Fibromyalgi, varför jag är så arg och frustrerad

Kanske är det det övervägande sättet som din partner talar till dig när det du behöver är styrka och support, eller kanske det är det faktum att telefonleverantörerna ringer dig tre gånger om dagen och du kan inte längre svara på en annan telefonsamtal 

Dessa små incidenter är en del av ett större problem, men de är fortfarande en giltig bidragsgivare till den ilska du känner.Göra ändringar och identifiera deras triggers Jag är fast tro på att om du inte gillar något som det är, måste du göra en förändring. Självklart har detta begränsningar. Jag gillar inte det faktum att jag har fibromyalgi, men jag kan inte ändra det. Men det jag kan ändra är hur jag tänker på det och hur jag väljer att möta det. Att ta noteringar och identifiera de saker som utlöser din ilska är det dags att börja hitta sätt att ta itu med det och undvika det. Ta med exemplen ovan, om din partners beteende orsakar din ilska, borde du fråga honom hur han föredrar att känna sig stödd. Att ta kontroll över dina utlösare kan vara ett sätt att minska mängden ilska du känner, eller hur ofta du känner det. Bara andas och hitta din inre lugn. Som en person som är benägen att ranting, är det inte lätt för mig att ansluta med min inre lugn. Dock, Jag vet att det är en viktig hanteringsstrategi för patienter med fibromyalgi eftersom det inte bara lindrar ilska. Det lindrar ångest och depression och minskar ofta frekvensen av utbrott. Tricket här är att se till att du hittar din inre lugn, inte den lugn som fungerar för någon annan. 

Irriterande, det här tar tid, och det betyder att du måste jobba, men det är värt det. Jag spenderade mycket tid på att min inre lugn kunde vara i slutet av en meditationsklass eller i djupet av en yoga-reträtt. Efter tre yogakurser och två meditationsförsök insåg jag att de var långsamma och jag blev arg. Åh ironin! Jag är sarkastisk och otålig, så meditation, även om det är möjligt, är inte för mig. Vissa tycker lugnt i ett bad med avkopplande ljus, men jag är mer av en duschflicka, så det fungerade inte heller för mig. Det tar tid att ta reda på var du ska hitta din inre lugn, men det är en resa som är värd att göra, för när du börjar känna igen tecken på ilska bör du veta att det finns en plats inom dig som du kan gå till. Var inte rädd att be om hjälpDetta är en annan vanlig coping-strategi för människor som lever med fibromyalgi i allmänhet, men det är verkligen viktigt när det gäller att kontrollera din ilska. Ofta när vi blir arg, skriker vi och blir aggressiva och skrämmande. Människor slutar lyssna på ord och ser bara ilska, så du måste se till att du förklarar vad som hånar dig och vad du gör för att övervinna det. Det här kan vara lika enkelt som att prata med din familj, men om du kämpar för att kontrollera dina känslor kan det vara bra att söka professionell hjälp. Det kan innebära att du pratar med din läkare eller deltar i ilskningsledningsklasser, men det finns också ett antal psykisk hälso-supportgrupper och onlineforum som kan ge dig utgången du behöver prata om din ilska. Det viktiga är att ta itu med din ilska. Flytta inte bort det, raseriets monster lurar i bakgrunden, och det kommer att komma tillbaka   två gånger  så arg. Tack för att du läser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *