Hoe voel je de pijn in de handen en fibromyalgie?

Pijn in de handen en fibromyalgie 
Heeft u pijn in de hand en fibromyalgie? Pijn in de ledematen komt vaak voor bij fibromyalgie en wordt soms verwaarloosd door andere vaak voorkomende pijnpunten in het fibro-lichaam. Het kan moeilijk zijn om het verschil te onderscheiden tussen pijn veroorzaakt door fibromyalgie, zenuwpijn of pijn die is afgeleid van een andere aandoening zoals elke vorm van artritis. 
Hoe voelt de hand aan en fibromyalgie?

Natuurlijk heb je misschien een beetje fibro en artritis. Handpijn kan afkomstig zijn van een andere aandoening, maar in het belang van handpijn en fibromyalgie en de vele problemen die zich voordoen, zullen we ons richten op pijn in de hand als gevolg van fibromyalgie. 
Met analgetische fibromyalgie zal het meer gerelateerd zijn aan zenuwen, pezen en triggerpoints. Er kunnen echter ook andere gerelateerde oorzaken zijn.
Handgerelateerde pijn kan optreden wanneer u uw handen gebruikt of niet. Pijn kan optreden bij het bereiken en ophalen van een voorwerp. Zelfs een licht voorwerp. Omdat de spieren in onze handen anders zijn dan die in onze benen of armen, kan de pijn meer lijken op botten dan vingers, dan op spieren en pezen van gewrichten. Deze lichte tactiele sensatie kan ook van allodynie komen. Verandering in de bloedtoevoer naar de handen of zenuwpijn kunnen ook verzwarende factoren zijn.
Vaak is wat je oorspronkelijk voelt meer een “gevoel” dan een onmiddellijke pijn. Dan kan het een soort van bestraling van de pijn hebben en weer kan dit door de zenuwen, pezen, ligamenten en gewrichten heen gaan. Dit kan zwakte in de handen veroorzaken, reizen naar de pols, onderarm en schouder, afhankelijk van de betrokken triggerpoints. 
Vaak begint de pijn feitelijk in de arm of de schouder en wordt vervolgens uitgestoten naar de handen. Het onderste deel van de onderarm kan pijn voelen en zelfs “oplichten”. Dit kan elke vorm van bewustzijn verergeren, zoals carpaaltunnelsyndroom.
Activeringspunten kunnen latent of actief zijn. Wanneer hij actief en stralend is, wanneer hij deze vreemde gewaarwordingen voelt en dit soort pijn door de hele arm, het gebied van de biceps en vervolgens de onderarm en de handen uitstraalt. Nogmaals, we moeten veel herhalende bewegingen vermijden wanneer deze gebieden pijnlijk en gebroken zijn. Gemakkelijke massage of myofasciale afgifte in het bovenlichaam kan nuttig zijn. 
U kunt ook last krijgen van carpaal tunnel syndroom, dat zich van de onderarmen naar de polsen en handen kan uitstrekken.

Moeilijkheden met dagelijkse activiteiten? 
Zoals aangegeven kan herhaald gebruik van fibromyalgie de pijn van de hand doen toenemen. Dagelijkse activiteiten zoals typen en / of typen op een computer of mobiele telefoon kunnen de pijn verergeren. Hefobjecten en overcompenserende handen of vingers meer dan armen of kracht van het bovenlichaam kunnen ook de pijn doen toenemen. 
Recent onderzoek heeft ook een verband aangetoond tussen fibromyalgie en pijn in de ledematen. Bloedstroom in de handen kan bijvoorbeeld uit de handen worden verwijderd wanneer beweging in een ander deel van het lichaam plaatsvindt. Ik zag dit tijdens de training of de dagelijkse activiteiten van het leven.
Dit kan ook gebeuren bij blootstelling aan milieutoxines of klimaatveranderingen. Onze bewegings- en bewegingsprotocollen, ik stel voor altijd handschoenen te dragen wanneer de handen koud zijn tijdens het sporten en voor het slapengaan. Ja, houd ‘s nachts een paar lichte handschoenen naar bed, koude handen kunnen een andere verzwarende factor zijn om te voorkomen dat u in slaap valt. 
De kracht van het bovenlichaam op elk niveau houden, is voor ieder van ons zo belangrijk. Net zoals het gebrek aan kracht in de benen de gewrichten van de knieën en enkels kan aantasten, kan gebrek aan kracht in het bovenlichaam de pijn in de handen vergroten. En als een herinnering, draag altijd voorwerpen dicht bij je lichaam. Voorkom dat u uw armen en handen te ver weg van een veilig bewegend gebied uitstrekt. 
Heeft u problemen met het volgende?
Openen van potten, autodeuren of laden. 
Pijn alleen op handen of onderarmen? 
Grijpen van voorwerpen 
Kleding uit de wasmachine halen 
Voedsel snijden en koken 
Gebruik gereedschap om 
de schoenen te binden 
Plaats de 
boodschappentassen 
waarmee het bed 
een bezem of een stofzuiger kan nemen die aan 
een stopcontact trekt. 
Er zijn veel goede manieren, maar ook veel minder belangrijke manieren waarop we vertrouwen op het gebruik van onze handen …
Daarom weten we, net als andere delen van het fibrinelichaam, dat er geen snelle oplossing is, omdat we op veel manieren gebruik maken van en afhankelijk zijn van onze handen. Activiteiten van het dagelijks leven, ik denk dat het raadzaam is om dit gebied zo veel mogelijk te beschermen. Ik herinner me een jaar geleden, toen mijn handen bijzonder pijnlijk waren, ik naar een van mijn chiropractors ging die erg ongerust was. 
Wat dacht je van een handdruk? Is het je ooit opgevallen dat sommige mensen graag hun kracht gebruiken door hun handen met grote kracht te schudden? En met vezels kun je voelen dat het je handen en vingers verplettert. Ik deed dit onlangs en het “handdruk” -gevoel leek lang te duren.
Als huisarts gebruik ik mijn handen, en hoewel ik verschillende repetitieve bewegingen in mijn werk heb gebruikt, heeft het voor mij geen zin dat deze pijn zo verwoestend is dat ik mijn handen niet volledig kan gebruiken zonder onaangename pijn te voelen. Het duurde lang voordat ik me realiseerde dat het een onderdeel was van fibromyalgie, niet van artritis. Bovendien hielp de daling van repetitieve bewegingen hem met meer directe pijn. 
Nogmaals, het is belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel we de hoogst mogelijke sterkte in het bovenlichaam moeten handhaven, dit type pijn mogelijk niet optreedt vanwege een gebrek aan kracht, maar alleen als onderdeel van de symptomen van fibromyalgie en vooral pijn. van handen en fibromyalgie.

Is er hulp voor mijn pijn in de handen van fibromyalgie? 
Hoewel we weten dat ledemaatpijn slechts een deel van het leven met fibromyalgie is, kunnen we meer hulpmiddelen gebruiken om te bemiddelen en zelfs pijn te minimaliseren en / of voorkomen dat het erger wordt. Zoals hierboven vermeld, moet je proberen om af te zien van repetitieve bewegingen zoals typen / schrijven als de pijn in je hand verzwakkend wordt. Pauzeer zo mogelijk een paar dagen in uw handen. 
Probeer koperen drukhandschoenen te dragen. Het is gebleken dat koper dat in slijt- en compressiekleding wordt gebruikt pijn vermindert; Het proberen waard! Ik draag koperen kleding, kleding en handschoenen. Ik denk dat het een goede investering is voor langdurig gebruik.
Zie de oefeningen op het bovenlichaam op mijn Facebook-pagina, FibroFitPeople1. Deze kunnen helpen om het bovenlichaam te conditioneren, wat op zijn beurt de pijn en fibromyalgie in je hand zal helpen. Vergeet niet dat de triggerpoints die worden uitgezonden meestal beginnen bovenaan de rug, nek en schouders. 
Probeer een aantal natuurlijke therapieën om pijn te verlichten, zoals een paar eetlepels. van epsomzouten. Plaats je handen in een grote kom van Epsom zouten (probeer het toevoegen van een theelepel gemberwortel thee poeder, zoals aangegeven in de voet aan de kant van de bijnierschors bad ter plaatse) Het 
een gevoel van warmte gemberwortel poeder heel goed. Meestal duurt het ongeveer 15 tot 20 minuten na het bloeden. Zorg ervoor dat het gemberwortelpoeder uit de buurt van de ogen blijft.
Neem wat handoefeningen op. De toename van de bloedstroom en zuurstof is goed voor alle delen van ons lichaam. Neem een ​​kleine bal schuim of strek je vingers uit met de andere hand. 
Lisa FG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *