Hva er hevelsen av fibromyalgi og hva forårsaker betennelse i fibromyalgi?

Betennelsen i fibromyalgi gjør livet vanskeligere for mange sufferers. Smerter og ubehag gjør daglige oppgaver en utfordring. Å sette på sko, eller velge et antrekk, eller bare flytte rundt, er vanskeligere med smertefull hevelse i hender eller føtter. Men hva forårsaker hevelsen? Og hvordan kan du behandle den?

Hva er fibromyalgi hevelse?

Fibromyalgi forårsaker ofte hevelse hos pasienter. Hevelse eller ødemer er en medisinsk tilstand hvor væske akkumuleres under huden. Ødem er vanligvis et resultat av en skade, men med fibromyalgi er det vanligvis ingen åpenbar årsak bak hevelsen.

Nå oppstår denne hevelsen vanligvis i hender og føtter. Men dette faktum fører ofte til at folk forveksler fibromyalgi med leddgikt, noe som også påvirker hender og føtter. Og det gjør noen ganger behandlingen vanskelig. Dette skyldes at leger kan forveksle din fibromyalgi smerte med en annen tilstand. Sørg derfor for at legen din vet at du har fibromyalgi.

I tillegg føler folk med fibromyalgi noen ganger at deres ledd svulmer når de ikke er. Det er en del av de generelle og ubehagelige symptomene som fibromyalgi forårsaker. Og det gjør behandlingen enda vanskeligere siden det ikke er fysiske symptomer.

Hva forårsaker hevelse av fibromyalgi?

Fibromyalgi er en nevrologisk tilstand, noe som betyr at det påvirker leddene og andre nerveender. Ingen vet hvordan eller hvorfor fibromyalgi retter seg mot nerveender. Men hyperaktivitet i nervesystemet får leddene til å bli betent.

Mange leger tror at fibromyalgi er en tilstand som gjør at kroppens immunsystem overreager. Og på samme måte som en allergisk reaksjon kan forårsake betennelse i leddene eller ansiktet, kan kroppens immunrespons være årsaken til fibromyalgi-hevelse. Det tyder på at fibromyalgi er en autoimmun lidelse, men igjen er det ingen vitenskapelig avtale om dette emnet.

Hva kan jeg gjøre for å behandle fibromyalgi hevelse?

For tiden er det ingen kur for fibromyalgi. Det betyr at behandlinger for betennelse i fibromyalgi innebærer å lindre ubehag i stedet for å behandle den underliggende årsaken. Inntil en kur er utviklet, vil de fleste behandlinger ganske enkelt innebære å redusere hevelse og kontrollere smerter, slik at du kan fortsette å leve et aktivt liv.

Det er noen ting du kan gjøre for å begrense hevelsen forårsaket av fibromyalgi. Prøv først å flytte væsken bort fra de berørte områdene. Løft hendene over hodet eller legg føttene mot veggen. Å løfte den berørte limbus i hodet vil føre til at væsken tømmes midlertidig.

Is kan noen ganger bidra til å redusere mengden hevelse. Alle som har hatt en busted leppe eller et brent øye vet at en ispakke kan bidra til å redusere hevelse rundt den skadde huden. Is forårsaker at vannet i cellene dine kommer til å trekke sammen, noe som reduserer hevelse. Og i tillegg kan det bidra til å lindre smerte.

Endelig kan dietten din spille en viktig rolle i å begrense mengden fibromyalgi du opplever. Høye nivåer av natrium fører ofte til at kroppen holder vann, noe som gjør hevelsen mer alvorlig. Prøv å eliminere natrium fra kostholdet ditt og se om din fibromyalgi betennelse blir mer håndterlig.

Vitamin B-6 er et annet næringsstoff som du bør tenke på når du arbeider med fibromyalgi hevelse. Vitamin B-6 kan bidra til å regulere opphopning av væske i kroppen din. Derfor kan et daglig vitamintilskudd hjelpe deg med å begrense betennelsen forbundet med fibromyalgi.

Betennelsen i fibromyalgi er en av de mange ubehagelige symptomene som gjør fibromyalgi så vanskelig sykdom å leve. Men med forsiktig kontroll over kostholdet ditt og noen grunnleggende hjemmemekanismer, kan du redusere mengden fibromyalgi du må leve med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *