Costochondritis: hvordan brystsmerter og fibromyalgi er relatert

Alle som lider av fibromyalgi kjenner de forskjellige typene symptomer og smerte forbundet med det. De vet også hvor mye av smerten som er forbundet med fibromyalgi, i brystet. En av disse er kostokondritis.

Mange mennesker som har fibromyalgi har også kostokondrit, men det de ikke vet er at fibromyalgi og kostokondritis krever separat behandling. I tillegg kan noen av årsakene til smertene i kostokondrit kanskje være den samme kilden til fibromyalgi smerte.

Hvis fibromyalgi ikke blir behandlet, vil det dessverre bare bli verre. Men det er også veldig viktig at du behandler din kostokondrit også.

Er alt kostokondrit på grunn av brystsmerter?

Nei, det er absolutt ikke. Mange mennesker som har det, tror faktisk at smerten skjer på grunn av hjerteproblemer. For noen mennesker, er kostokondritis smerte så alvorlig at de tror de kan lide av et hjerteinfarkt.

Hva er det egentlig?

Costochondritis er en betennelse som bygger opp i brusk i ribber og bihuler. Noen mennesker føler det samme nivået av smerte som å ha et hjerteinfarkt, mens andre føler seg ikke mer smerte enn om det var et enkelt ubehag.

Hva er årsakene til kostokondritis?

Som med fibromyalgi er ennå ikke kjent nøyaktig de virkelige årsakene bak costochondritis. Heldigvis, med nye fremskritt og vitenskapelig og medisinsk teknologi studier, kan vi finne svaret snart nok. For nå, leger og medisinske fagfolk mener at costochondritis kan skyldes traumer til brystet område eller en viral infeksjon av noe slag, særlig i luftområdet.

En annen teori er at Fibromyalgi kan forårsake costochondritis, og faktisk, pasienter med fibromyalgi og costochondritis føler mer smerte i brystkassen at personer med costochondritis. Men igjen, det er et mindretall av mennesker som har costochondritis men verken har fibromyalgi, fibromyalgi så sannsynligvis ikke er den primære årsaken.

Vi har fortsatt ingen offisielle tall, men leger og medisinske fagfolk synes å nå samme enighet om at mer enn tre av fem pasienter med fibromyalgi har også costochondritis eller symptomer som har en lignende merkede symptomer. Samtidig, betyr fibromyalgi ikke føre til betennelse, som er hva denne brystsmerter.

Imidlertid kan trykkpunkter av fibromyalgi og betennelse spille en rolle sammen, noe som også kan forklare hvorfor pasienter med kostokondrit, som også har fibromyalgi, har større brystsmerter enn de som ikke gjør det. En annen interessant forskjell er at kostokondrit kan helbrede om noen dager.

Hvis du har symptomer på kostokondrit, men ikke helbrede i minst en uke eller to, er det en mulighet for at du har fibromyalgi.

Vanlige symptomer på kostokondrit

Det vanligste symptomet er å få smerte i brystveggen og / eller i ribbeholderen. Denne smerten vil føles mye verre jo mer du beveger deg, siden betennelse i brusk vil bare bli verre. Andre vanlige symptomer inkluderer smerte i brystets nerver og en hevelse i de smertefulle områdene.

Kostokondritis er vanligvis offisielt diagnostisert når det påføres trykket på de smertefulle områdene i ribben og bihuler, og hvis smerten forverres der, er det svært sannsynlig at kostokondrit er årsaken til smerten. Leger og medisinske fagpersoner har også en rekke andre tester som de kan utføre, da hjerte- eller hjerteproblemer også kan være en grunn til smerten.

Behandling av kostokondritis er i stor grad på samme måte som det ville behandle andre former for betennelse: Påfør is til det smertefulle området og ta godkjente medisiner for å behandle problemet.

Selvfølgelig er det veldig smertefullt å leve med begge typer smerter, og livet ditt kan bli svært påvirket av å ha bare en av betingelsene, for ikke å nevne begge. Men den gode nyheten for deg er at kostokondrit er mye lettere å behandle og behandle enn fibromyalgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *