Vad är svullnaden av fibromyalgi och vad orsakar inflammation av fibromyalgi?

Inflammation av fibromyalgi gör livet svårare för många patienter. Smärta och obehag gör vardagliga uppgifter en utmaning. Att lägga på skor, välja ett plagg eller till och med komma runt är svårare med smärtsam svullnad i händer eller fötter. Men vad är orsaken till svullnaden? Och hur kan du behandla det?

Vad är svullnaden av fibromyalgi?

Fibromyalgi orsakar vanligtvis svullnad hos patienter. Svullnad eller ödem är ett tillstånd där vätska ackumuleras under huden. Ödem är vanligen ett resultat av en skada, men med fibromyalgi, vanligtvis ingen uppenbar svullnad bakom.

Nu uppträder denna svullnad vanligtvis på händer och fötter. Men detta faktum gör ofta människor förvirrade med fibromyalgi, vilket också påverkar händer och fötter. Och det gör det ibland svårt att behandla. Faktum är att läkare kan förvirra deras smärta i samband med fibromyalgi med ett annat tillstånd. Så se till att din läkare vet att du har fibromyalgi.

Dessutom känner människor med fibromyalgi ibland att deras leder svullnar när de inte är. Detta är en del av de generaliserade och obekväm symptomen som orsakas av fibromyalgi. Och det gör behandlingen ännu svårare eftersom det inte finns några fysiska symptom.

Vad orsakar svullnad av fibromyalgi?

Fibromyalgi är ett neurologiskt tillstånd, vilket innebär att det påverkar leder och andra nervändar. Ingen vet hur och varför fibromyalgi slår nervanslutningar. Men hyperaktivitet i nervsystemet orsakar inflammation i lederna.

Många läkare tror att fibromyalgi är ett tillstånd som orsakar en överreaktion av kroppens immunförsvar. Och precis som en allergisk reaktion kan orsaka inflammation i lederna eller ansiktet, kan immunförsvaret i din kropp orsaka svullnad av fibromyalgi. Detta tyder på att fibromyalgi är en autoimmun sjukdom, men återigen finns det ingen vetenskaplig överenskommelse om ämnet.

Vad kan jag göra för att behandla svullnad av fibromyalgi?

Det finns för närvarande ingen behandling för fibromyalgi. Detta innebär att behandlingar för inflammation i fibromyalgi innebär lindrande obehag i stället för att behandla den bakomliggande orsaken. Tills en bot är över, de flesta behandlingar kommer helt enkelt att innebära minskning svullnad och kontroll av smärta så att du kan fortsätta att leva en aktiv livsstil.

Du kan vidta vissa åtgärder för att begränsa svullnaden orsakad av fibromyalgi. Försök först att flytta vätskan bort från de drabbade områdena. Lyft händerna på huvudet eller lägg fötterna mot väggen. Att lyfta den drabbade lemmen på huvudet kommer tillfälligt att tömma vätskan.

Is hjälper ibland att minska svullnad. Vem som helst med en svullad läpp eller ett bränt öga vet att ett ispack kan bidra till att minska svullnaden runt den skadade huden. Is gör att vattnet i dina celler kommer att komma i kontakt, vilket minskar svullnaden. Och dessutom kan det hjälpa till att lindra smärta.

Slutligen kan din diet spela en viktig roll för att begränsa mängden fibromyalgi du möter. Höga halter av natrium tvingar vanligtvis kroppen att behålla vatten vilket försvårar svullnad. Försök att eliminera natrium från din kost och se om din inflammation i fibromyalgi blir lättare att hantera.

Vitamin B-6 är ett annat näringsämne du tänker på vid svullnad fibromyalgi. Vitamin B-6 kan hjälpa till att reglera vätskeuppbyggnad i kroppen. Därför kan ett dagligt vitamintillskott hjälpa dig att begränsa inflammationen i samband med fibromyalgi.

Inflammation av fibromyalgi är en annan av de många obekväm symptomen som gör fibromyalgi så svårt att leva. Men med noggrann kontroll över din kost och några grundläggande lösningar kan du minska mängden fibromyalgi du behöver leva med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *