Förlorar du makt i dina händer? Fibromyalgi patienter Ja

En vanlig egenskap som mest fibromyalgi drabbade närvarande är en diffus smärta som drabbar en stor del av kroppen. Detta störande symtom är vanligen åtföljt av ständighet i morgon, parestesier i händer och fötter, dvs stickande känsla och domningar, sömnstörningar och speciellt en känsla av trötthet och trötthet som åtföljer dem under dagen. Denna trötthet bidrar till fibromyalgi som har en dålig tolerans för ansträngningen som påverkar upp till 90% av patienterna.

Det är därför som en studie genomförd av ett team från Granada-universitetet, som publicerades i januari 2011 i journalen Arkiv för fysisk medicin och rehabilitering, analyserade det motstånd som dessa patienter upplever i sina händer, för att kunna använda som ett komplementärt verktyg för utvärdering av svårighetsgraden av fibromyalgi hos kvinnor.

Målet var att bestämma grunden för kapaciteten av styrkan test skilja mellan närvaro och frånvaro av fibromyalgi och svårighetsgraden av sjukdomen i 81 kvinnor och 44 friska kvinnor. De mätte motståndet i kraft i handen med en test maximal isometrisk kraft med hjälp av en handdynamometer. Kvinnor har klassificerats efter poängen erhölls: måttlig fibromyalgi (<70) och svår fibromyalgi (70 eller mer). De observerade resultaten var:

Tröskelhållfasthetsmotståndet i handen som skiljer sig bäst mellan närvaro och frånvaro av fibromyalgi var 23,1 kg. 
Den tröskel som bäst diskriminerar mellan svår och måttlig fibromyalgi var 16,9 kg. 
Ett motstånd av handstyrkan på 23,1 kg eller mindre var förknippad med att ha en 33,8 gånger högre risk för lidande fibromyalgi efter avgränsning av ålder.

I fibromyalgi gruppen var en kraftstyrka i handen på 16,9 kg eller mindre förknippad med en 5,3 gånger högre risk att drabbas av svår fibromyalgi.

Slutsatserna från dessa forskare är: att motståndet hos kraften i handen minskar hos kvinnor med fibromyalgi, liksom hos personer med svår fibromyalgi vad gäller deras partner med måttlig fibromyalgi. De påpekar också att de kvinnor som inte uppfyller dessa föreslagna standarder kan vägleda läkaren för att göra en bra diagnos, eftersom den skulle användas som ett användbart och informativt verktyg.

Har du märkt att du har mindre motstånd och styrka i dina händer än dina vänner / familj? I vilka aspekter av det dagliga livet är ett funktionshinder? 
Vi hoppas att du delar dina intryck med oss, som vi skickar till våra medlemmars patienter.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *