Mister du makt i hendene? Pasienter med fibromyalgi Ja

En vanlig egenskap som de fleste fibromyalgi-pasienter har, er en diffus smerte som rammer en stor del av kroppen. Dette urovekkende symptomet er vanligvis ledsaget av morgenleddstivhet, parestesier i hender og føtter, det er, prikking og nummenhet, søvnforstyrrelser, og spesielt en følelse av tretthet og utmattelse som følger dem hele dagen. Dette bidrar til tretthet fibromyalgi har dårlig toleranse for innsatsen til 90% av pasientene.

Det er derfor en studie utført av et team fra University of Granada, publisert i januar 2011 i tidsskriftet Archives of fysikalsk medisin og rehabilitering, analysert motstanden til å bruke sine hender disse pasientene presentere for et komplementært verktøy for evaluering av alvorlighetsgraden av fibromyalgi hos kvinner.

Målet var å bestemme kapasiteten til styrketesten i hånden, i diskriminering mellom tilstedeværelsen og fraværet av fibromyalgi og alvorlighetsgraden av det hos 81 kvinner med sykdommen og 44 friske kvinner. De målte motstanden av kraften i hånden med en test av maksimal isometrisk kraft ved hjelp av et hånddynamometer. Kvinner ble klassifisert i henhold til poengsumene som ble oppnådd i: moderat fibromyalgi (<70) og alvorlig fibromyalgi (70 eller mer). De observerte resultatene var:

Terskelstyrkemotstanden i hånden som diskriminerer best mellom tilstedeværelsen og fraværet av fibromyalgi var 23,1 kg. 
Terskelen som best diskriminerer mellom alvorlig og moderat fibromyalgi var 16,9 kg. 
En motstand av den hånd styrke på 23,1 kg, ble forbundet med å ha en 33,8 ganger høyere risiko for å lide av fibromyalgi etter opptegning alder.

I gruppen av fibromyalgi, en kraft på den hånd styrke på 16,9 kg eller mindre, var assosiert med en 5,3-ganger øket risiko for å lide av alvorlig fibromyalgi.

Konklusjonene fra disse forskerne er: at motstanden av kraften i hånden er redusert hos kvinner med fibromyalgi, så vel som hos personer med alvorlig fibromyalgi med hensyn til deres partnere med moderat fibromyalgi. De peker også på at de kvinnene som ikke oppfyller disse foreslåtte standardene, kan veilede legen for å gjøre en god diagnose, fordi den ville bli brukt som et nyttig og informativt verktøy.

Har du lagt merke til at du har mindre motstand og styrke i hendene enn dine venner / familie? I hvilke aspekter av dagliglivet er det et funksjonshemning? 
Vi håper at du deler inntrykkene dine med oss, som vi sender til våre pasients medlemmer.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *