Hvad er hævelsen af ​​fibromyalgi og hvad forårsager inflammation af fibromyalgi?

Inflammation af fibromyalgi gør livet vanskeligere for mange patienter. Smerter og ubehag gør dagligdags opgaver en udfordring. At tage på sko, vælge et tøj eller endda komme rundt er sværere med smertefuld hævelse af hænder eller fødder. Men hvad er årsagen til hævelsen? Og hvordan kan du behandle det?

Hvad er hævelsen af ​​fibromyalgi?

Fibromyalgi forårsager normalt hævelse hos patienter. Hævelse eller ødem er en tilstand, hvor væske akkumuleres under huden. Ødem er normalt resultatet af en skade, men med fibromyalgi, normalt ingen åbenbar hævelse bagved.

Nu sker denne hævelse normalt på hænder og fødder. Men denne kendsgerning gør ofte folk forvirret med fibromyalgi, som også påvirker hænder og fødder. Og det gør undertiden vanskeligt. Faktisk kan lægerne forvirre deres smerte relateret til fibromyalgi med en anden tilstand. Så sørg for din læge ved, at du har fibromyalgi.

Derudover føler folk med fibromyalgi nogle gange, at deres ledd svulmer, når de ikke er. Dette er en del af de generaliserede og ubehagelige symptomer forårsaget af fibromyalgi. Og det gør behandlingen endnu vanskeligere, fordi der ikke er fysiske symptomer.

Hvad forårsager hævelsen af ​​fibromyalgi?

Fibromyalgi er en neurologisk tilstand, hvilket betyder, at det påvirker led og andre nerveender. Ingen ved hvordan og hvorfor fibromyalgi rammer nerveender. Men hyperaktivitet i nervesystemet forårsager betændelse i leddene.

Mange læger mener, at fibromyalgi er en tilstand, der forårsager overreaktion af din krops immunsystem. Og ligesom en allergisk reaktion kan forårsage betændelse i led eller ansigt, kan immunforsvaret i din krop forårsage hævelse ved fibromyalgi. Dette tyder på, at fibromyalgi er en autoimmun sygdom, men igen er der ingen videnskabelig aftale om emnet.

Hvad kan jeg gøre for at behandle hævelsen af ​​fibromyalgi?

Der er i øjeblikket ingen behandling for fibromyalgi. Dette betyder, at behandlinger for inflammation i fibromyalgi medfører lindring af ubehag i stedet for at behandle den bagvedliggende årsag. Indtil en kur er forbi, vil de fleste behandlinger simpelthen medføre reduktion af hævelse og bekæmpelse af smerte, så du kan fortsætte med at leve en aktiv livsstil.

Du kan tage visse trin for at begrænse hævelsen forårsaget af fibromyalgi. Prøv først at flytte væsken væk fra de berørte områder. Løft dine hænder på hovedet eller læg dine fødder mod væggen. Løft den berørte lem på hovedet vil midlertidigt dræne væsken.

Is hjælper nogle gange med at mindske hævelsen. Enhver med en hævet læbe eller et brændt øje ved, at en ispakning kan hjælpe med at reducere hævelse omkring den skadede hud. Is får vandet i dine celler til at kontrahere, hvilket reducerer hævelse. Og desuden kan det hjælpe med at lindre smerte.

Endelig kan din kost spille en vigtig rolle ved at begrænse mængden af ​​fibromyalgi, du møder. Høje niveauer af natrium tvinger normalt kroppen til at bevare vand, hvilket forværrer hævelse. Prøv at fjerne natrium fra din kost og se om din inflammation i fibromyalgi bliver lettere at klare.

Vitamin B-6 er et andet næringsstof du tænker på, når du svulmer fibromyalgi. Vitamin B-6 kan hjælpe med at regulere væskebyggelse i din krop. Derfor kan et daglig vitamintilskud hjælpe dig med at begrænse inflammationen forbundet med fibromyalgi.

Inflammation af fibromyalgi er et andet af de mange ubehagelige symptomer, der gør fibromyalgi så vanskelig at leve. Men med omhyggelig kontrol med din kost og nogle grundlæggende retsmidler, kan du reducere mængden af ​​fibromyalgi, du skal leve med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *