Costochondritis: hur bröstsmärta och fibromyalgi är relaterade

Alla som lider av fibromyalgi känner till olika typer av symtom och smärta i samband med det. De vet också hur mycket av smärtan som är förknippad med fibromyalgi inträffar i bröstet. En av dessa är kostokondrit.

Många personer med fibromyalgi har också costochondritis, men att de inte vet är att fibromyalgi och costochondritis kräver separat behandling. Dessutom kan några av orsakerna till smärtan i kostokondritis vara eller inte vara samma källa till fibromyalgi smärta.

Om fibromyalgi inte behandlas blir det tyvärr bara värre. Men det är också mycket viktigt att du behandlar din kostokondrit också.

Är alla kostokondritor på grund av bröstsmärta?

Nej det är det definitivt inte. Många människor som har det tror faktiskt att smärtan händer på grund av hjärtproblem. För vissa människor är kostochondritis smärta så svår att de tror att de kan lida av hjärtinfarkt.

Vad är det exakt?

Costochondritis är en inflammation som byggs upp i brosket i revbenen och bihålorna. Vissa människor känner samma smärta som hjärtinfarkt, medan andra känner sig inte mer smärta än om det var ett enkelt obehag.

Vad är orsakerna till kostokondritis?

Som med fibromyalgi är ännu inte känt exakt de verkliga orsakerna bakom costochondritis. Lyckligtvis, med nya tekniska framsteg och vetenskapliga och medicinska studier, kan vi hitta svaret snart nog. För nu, läkare och vårdpersonal tror att costochondritis kan bero på trauma mot bröstet eller en virusinfektion av något slag, särskilt i andningsområdet.

En annan teori är att fibromyalgi kan orsaka costochondritis, och i själva verket patienter med fibromyalgi och costochondritis känner mer smärta i bröstet att personer med costochondritis. Men igen, det finns en minoritet av människor som har kostokondrit men men som inte har fibromyalgi, så är fibromyalgi troligtvis inte den främsta orsaken.

Vi har fortfarande inga officiella siffror, men läkare och vårdpersonal tycks nå samma enighet om att fler än tre av fem patienter med fibromyalgi har också costochondritis eller symtom som har en liknande markerade symptom. Samtidigt orsakar fibromyalgi inte inflammation, vilket är vad denna bröstsmärta är.

Emellertid kan punkterna fibromyalgi och inflammation tryck spela en roll tillsammans, vilket också kan förklara varför patienter med costochondritis har också fibromyalgi har större bröstsmärtor än de som inte gör det. En annan intressant skillnad är att kostokondrit kan läka om några dagar.

Om du har symtom på kostokondrit men inte läker i minst en vecka eller två, finns det en möjlighet att du har fibromyalgi.

Vanliga symptom på kostokondrit

Det vanligaste symptomet är att känna smärta i bröstets vägg och / eller i ribbburet. Denna smärta kommer att känna sig mycket värre ju mer du rör dig, eftersom bruskinslamningen bara blir värre. Andra vanliga symptom är smärta i bröstkorgets nerver och svullnad i de smärtsamma områdena.

Costochondritis diagnostiseras vanligen officiellt när trycket appliceras på de smärtsamma områdena i revbenen och bihålorna, och om smärtan förvärras där är det mycket troligt att kostokondrit är orsaken till smärtan. Läkare och sjukvårdspersonal har också ett antal andra test som de kan utföra, eftersom hjärt- eller hjärtproblem också kan vara en orsak till smärtan.

Behandlingen av kostokondritis är i stor utsträckning på samma sätt som den skulle behandla andra former av inflammation: Applicera is på det smärtsamma området och ta godkända läkemedel för att behandla problemet.

Självklart är det mycket smärtsamt att leva med båda typerna av smärta, och ditt liv kan påverkas mycket av att ha bara ett av villkoren, för att inte tala om båda. Men den goda nyheten för dig är att kostokondrit är mycket lättare att behandla och behandla än fibromyalgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *