Har din fru fibromyalgi? HÄR är 20 sätt att stödja det

Om din älskade har fibromyalgi är det svårt att förstå exakt vad du har gått igenom, om du inte har upplevt det själv. Det är troligt att de kommer att ta mycket mer tid att sova eller vila på vad de kan och inte känner sig mycket ofta. Fibromyalgi kan också vara en persons förmåga att arbeta, hushållsarbeten eller till och med vardagliga saker, som att bada och äta.

Om du har en make eller annat viktigt stöd som gör skillnaden. Det är inte som att vi är smärta och utmattad. Ändra ditt liv Du är inte samma fysiskt eller mentalt (min rädsla), så många saker är borta. Jag vet att alla känner detsamma.

Om en person är en kronisk sjukdom, men den andra är hälsosam, kan han lätt klämma, även i de starkaste relationerna. Även om det kan vara svårare att sätta den andra i hans ställe eller hitta en balans i vilken man skulle vilja känna sig som likartade partner i förhållandet, är det verkligen inte omöjligt och för många par som står inför hinder som det gör en kronisk sjukdom i verkligheten. stärka ditt förhållande och fördjupa din kärlek till andra.

Vi frågar vårt samhälle “Bor med fibromyalgi och kroniska sjukdomar” och “Bor med fibromyalgi” för att dela med sig på hur människor kan hjälpa sin make eller partner med fibromyalgi. Om din älskade påverkas av ett kroniskt tillstånd som fibromyalgi, FC, kommer följande sätt att hjälpa dig att bättre förstå vad du upplever och ge dig några idéer om vad du kan göra för dem.

Det var vad vårt samhälle berättade för oss:

Loading...

1.       Om du har en sammanslagning, håll den, gråt inte och jag vet att det finns för att hjälpa dig.

2.       Lär dig allt om honom, vad du kan göra. Var tålamod Du kan inte förstå vad det är, men empati och att lyssna på din partner eller make är mycket viktigt. Ovillkorlig kärlek

3.       Be din partner att lyssna på dig och läsa om personer som också har fibromyalgi.

4.       Undvik att känna sig skyldig. Att lita på och älska Var i sängen och behåll dem, berätta för dem att du är i det länge. Och verkligen!

5.       Tror dem först, var det andra stödet, var alltid vänlig, och för det tredje, värt din vikt i förhållandet på ett praktiskt sätt. De planerar inte mer än de gör och det är det, eller tillsammans, för att hjälpa dem att få ut det mesta av resan. Ju mer stöd du har desto snabbare hittar du din egen nivå av fitness och hälsa, men det tar lite tid och du behöver stödja det och minska din fysiska och emotionella börda så mycket som möjligt.

6.       Visa kärlek och fråga inte för många frågor på ett ögonblick

7.       Rita en bra varmvattendusch, tvätta håret, hjälp, torka och borsta ditt hår. Då bara lyssnar skulle vara okej.

8.       Vara förstå, tålmodig, gör hushållsarbete, förstå när andra ifrågasätter sannolikheten för sjukdomen, kom ihåg att denna sjukdom inte är en skyld eller straff för dig. Framför allt sluta inte älska den drabbade personen.

9. Det är inte       exakt vad din kärlek ska göra för dig när rollerna är omvända. 
Framför allt, var trevlig, kärleksfull, tålmodig och rolig

10.       Klandra inte någon för sympati och bilunderhåll. Ibland kan jag bara ta hand om mig själv … laga mat en gång i veckan. Dammsugare eller en ren dusch. Kom ihåg att du inte kan få saker ut ur honom, eller jag kan inte, tio pund och jag är nästan utmattad

11.       Lyssna inte bara på vad de säger, men lyssna verkligen!

12.       Ställ frågor om olika aspekter av smärta, ta med små saker för att hjälpa till med ispaket, mediciner, drycker, värmekuddar … och berätta för dem hur mycket du vill ta. Förstå dina kampar, utforska

13.    fylla luckor .. olika former av stöd där det finns brister. De uttrycks i låga förväntningar så att du vet och förstår, då förstår du hur det kan vara omöjligt att uppnå. Var kreativ hjälp med smärta eller behovet av att sova i helgen, men jag vill klargöra, kamma stranden, söker Seekristallen, kajakpaddling men begränsat, volleyboll (jag kan inte) Jag tror personligen flytten är nödvändig för stickningar i benen börjar orsaka smärta. Om det känns som en kanelstång, tryckte jag på att jag kände mig väldigt bra. Jag målar stolen och fönstren som skulle leda till en normal frisk sommar person. Det tar två. Jag mår bra med henne. Detta är ett exempel på låga förväntningar som fortsätter att hjälpa

14.       Säg aldrig att han är lat

15.       Klipp aldrig upp dem genom att inte mår bra eller inte kunna göra saker de kan göra förut. Var förståelse, även om du inte förstår allt.

16.       Förvara dem i stressiga situationer. Du kan vila när du behöver det. 
Om du kan bo var som helst i lufttrycket, finns det inte mycket smärta EWH!

17.       Det finns en underbar bok kallad fibromyalgi för mannequins. Min son läste, jag vet inte hur många gånger. Jag ville verkligen förstå och hjälpa. Min man å andra sidan vänster hand inom en månad.

18.       Om du berättar för mig att jag kan känna att energin släpper mig ut som att blodet drar sig genom nålen, låt mig vila, eftersom influensan orsakar smärta och hjärnans dimma ligger precis runt hörnet.

19.       Se till att de förstår att även om de inte kan fungera som tidigare, fortsätter de att vara en värderad familjemedlem och inte en börda.

20.       Fråga din       partner  vad du vill att de ska göra och vet att du vill       hjälpa  , på något sätt vi       kan      . Varje liten tjänst eller hjälp gör skillnad för mig, men de är alla olika. Vissa föredrar största möjliga oberoende. Många föredrar att sluta innan de automatiskt accepterar vad som är önskvärt eller nödvändigt. Erbjuda att hjälpa eller göra saker som hjälper hemma utan att fråga vad som söktes och vad som behövdes. Vissa av oss känner sig skyldiga eftersom de har belastat andra.

Det är en stor lättnad för din make att försäkra din make som du hjälper och att du inte har något emot att hjälpa och förstå på bästa möjliga sätt. Personligen gillar jag fotmassage med lotion. Andra områden är mycket känsliga för massage. Jag behöver hjälp hemma, med inköp etc. Jag behöver en lugn miljö att vila.

Vad skulle hjälpa din make? Vad skulle hjälpa din make att känna sig lite bättre eller bekvämare. Jag vet att du inte kan fixa eller förändra sjukdomen, men du kan erbjuda hjälp och komfort. Människor erbjuder ofta oönskade råd som gör det värre, ställer orealistiska förväntningar och lägger mer på mig. Då kan jag vara mer deprimerad eller känna onödigt skuld och skam. 
Jag hoppas det hjälper. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *