofte forbrytende symptomene på tretthet og forvirring, kalt fibronzebla. For å gjøre dette, bør leger og pasienter være godt informert om de ulike behandlingsmulighetene, spesielt holistiske tilnærminger som diettmodifikasjon for å redusere betennelse eller tilsetning av kosttilskudd for å øke cellulær energiproduksjon.

2. Dette er ikke et absolutt puslespill.

Jeg hører ofte at myten gjentok at “vi ikke vet hva som forårsaker fibromyalgi.” Nyere forskning av leger viser at de fleste leger fortsatt ikke vet hvordan de skal hjelpe sine pasienter med fibromyalgi, til tross for at det finnes behandlinger veldig effektiv. Fibromyalgi er ofte referert til i medisinske tidsskrifter som “forvirret”, “mystisk” og “forvirrende”.

TV-reklamer sier at fibromyalgi er en tilstand av smerte overaktive nerver som ikke forteller hele historien. Faktisk er smerteproblemer bare toppen av isfjellet. En mye større faktor er at en reaksjon på stress (eller risiko) går ut og den pågående “røde alarmen”, forårsaker en kjedereaksjon som forårsaker tretthet, forvirring og muskelverk.

Den eneste måten å bære bærekraftig på disse symptomene behandler systematisk de negative effektene på kroppen av det overaktive responset på kronisk stress. Et svar på kronisk stress-aktivert ødeleggelse for å hindre dyp søvn og alvorlige muskler i smerte og trykkfølsomhet føre; Det påvirker fordøyelsen og energiproduksjonen; og fjerning av hormoner. Det følger også at smertefølsomme nerver, volumet av signaler.

3. Fibromyalgi er primært en søvnforstyrrelse.

Dessverre vet mange medisinske eksperter enda søvn, de har ikke søvnproblemer som kan følge med fibromyalgi. Fibromyalgi er imidlertid en søvnforstyrrelse, en tilstand som forårsaker kronisk søvnmangel og dyp på mange måter. Studier har gjentatte ganger vist at pasienter som lider av søvnmangel, ofte blir avbrutt av “våken” hjernebølger. Denne sultne dyp søvn bidrar til tretthet, muskelverk og tåkete tenkning, sykdommen er karakteristisk.
Behandlingen av søvn er nøkkelen til behandling av fibromyalgi, og her ser jeg flere måter å redusere smerte, tretthet og mental forvirring. Drømmen er fortsatt å forbedre, før andre behandlinger ikke virker, er det viktig å behandle dette problemet med legen din for å behandle skjulte søvnproblemer som obstruktiv søvnapné, og deretter legge til stoffer og kosttilskudd for å gjenopprette normal søvn.

4. De fleste leger vet ikke mye fibromyalgi, og det er ikke deres feil.

Fibromyalgi er en sjelden sykdom som er hevdet av en bestemt, men overlapper klumpet innen reumatologi, nevrologi, søvnmedisin og smerte. Det meste av oppmerksomheten knyttet til familie leger overvelder ikke tiden til å få nye ideer til behandling i sjøen av medisinske publikasjoner. De viktigste medisinske tidsskriftene fibromyalgi uaktsomhet. Faktisk har en studie om fibromyalgi siden 1987 blitt publisert i New England Journal of Medicine, den vanligste medisinske tidsskriftet i verden.

Siden de travle førstehjelpsleverandørene ikke har tid til å bringe sin oppmerksomhet til søket etter nye behandlinger for fibromyalgiforskning på en annen måte, nemlig gjennom sine pasienter. Så i min nye bok, The FibroManual, forstår jeg at en helsestyring for medisinsk råd støttes av studier på pasienter for å trekke oppmerksomheten til legen din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *