Jag är en läkare av fibromyalgi. Det är vad jag vill att folk ska förstå

Fibromyalgi, en ofta missförstått sjukdom, förvirrar och frustrerar både patienter och läkare. Jag vet, för jag har sett båda sidor – både som läkare och kvinna, med själva sjukdomen.

Denna vanliga kroniska sjukdom som kännetecknas av utbredd muskelsmärta, trötthet och brist på hjärnor. Uppskattningsvis 5 miljoner amerikaner lider av sjukdom och nästan 90 procent av de som diagnostiseras är kvinnor.

Det finns emellertid fortfarande mycket förvirring kring sjukdomen och hur den behandlas. Här är fem sanningar om fibromyalgi de flesta läkare är fortfarande obekanta med:

1. Fibromyalgi är riktig och kan behandlas, men kräver en helhetssyn.

Forskningen kring fibromyalgi jämfördes sedan med andra sjukdomar kännetecknade av kontroverser och ett sekel debatt om huruvida det var en “riktig” sjukdom.

Loading...

Det förändrades 2002, då en revolutionär studie visade abnormiteter i hur hjärnan hanterar smärta i fibromyalgi. Dessa hjärnbildstudier har objektiva data som visar att fibromyalgi är “riktig” och ledde till ett decennium av intensiv forskning som FDA utför som en klämma smärtsignaler till tre godkända droger. 
Dessa läkemedel behandlar emellertid inte de ofta förödande symtomen på trötthet och förvirring, som kallas fibronzebla. För att göra detta bör läkare och patienter vara välinformerade om de olika behandlingsalternativen, särskilt holistiska tillvägagångssätt som dietmodifieringar för att minska inflammation eller tillsättning av näringstillskott för att öka cellproduktionen.

2. Detta är inte ett absolut pussel.

Jag hör ofta att myten upprepade att “vi vet inte vad som orsakar fibromyalgi.” Nyare forskning av läkare visar att de flesta läkare fortfarande inte vet hur de ska hjälpa sina patienter med fibromyalgi, trots att det finns behandlingar mycket effektiv. Fibromyalgi refereras ofta till i medicinska tidskrifter som “förvirrad”, “mystisk” och “förvirrande”.

TV-reklamfilmer säger att fibromyalgi är ett tillstånd av smärta överaktiva nerver inte berättar hela historien. Faktum är att smärtproblem bara är toppen av isberget. En mycket större faktor är att en reaktion på stress (eller risk) går ut och den pågående “röda varningen”, vilket orsakar en kedjereaktion som orsakar trötthet, förvirring och muskelvärk.

Det enda sättet att på ett hållbart sätt förbättra dessa symtom behandlar systematiskt de negativa effekterna på kroppen av det överaktiva svaret på kronisk stress. Ett svar på kronisk stress-aktiverad förstörelse för att förhindra djup sömn och svåra muskler i smärta och tryckkänslighet. Det påverkar matsmältning och energiproduktion; och avlägsnande av hormoner. Det följer också att de smärtkänsliga nerverna, volymen av deras signaler.

3. Fibromyalgi är främst en sömnstörning.

Tyvärr vet många medicinska experter ännu sömn, de har inte sömnproblem som kan åtfölja fibromyalgi. Fibromyalgi är dock en sömnstörning, ett tillstånd som orsakar kronisk sömnlöshet och djup på många sätt. Studier har upprepade gånger visat att patienter som lider av sömnbrist är ofta avbrutna av “vakna” hjärnvågor. Denna hungriga djupa sömn bidrar till trötthet, muskelvärk och dimmigt tänkande, sjukdomen är karakteristisk.
Behandlingen av sömn är nyckeln till behandling av fibromyalgi, och här ser jag fler sätt att minska smärta, trötthet och mental förvirring. Drömmen är fortfarande att förbättra före andra behandlingar inte fungerar, är det viktigt att behandla detta problem med din läkare för att behandla dolda sömnproblem som obstruktiv sömnapné, lägg sedan till droger och kosttillskott för att återställa normal sömn.

4. De flesta läkare vet inte mycket fibromyalgi, och det är inte deras fel.

Fibromyalgi är en ovanlig sjukdom som hävdar en viss, men överlappar klumpig inom reumatologi, neurologi och smärta sömnmedicin. Den största delen av uppmärksamheten i samband med familjen läkare överväger inte tiden att få nya idéer för behandling i havet av medicinska publikationer. De viktigaste medicinska tidskrifterna fibromyalgi försumlighet. Faktum är att en studie om fibromyalgi sedan 1987 har publicerats i New England Journal of Medicine, den vanligaste medicinska tidskriften i världen.

Eftersom inte anställa tids primära vårdgivare för att få din uppmärksamhet måste aktivt söka nya behandlingar för fibromyalgi forskning på ett annat sätt, nämligen genom sina patienter. Så i min nya bok, The FibroManual, jag förstår hälso guide för medicinsk rådgivning stöds av studier på patienter att uppmärksamma din läkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *