Costochondritis: hvordan brystsmerter og fibromyalgi er relateret

Enhver, der lider af fibromyalgi kender de forskellige typer symptomer og smerter forbundet med det. De ved også, hvor meget smerten forbundet med fibromyalgi opstår i brystet. En af disse er costochondritis.

Mange mennesker, der har fibromyalgi, har også costochondritis, men hvad de ikke ved, er, at fibromyalgi og costochondritis kræver separat behandling. Derudover kan nogle af årsagerne til smertene i costochondritis måske være den samme kilde til fibromyalgi smerte.

Hvis fibromyalgi ikke behandles, vil det desværre kun blive værre. Men det er også meget vigtigt, at du behandler din costochondritis også.

Er alle costochondritis på grund af brystsmerter?

Nej, det er det bestemt ikke. Mange mennesker, der har det, tror faktisk, at smerten sker på grund af hjerteproblemer. For nogle mennesker er costochondritis smerte så alvorlig, at de tror, ​​at de kan lide af et hjerteanfald.

Hvad er det præcist?

Costochondritis er en betændelse, der opbygges i brusk i ribben og bihule. Nogle mennesker føler det samme niveau af smerte som at have et hjerteanfald, mens andre føler sig ikke mere smerte, end hvis det var et simpelt ubehag.

Hvad er årsagerne til costochondritis?

Som med fibromyalgi er de reelle årsager bag costochondritis stadig ikke kendt med nøjagtighed. Heldigvis kan vi med nye fremskridt og videnskabelige og medicinske teknologistudier finde svaret hurtigt nok. Læger og læger mener for tiden, at costochondritis skyldes et traume i brystområdet eller en virusinfektion af en eller anden art, især i luftvejene.

En anden teori er, at fibromyalgi kan forårsage costochondritis, og i virkeligheden, patienter med fibromyalgi og costochondritis føler mere smerte i brystet, at mennesker med costochondritis. Men igen, der er et mindretal af mennesker, der har costochondritis men hverken har fibromyalgi, fibromyalgi så sandsynligvis ikke den primære årsag.

Vi har stadig ingen officielle tal, men læger og medicinske fagfolk synes at nå den samme enighed om, at mere end tre ud af fem patienter med fibromyalgi har også costochondritis eller symptomer, der har en lignende markante symptomer. Samtidig, er fibromyalgi ikke forårsage betændelse, hvilket er, hvad denne brystsmerter.

Imidlertid kan trykpunkter i fibromyalgi og inflammation spille en rolle sammen, hvilket også kunne forklare, hvorfor patienter med costochondritis, der også har fibromyalgi, har større brystsmerter end dem, der ikke gør det. En anden interessant forskel er, at costochondritis kan helbrede i løbet af få dage.

Hvis du har symptomer på costochondritis, men ikke helbreder i mindst en uge eller to, er der en mulighed for, at du har fibromyalgi.

Fælles symptomer på costochondritis

Det mest almindelige symptom er at mærke smerter i brystvæggen og / eller i ribbenburet. Denne smerte vil føle sig meget værre, jo mere du bevæger dig, da betændelsen i brusk kun vil blive værre. Andre almindelige symptomer omfatter smerter i brystets nerver og en hævelse af de smertefulde områder.

Costochondritis normalt er officielt diagnosticeret, når trykket er anvendt til de smertefulde steder af ribbenene og bryster, og hvis smerterne bliver værre der sandsynligvis vil være årsagen costochondritis smerter. Læger og læger har også en række andre tests, der kan udføres, som hjertet eller hjerteproblemer også kunne være en årsag til smerten.

Behandling af costochondritis er stort set på samme måde, ville han behandle andre former for betændelse: Anvend is til det ømme område og tage medicin godkendt til behandling af problemet.

Det er selvfølgelig meget smertefuldt at leve med begge typer smerter, og dit liv kan blive meget påvirket af at have kun en af ​​betingelserne, for ikke at nævne begge. Men den gode nyhed for dig er, at costochondritis er meget lettere at behandle og behandle end fibromyalgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *