Årsager til vægtøgning hos patienter med fibromyalgi.

Fibromyalgi forårsager ofte vægtforøgelse hos mennesker på grund af en række faktorer, der direkte og indirekte er relateret til selve sygdommen.

Fibromyalgi forårsager hormonelle ubalancer, der påvirker niveauerne af cortisol, skjoldbruskkirtlen, serotonin og insulin, såvel som produktion af væksthormoner. På grund af denne hormonelle ubalance sænkes metabolismen og resulterer ofte i vægtforøgelse.

Trætheden forbundet med fibromyalgi resulterer også i vægtøgning. Fordi fibromyalgi begynder med en forstyrrelse af spændingen i mønsteret af hjernebølger under søvn, kan den enkelte ikke have tilstrækkelig søvn i søvn, personen kan også lide af søvnapnø (afbrydelser i vejrtrækning og snorken) om natten) og rastløse ben syndrom (fornemmelse af prikken i benene), hvilket øger træthed.

En ny undersøgelse viste, at mangel på søvn også fører til en stigning i produktionen af ​​hypocretin, hvilket er vigtigt i søvnniveau og appetit. Når de neurale niveauer af hypocretin er høje (for miljøet og sindet), fører det til en tilstand af opvågnen, hvilket ikke alene fører til træthed, men også til at spise.

Ud over træthed er oplevelsen hos mange patienter med kronisk fibromyalgi smerte, som også kan hæmme evnen til motion.

Medicin, der er taget til behandling af depression i forbindelse med fibromyalgi, kan også få en person til at gå på vej. Antidepressiva, såsom Prozac og Zoloft, øger appetitten, vandretentionen og kan påvirke hormonniveauerne og dermed dit stofskifte.

Fibromyalgi diæt

Det er vigtigt at opretholde en afbalanceret kost og minimere vægtforøgelsen af ​​fibromyalgi.

Her er nogle nyttige kosttilskud:

■ Undgå forbruget af fedtstoffer af animalsk oprindelse som rødt kød. I stedet skal du spise magert kød som kylling, kalkun og skinless fisk, som også er fremragende kilder til protein.

■ øge forbruget af fødevarer med højt indhold af fiber og lavt sukker, såsom grøntsager.

At spise masser af friske frugter som hindbær og jordbær er også nyttigt. Undgå tørrede frugter, fordi de indeholder konserveringsmidler.

■ Omega-3 fedtsyrer er også vigtige for at opretholde en sund kost og kan findes i koldtvandsfisk. Andre gode kilder til fedt er mandler, avocado, fiskeolier, olivenolie og majs.

■ Spis tre måltider om dagen og prøv at tage en eller to nærende snacks om dagen. 
Undgå stegte fødevarer, junkfood, hvidt mel og sukker og alkohol og læskedrikke.

Fibromyalgi øvelse

Selv om fibromyalgi kan forårsage smerte og træthed, er det vigtigt at holde sig så godt som muligt for at undgå en sund vægtforøgelse.

At starte dit eget træningsprogram for fibromyalgi er en glimrende måde at nå dette mål på.

Start med enkle øvelser som strækning, gå eller cykle.

Start din vandringsrutine med en fem minutters gang fra den første dag, og tilsæt derefter 1-2 minutter om dagen og gradvist stigende til et mål på 60 minutter (eller det beløb du føler dig komfortabel og i stand til at vedligeholde). Når du når målværdien, skal du sørge for at tage denne tid tre til fire dage om ugen.

Cykling er en anden god træningsmulighed. En stationær cykel gør det muligt for dig at arbejde hele året uanset tid og kan nemt spore din kilometertal, hvilket kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål mere effektivt.

Husk at muskelsmerter er almindelige, når du begynder at udøve, men akut smerte kan betyde, at du har overbelastet dine muskler.

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *