Dårlige vaner, der forårsager dine fibromyalgi symptomer at blusse op

Nu og da liv med fibromyalgi synes ligesom at navigere gennem et minefelt. Der er en tilsyneladende endeløs række af ”miner” derude, der kan forværre dine symptomer, der forårsager din fibromyalgi at blusse op. Som endnu et fejltrin kan have en indvirkning på dig i dagevis som du forsøger at overvinde følgerne af den smerte eller skade forårsaget så man skal gå videre med forsigtighed.

Mange fibromyalgi patienter rapporterede, at nogle fødevarer har tendens til at forværre deres symptomer. Og så kan det være svært for dem, der lider af denne sygdom at vælge og følge ernæringsmæssige råd om, hvordan de skal spise. Desværre er både årsagerne og symptomerne på dette syndrom ikke meget klare, og for de fleste mennesker derude (herunder læger) er der ingen 100% sikkerhed for, hvad der fører til dets udvikling, og hvordan er symptomerne relateret til årsagerne .

Mystisk nok fortsætter fibromyalgi med at forvirre forskere, og indtil videre har der ikke været en generel aftale om de fleste faktorer, som påvirker udviklingen af ​​dette kroniske smertsyndrom. Den smerte, som patienten oplever i længere tid, er det vigtigste symptom på fibromyalgi, og det synes ikke at have en meget klar grund.

Der er en anden ting, som de fleste forskere også vil være enige om: det faktum, at fibromyalgi ikke er en mental lidelse, og at den snarere falder ind under kategorien neurobiologiske lidelser.

Dårlige vaner, der kan få dine fibromyalgi symptomer til at blusse op

MSG er en smagsforstærker, der findes i mange af de forarbejdede fødevarer, vi køber hos dagligvarebutikkerne såvel som i nogle frugter og grøntsager. MSG og andre fødevaretilsætningsstoffer gør aktive neuroner, der øger følsomheden over for smerte hos ofre for fibromyalgi. I en undersøgelse af fibromyalgi patienter udført af forskere ved Malcolm Randall Veterans Affairs Medical Center i Florida fandt de, at efter at eliminere mononatriumglutamat (MSG) eller MSG plus aspartam fra deres føde havde alle fuldstændige eller næsten fuldstændige udryddelse af deres symptomer inden for måneder.

Undersøgelsen konkluderede, at “Afskaffelsen af ​​MSG og andre excitotoxiner fra diætene hos patienter med fibromyalgi tilbyder en god behandlingsmulighed, der har potentiale for dramatiske resultater i en delmængde af patienter. Levende stressende liv er noget, som de fleste mennesker derude gør (især i dag), men ikke så mange af dem ved, at stress kan påvirke mere end bare deres sindstilstand, men også deres faktiske fysiske sundhed.

Før eller senere vil følgevirkningerne af stress mærkes og udvikle Fibromyalgi er strengt forbundet med disse virkninger. Det er svært at leve et liv, der er beskyttet mod alle former for stressfulde situationer, men der er ting, man kan gøre for at forbedre det. At udøve, praktisere afslapningsmetoder og simpelthen at afbryde forbindelsen fra alle kilder til stress og angst vil hjælpe.

De fleste mennesker derude elsker en god, varm kop kaffe eller te til morgenmad. Nogle af dem elsker det hele dagen lang. Og patienter med fibromyalgi kan føle at koffein er en hurtig måde at klare de dårlige sovemønstre på. Faktum er imidlertid, at koffein kun vil lede til at skabe en frygtelig cyklus, hvor patienter føler sig mere nøglefrit på overfladen, men de vil ikke være i stand til at sove fint om natten. Undgå så meget kaffe og te så meget som muligt, og undgå også chokolade og alkohol (betragtes også som “falske” energisparere).

Vejret har en effekt på symptomerne på fibromyalgi-syge. De mest almindelige vejrfænomener i forbindelse med opblussen af ​​fibromyalgi symptomer er ekstremiteter i temperaturen (for varmt eller for koldt), ændringer i barometertryk og hurtige ændringer i vejret. Mens undersøgelsen om de virkelige virkninger af vejret er utilstrækkelig, er det tydeligt af de ødelæggende rapporter fra virkelige ofre, at vejret kan spille en rolle.

For nogle kan der træffes ekstra forholdsregler for at bekæmpe virkningerne af vejret (dvs. forblive hydreret i ekstrem varme), som kan hjælpe med at minimere virkningen på deres fibromyalgi. I ekstreme tilfælde kan flytte til forskellige klimaer hjælpe. For mange mennesker derude er spisning en måde at trøste sig selv og at håndtere smerter (både fysisk og psykologisk). Men højmættede fedtstoffer, slik og generelt usund mad vil kun forværre din tilstand, især hvis du også lider af irritabel tarmsyndrom (men ikke kun).

Visse fødevarer kan gøre din smerte stærkere (især tilsætningsstoffer), mens visse fødevarer får dig til at føle sig bedre, mere energisk og sundere. Vælg sidstnævnte over den første. Vælg fed fisk, frugt, oksekød, grøntsager, nødder og de fødevarer, der normalt anbefales som “sunde” af de fleste ernæringseksperter. Giver vej er ikke en “ordentlig” dårlig vane, men det er en af ​​de ting, der kan gøre patienter med fibromyalgi føler sig dårlige om deres symptomer. I princippet betyder overgivelse til smerten, at du holder op med at forsøge at forbedre det, hvilket igen betyder, at ikke kun din fysiske tilstand ikke vil blive bedre, men også at din mentale tilstand vil blive dårlig og føle sig elendig, vil være meget mere tilbøjelig til at forekommer i mange flere situationer.

Enkelte carbs, per definition, er kulhydrater, der består af et eller to sukkerarter. De er en hurtig forsyning af energi, men denne øjeblikkelige boost er typisk efterfulgt af et sammenbrud i energiniveauer. Da fibromyalgi patienter også er mere følsomme for ændringer i blodsukkeret, bør simple carbs begrænses eller elimineres fra vores kost. Overforbruget af sukker kan eskortere til andre negative sundhedsmæssige konsekvenser som nerveskade bortset fra forstyrrende energiniveauer. Overforbruget af sukker får vores nerver til at svulme som vand er trukket ind i dem.

Samtidig gør sukkeret det ydre lag af nervecellerne mindre elastisk, hvilket får dem til at bryde og rive. I sidste ende kan denne proces føre til nerveskader, der ofte resulterer i smerte, følelsesløshed eller prikkende i ekstremiteterne.

Del dette

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *