Fibromyalgie, waarom ik zo boos en gefrustreerd ben

Misschien is het de neerbuigende manier waarop je partner tegen je praat, als je kracht en steun nodig hebt, of misschien is het het feit dat de telefoonproviders je drie keer per dag bellen en je kunt niet langer een andere oproeptelefoon beantwoorden 

Deze kleine incidenten maken deel uit van een groter probleem, maar ze leveren nog steeds een waardevolle bijdrage aan de boosheid die je voelt.Veranderingen aanbrengen en hun triggers identificeren Ik ben er vast van overtuigd dat als je niet van iets houdt zoals het is, je een verandering moet aanbrengen. Uiteraard heeft dit beperkingen. Ik vind het niet leuk dat ik fibromyalgie heb, maar ik kan het niet veranderen. Wat ik echter kan veranderen, is de manier waarop ik erover nadenk, en de manier waarop ik ervoor kies om ermee om te gaan. Met het maken van aantekeningen en het identificeren van de dingen die je woede veroorzaken, is het tijd om manieren te vinden om dit aan te pakken en het te vermijden. Als u de bovenstaande voorbeelden gebruikt en als het gedrag van uw partner uw boosheid veroorzaakt, moet u hem vragen hoe hij zich het best gesteund voelt. Het onder controle houden van uw triggers kan een manier zijn om de hoeveelheid boosheid die u voelt te verminderen, of hoe vaak u het voelt. Adem gewoon en vind je innerlijke rust. Als een persoon die gevoelig is voor tirades, is het niet gemakkelijk voor mij om contact te maken met mijn innerlijke rust. Echter, Ik weet dat het een essentiële coping-strategie is voor patiënten met fibromyalgie omdat het niet alleen de woede verlicht; Het verlicht angst en depressie en vermindert vaak ook de frequentie van uitbraken. De truc hier is om ervoor te zorgen dat je JOUW innerlijke rust vindt, niet de rust die voor iemand anders werkt. 

Vervelend is dat dit tijd kost, en het betekent dat je moet werken, maar het is het waard. Ik besteedde veel tijd aan het denken dat mijn innerlijke rust aan het einde van een meditatieles zou kunnen zijn, of in de diepten van een yoga-retraite. Na drie yogalessen en twee meditatiepogingen, realiseerde ik me dat ze traag waren en ik boos werd. Oh, de ironie! Ik ben sarcastisch en ongeduldig, dus meditatie, zelfs als het mogelijk is, is niet voor mij. Sommigen vinden rust in een bad met ontspannende kaarsen, maar ik ben meer een douchemeisje, dus dat werkte ook niet voor mij. Het kost tijd om uit te vinden waar je je innerlijke rust kunt vinden, maar het is een reis die de moeite waard is, want als je de tekenen van woede begint te herkennen, moet je weten dat er een plaats in je is waar je naartoe kunt gaan. Wees niet bang om om hulp te vragenDit is een andere veel voorkomende coping-strategie voor mensen met fibromyalgie in het algemeen, maar het is erg belangrijk als het gaat om het beheersen van je woede. Vaak, als we boos worden, gillen we en worden agressief en intimiderend. Mensen stoppen met luisteren naar woorden en zien alleen woede, dus je moet ervoor zorgen dat je uitlegt wat je boos maakt en wat je doet om het te overwinnen. Dit kan net zo gemakkelijk zijn als praten met je familie, maar als je moeite hebt om je emoties onder controle te houden, dan kan het handig zijn om professionele hulp te zoeken. Dit kan betekenen dat je met je arts moet praten of woedebeheerklassen moet bijwonen, maar er zijn ook een aantal ondersteunende groepen voor geestelijke gezondheid en online forums die je de uitgang kunnen geven die je nodig hebt om over je boosheid te praten. Het belangrijkste is om je boosheid aan te pakken. Verplaats het niet weg, het monster van woede zal op de achtergrond op de loer liggen en het zal twee keer   zo boos terugkomen   Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *