Vilka familjemedlemmar av dem som har fibromyalgi behöver veta

Detta inlägg riktar sig till släktingar och den nära cirkeln som omger människor med fibromyalgi.

Även om fibromyalgi inte är märkbar är det väldigt verkligt. Många tror att en person inte är riktigt sjuk om de inte ser sjuka ut. När du har fibromyalgi kan personen vara full av hälsa (på utsidan), men inne i en procession av hemska hemska symtom.Fibromyalgi är en svår sjukdom att förstå  . Även om det inte finns någon bot kan den lyckas få livskvalitet. Eftersom alla fall är olika, fungerar inte behandlingar, övningar, mediciner eller terapier lika bra för alla. Det är en ständig sökning för att hitta det som fungerar bäst för dig.Låt inte uppträdanden lura dig  . Ofta kan släktingar få uppfattningen att personen med fibromyalgi inte gör tillräckligt med insatser för att må bättre, för att de inte äter bra eller inte övar tillräckligt. Sanningen är att varje ansträngning som görs, oavsett hur liten, är ett jobb eller offer mycket större än det skulle kosta att göra någon frisk.Fibromyalgi är inte ett psykologiskt problem  . Många tror att det är omöjligt att ha så många hjärtskärande symtom och att ingenting kommer ut i sina medicinska tentor, så att de ofta tillskriver detta tillstånd till ett psykologiskt problem. Och det är viktigt att veta att det finns tillräckligt med vetenskapliga bevis för att bevisa att det är ett verkligt tillstånd.Med fibromyalgi kan livet förändras helt  . Det är naturligt att personen med fibromyalgi inte längre kan göra samma saker som tidigare eller att de behöver mycket hjälp från sina släktingar för att kunna göra dem. Det kan innebära att man ändrar vanor att ändra jobb.Fluktuationer i aktivitetsnivåer är normala  . En person med fibromyalgi kan vara väldigt aktiv för en dag, eftersom en annan dag kanske inte ens går ur sängen. Personen är inte lat eller låtsas att undvika arbete. Det kommer att finnas dagar när din mängd energi kommer att vara mycket låg. Fibromyalgi är en sjukdom med många upp-och nedgångar.Den person med fibromyalgi lever i permanent lidande  . Även om du inte uttrycker det hela tiden, känner du alltid smärta genom din kropp, utmattning och många yttre stimuli, som dofter, buller, ljus, väder och andra faktorer kan göra din obehag sämre. Försök att sätta dig själv i hans ställe hela tiden så att du kan förstå honom.Ibland undviker personen med fibromyalgi fysisk kontakt  . Du kan uppleva mycket smärta med icke-smärtsamma stimuli som handtag, slår på ryggen, rör på armarna och axlarna, och även med en stark kram i allmänhet varje beröring som ger friktion eller friktion. Ingen bör förolämpas om det när som helst handlar om att undvika denna typ av intimitet.Trötthet av fibromyalgi är inte en enkel trötthet  . Det är inte bara fysisk utmattning utan också mental utmattning, som inte förbättras med vila och kan lägga ut en person i sängen i flera dagar. Personen känner sig konsumerad av trötthet, utmattad eller utmattad.Den person med fibromyalgi är inte antisocial eller apatisk  . Många gånger vägrar de inbjudningar eller slutar delta i möten, eftersom de är utmattade, de går igenom en kris eller för att ha en begränsad mängd energi, är de rädda för att vissa aktiviteter kan utlösa ett utbrott som kan förvärra alla sina symtom. ögonblick till en annan.Fibromyalgi orsakar kognitiva problem  . Personen glömmer saker (ibland liten, ibland viktig) och har svårt att koncentrera sig. Detta är känt som   fibroneblin  . Det leder ofta till att de förlorar saker eller känner sig desorienterade.Att undvika stress är viktigt för den person med fibromyalgi  . Det har visats att stress förvärrar symtomen på fibromyalgi, vilket ökar deras smärta, trötthet och illamående. Försök att ge en lugn miljö hemma och undvik situationer och stressorer.Personen med fibromyalgi tenderar att isoleras  . Det betyder inte att du vill avsluta ditt sociala liv eller att du inte längre uppskattar dig själv. Tvärtom, försök att förstå och behålla kontakten med henne och visa att du har din kärlek och stöd när du behöver det. Erbjuder din hjälp till en uppgift som du inte kan eller inte kan göra ensam, till exempel att handla eller hämta barn i skolan.Stöd och förståelse för deras familjemedlemmar kan få dem att må bättre  . Även om det finns mycket lite du kan göra om sjukdomen, behandla inte det som om ingenting hände, för att denna attityd kan uppfattas som apati eller ointressen, vilket gör att du känner att du inte bryr dig, vilket påverkar både ditt förhållande med dig och din hälsa fysisk och känslomässig. Tvärtom, hjälp honom med hushållsuppgifter som kan innebära mycket ansträngning, till exempel hängande kläder eller sängar.Familjemedlemmar till någon med fibromyalgi bör hålla sig välinformerade  . Om du fortfarande inte vet vad den här sjukdomen handlar om, sök på Internet finns det otaliga informationskällor om det, vilket gör att du kan hjälpa din älskade att hantera det bättre.Ledsa honom till hans medicinska möten  . Detta är ett av de bästa sätten att visa ditt stöd. Dessutom stöder du honom för att slutföra behandlingarna, samtidigt som du förstår tillståndet för hans tillstånd och hans framsteg.God kommunikation är grundläggande i familjen  . Fibromyalgi genererar känslor både hos patienten och i andra familjemedlemmar. Det är viktigt att uttrycka dem hälsosamt för att undvika onda och fientliga attityder som bara kan förvärra symtomen eller orsaka en kris i patienten.Jag hoppas att dessa enkla tips kommer att nå alla som har en älskad som är sjuk med fibromyalgi eller något annat kroniskt smärtstillstånd.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *