Mister du magt i dine hænder? Fibromyalgi patienterne Ja

Et fælles træk, at de fleste fibromyalgi syge præsentere en diffus smerte, der påvirker en stor del af kroppen. Denne foruroligende symptom er normalt ledsaget af morgen ledstivhed, paræstesi i hænder og fødder, der er, prikken og følelsesløshed, søvnforstyrrelser, og især en følelse af træthed og udmattelse, der ledsager dem hele dagen. Dette bidrager til træthed fibromyalgi har dårlig tolerance over for bestræbelserne på at 90% af patienterne.

Det er derfor, at en undersøgelse foretaget af et hold fra Granada Universitet og offentliggjort i januar 2011 i journalen for fysisk medicin og rehabilitering analyserede den modstand, som disse patienter har i deres hænder, for at kunne bruge som et komplementært redskab til evaluering af sværhedsgraden af ​​fibromyalgi hos kvinder.

Målet var at bestemme grundlaget for kapaciteten af ​​styrken test i at skelne mellem tilstedeværelse og fravær af fibromyalgi og sværhedsgraden af ​​sygdommen i 81 kvinder og 44 raske kvinder. De målte modstanden i kraft i hånd med en test den maksimale isometriske kraft, med hjælp af en hånd dynamometer. Kvinder blev klassificeret efter scoren opnået: moderat fibromyalgi (<70) og alvorlig fibromyalgi (70 eller derover). De observerede resultater var:

Tærskelstyrkebestandigheden i hånden, der diskriminerer bedst mellem tilstedeværelsen og fraværet af fibromyalgi, var 23,1 kg. 
Tærskelen, der bedst diskriminerer mellem svær og moderat fibromyalgi, var 16,9 kg. 
En modstand af håndstyrken på 23,1 kg eller derunder var forbundet med at have en 33,8 gange højere chance for at lide fibromyalgi efter at have afgrundet alderen.

I fibromyalgi-gruppen var en kraftstyrke i hånden på 16,9 kg eller mindre forbundet med en 5,3 gange højere chance for at lide af svær fibromyalgi.

Loading...

Konklusionerne fra disse forskere er: at modstanden af ​​kraften i hånden er reduceret hos kvinder med fibromyalgi, såvel som hos personer med svær fibromyalgi med hensyn til deres partnere med moderat fibromyalgi. De påpeger også, at de kvinder, der ikke opfylder disse foreslåede standarder, kan lede lægen til at lave en god diagnose, fordi det vil blive brugt som et nyttigt og informativt værktøj.

Har du bemærket, at du har mindre modstand og styrke i dine hænder end dine venner / familie? I hvilke aspekter af dagligdagen er et handicap? 
Vi håber, at du deler dine indtryk hos os, som vi sender til vores medlemmers patienter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *